Wil je geld besparen op je eindejaarsinkopen of gewoon op je dagelijkse uitgaven? Veel winkels bieden hun klanten het hele jaar door kortingscodes aan om hun voorraden op te ruimen, om hun klanten de kans te geven tegen een verlaagde prijs nieuwe producten uit te proberen en hen aan te moedigen bij hen te kopen. 

Deze kortingscodes zijn vaak maar een korte tijd geldig, en om er voordeel uit te kunnen halen moet je ze op het juiste moment spotten. Hier zijn al onze tips om tijdig de beste kortingscodes te vinden, en de 5 stappen die je moet volgen om zoveel mogelijk te besparen. 

De stappen die je moet volgen om van een kortingscode te profiteren 

Hier zijn de stappen die je moet volgen om optimaal te profiteren van online kortingscodes en deals. 

Stap 1: stel je verlanglijstje op 

Voor de beste kortingen, kun je best je aankopen van tevoren plannen: zo koop je niet alleen wat je nodig hebt tegen de laagste prijs, maar voorkom je ook dat je geld uitgeeft aan dingen die je niet zult gebruiken, alleen omdat ze in de aanbieding zijn. 

Maak op voorhand een lijstje met al wat je nodig hebt. Laat het even bezinken, neem dan je lijstje er weer bij en beslis of je al die dingen echt nodig hebt, of dat het slechts een bevlieging was. Zo krijg je een duidelijke en concrete lijst hebt van wat je wilt kopen wanneer je favoriete winkel een promotie lanceert. 

Je kunt je lijstje op papier neerpennen, of gewoon in een notitie op je smartphone. Zo heb je het altijd bij de hand als je in de loop van de dag iets wilt toevoegen. 

Stap 2: houd online promoties in het oog 

Houd tegelijkertijd een oogje in het zeil voor kortingscodes op het internet. Zo kun je, zodra er een promotie beschikbaar komt voor een van de artikelen op je verlanglijstje, het onmiddellijk kopen en profiteren van de prijsverlaging wanneer die beschikbaar is. Deze aanbiedingen zijn namelijk vaak beperkt in de tijd, dus stel je aankoop niet te veel uit wanneer je er een voorbij ziet komen. 

Om op de hoogte te blijven van de laatste promoties, kun je je abonneren op de nieuwsbrieven van de winkels waarin je geïnteresseerd bent om hun laatste aanbiedingen per e-mail te ontvangen, of een website raadplegen zoals kortingbelgie.be, die alle kortingscodes van alle grote winkels in België op één plaats samenbrengt.  

Stap 3: vul je kortingscode in 

Heb je een interessante kortingscode gevonden? Kopieer de code en bewaar deze ergens op een veilige plek. Zo kun je ze later op de dag of in de week gemakkelijk terugvinden, wanneer je tijd hebt om je bestelling te plaatsen. Noteer ook de geldigheidsdatum, zodat je niet te lang wacht. 

Je kunt de kortingscode bewaren door hem te kopiëren en in een notitie op je computer of telefoon te plakken, er een foto van te maken, of de webpagina waarop de code staat bij je favorieten op te slaan. Kies de methode die jij het makkelijkst vindt. 

Stap 4: winkelen binnen de termijn 

Het enige wat je nog moet doen om van je online kortingscode te profiteren, is je bestelling plaatsen voordat de promotie afloopt! Zet een herinnering in je agenda zodat je het niet vergeet. Probeer niet te laat te zijn, want promoties hebben vaak betrekking op beschikbare voorraad, en als je te laat bent, kan alles al uitverkocht zijn. 

Stap 5: activeer je kortingscode bij het uitchecken

Heb je een kortingscode gevonden die je een mooie korting geeft op een artikel dat je al een tijdje op het oog hebt? Klaar om je bestelling te plaatsen? Ga naar de website van de winkel van je keuze en selecteer de artikelen die je wilt kopen. Ga dan naar de kassa en voer de kortingscode in het daarvoor bestemde vak in; de korting wordt dan automatisch verrekend. Het is zo eenvoudig als dat! 

Hoe kan ik meerdere promotiecodes tegelijk gebruiken?

Het gebeurt vaak dat een merk verschillende promotiecodes aanbiedt aan zijn klanten. Je kunt dan twee (of meer) kortingen op je aankoop krijgen, wat wel héél erg voordelig wordt! Het enige wat je hoeft te doen is alle beschikbare promocodes in te voeren in het desbetreffende veld wanneer je je bestelling plaatst. 

Houd er echter rekening mee dat het in de praktijk vrij zeldzaam is om van meerdere promoties tegelijk te kunnen profiteren, hetzij omdat je slechts één promotiecode per aankoop kunt valideren, hetzij omdat de aanbiedingen alleen voor bepaalde groepen mensen bestemd zijn (bijv. nieuwe klanten). 

Waar vind ik de beste promo-codes? 

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van de laatste aanbiedingen en de beste kortingscodes te vinden. Hier sommen we er een aantal op. 

Ga naar de website van de winkel van je keuze 

Wanneer een merk een promotiecode aanbiedt aan zijn klanten, wordt daar meestal extra veel aandacht aan besteed op de website van het merk. Bekijk de websites van merken die je leuk vindt en kijk uit voor eventuele pop-ups of banners. Soms zijn de promocodes niet duidelijk zichtbaar, en zul je wat moeten zoeken om ze te vinden. 

Deze methode is weliswaar doeltreffend, maar vrij omslachtig omdat je regelmatig moet teruggaan naar alle websites die je wilt volgen; dat kost best wel wat tijd. 

Meld je aan voor nieuwsbrieven van winkels die je interesseren 

Veel merken sturen klanten nieuwsbrieven om hen op de hoogte te houden van de laatste aanbiedingen en promoties. Als je je op de nieuwsbrief abonneert, ontvang je meteen bericht telkens wanneer er een nieuwe kortingscode beschikbaar is. 

Promoties bijhouden via nieuwsbrieven is minder werk dan elke website zelf controleren, maar je inbox wordt er niet overzichtelijk op! Bovendien bieden niet alle winkels dit soort nieuwsbrieven aan, zodat je kansen kunt mislopen. 

Kijk eens op een website die alle huidige kortingscodes op een rijtje zet 

De gemakkelijkste en doeltreffendste manier om op de hoogte te blijven van de aanbiedingen in je favoriete winkels is een site als Kortingbelgië.be te gebruiken. Je vindt er alle grote merken van België bij elkaar en kunt op elk moment de beschikbare kortingscodes raadplegen door de aanbiedingen te sorteren per thema of per merk. 

 

Je hoeft dan niet langer tijd te verspillen door naar elke website afzonderlijk te gaan of tientallen e-mails te lezen: alles staat overzichtelijk op één plaats en de lijst wordt regelmatig bijgewerkt. Om een kortingscode te krijgen, klik je gewoon op de aanbieding: het is gratis en je hoeft niet eens een account te openen op het platform!

De promotiecode werkt niet: wat moet ik doen?

Heb je een interessante promotiecode gevonden, maar wordt deze niet herkend op het moment dat jij je bestelling plaatst? Het kan zijn dat je de code verkeerd hebt overgetypt (een fout die je makkelijk kunt corrigeren), of je komt gewoon niet in aanmerking voor de promotie. Treur niet: wellicht kom je in aanmerking voor een andere aanbieding op de website! 

Ontdek in ons artikel alle mogelijke redenen waarom een kortingscode niet werkt en hoe je dit oplost.