Hou je van dieren? Trek dan naar Zuid-Amerika om er soorten te vinden die je normaal nooit te zien krijgt en zeker niet in hun natuurlijke omgeving … Daar gaan we dan!

Venezuela: een stukje paradijs

In Venezuela bezoek je best de streek van de Zuidelijke Llanos (Orinoco). Daar heten de savannelandschappen je gracieus welkom … Verschillende rivieren en lagunes herbergen soorten zoals kaaimannen, maar ook anaconda’s, capibara’s, leguanen en tapirs. Het is ook een paradijs met alle soorten vogels en apen! Om je reis volledig te maken en een uiterst gasvrije cultuur te ontdekken, maak je een ommetje langs het dorp van de Waraos (het volk van de prauwen).

Mexico: ideaal voor de vakantie

De Mayasteden van Mexico zijn heel bekend, maar de intacte schoonheid van de eilanden van Yucatan wordt soms vergeten. Hier, in het hart van ongerepte natuurgebieden van Isla Contoy en Isla Holbox nestelen honderden vogelsoorten nabij het fijne zand, de mangroves, lagunes en een onwaarschijnlijk blauwe zee! De walvishaaien en de zeeschildpadden prefereren Isla Holbox en het Sian Ka’an reservaat. Met een beetje geluk ben je getuige van de geboorte van schildpadjes of van een liefdesdans van dolfijnen … De kolonies van roze flamingo’s maken de betovering helemaal af! Als je hebt gekozen voor Mexico als bestemming, kan je je volgende excursie plannen in de vleugelsporen van de miljoenen monarchvlinders 100 km verderop in het noordwesten van Mexico.

Peru: een mooie natuurreis

Hierover bestaat geen twijfel. Waar moet je heen om de mooiste canyons en de schoonheid van het land te ontdekken? Beslist de Andes en de Altiplano! Het Titicaca-meer mag je uiteraard niet missen, samen met de Inca vallei (Cuzco) en het befaamde Machu Pichu waar lama’s thuis zijn! Kijk uit voor steken van de duizendpoten! Voor de fans van beschermde natuurgebieden gaat het naar Tambopata, de Peruviaanse Amazone om er het Sandoval meer en de mythische papegaaien te ontdekken … Nabij Cusco, in een hooggelegen tropisch woud, kan je een massa verschillende soorten zien in hun natuurlijke omgeving van het Nationale Park van Manu: veelkleurige papegaaien, ara’s en rotshanen, reuzenotters, kaaimannen en zingende kapucijnapen, tapirs, ….

Brazilië: het avontuur!

Als je met vakantie gaat naar de Braziliaanse Amazone, tussen Manaus en Belem, moet je absoluut gaan varen op de Amazone en de Tapajos rivieren. De waterfauna is er ongelooflijk rijk en de zonsondergangen onvergetelijk! Je komt er zeker reptielen tegen (zoals anaconda’s), en krokodillen, onwaarschijnlijke vissen, Amazone dolfijnen, maar ook jaguars, apen, beren, kapiguara’s, leguanen… Met een professionele gids kunt je het Amazonewoud exploreren en de autochtone Caboclos ontmoeten, vissen op piranha’s, of zwemmen met roze dolfijnen. Als je kaaimannen wil zien, is valavond het best geschikt!

Argentinië: zin in een safari?

Het vogelreservaat Esteros de Ibera in het noordoosten van Argentinië is niet te missen voor wie van vogels houdt! Ideaal voor een fotosafari! Tussen de moerassen en de Ibera lagune vind je alligators, anaconda’s, capibara’s, rivierotters en honderden vogelsoorten. Opgelet voor kaaimannen en rivierwolven, die zijn niet altijd erg gastvrij!

Ecuador: mooie duikgelegenheden

De Galapagoseilanden zijn befaamd als je vakantie neemt in Ecuador. Kies voor Santa Cruz en Isabella waar je tijdens prachtige duiksessies zeeleeuwen en veelkleurige vissen kunt zien… Tijdens een uitstapje met de boot kunt je veel soorten vogels fotograferen: piqueros, pelikanen, fregatvogels en albatrossen … Misschien zie je zelfs pinguïns! Op de standen kom je oog in oog met reuzenschildpadden of leguanen… De zonsondergangen zijn er uniek!

Costa Rica: tapirs, schildpadden, …

Op naar het park van Corcovado! Te voet of met de boot ontdek je er honderden verschillende diersoorten: tapirs, schildpaden, vogels, luiaards, reptielen of zelfs jaguars … Zet je ontdekkingstocht verder langs de kanalen van Tortuguero en de jungle van Corcovado waar je midden in het tropische woud terechtkomt. Vergeet niet om een gids te reserveren!