Zijn je vrienden en familie geïnteresseerd in dezelfde webwinkels als jij? Goed nieuws: jullie kunnen allemaal geld besparen met vriendenpromoties, waarmee zowel jijzelf als de vrienden die je doorverwijst naar de winkel kunnen profiteren van zeer aantrekkelijke kortingen. Hier lees je hoe verwijzingspromoties werken en hoe jij er voordeel uit kunt halen. 

Wat is een vriendenpromotie? 

Een vriendenpromotie is een promotie voor klanten die mensen in hun omgeving aanmoedigen om bij dezelfde winkel te kopen en zo nieuwe klanten aan te brengen. De promotie wordt vaak zowel aan de nieuwe klant als aan de verwijzer gegeven om beide partijen aan te moedigen deel te nemen. 

Dit soort van promoties creëert een win-winsituatie: zowel jijzelf als de persoon die je uitnodigt, krijgen een aantrekkelijke korting, en de winkel krijgt nieuwe klanten zonder reclame te hoeven maken. Dit is de reden waarom vriendenpromoties zo populair zijn. 

Hoe werkt een vriendenpromotie? 

Wanneer je deelneemt aan een vriendenactie, ontvang je een unieke code die aan je klantenaccount gekoppeld is. Je kunt deze code dan delen met anderen, die hem kunnen gebruiken als kortingscode wanneer zij zich op de website registreren of een bestelling plaatsen. Telkens wanneer je verwijzingscode gebruikt wordt, verdien jij punten die je recht geven op kortingen en promoties. 

Wat kun je winnen worden met een vriendenpromotie? 

Met een verwijzingspromotie kun je op verschillende manieren geld verdienen: 

een bedrag in contanten dat op je bankrekening gestort wordt en dat je kunt gebruiken waarvoor jij wil; 

een bedrag in de vorm van tegoed dat je kunt gebruiken om artikelen in de winkel te kopen; 

een waardebon van een bepaald bedrag of percentage die je kunt gebruiken voor je volgende bestelling in de winkel. 

Afhankelijk van de voorwaarden van de vriendenactie ontvang je dit geldbedrag in één keer nadat je een bepaald aantal mensen verwezen hebt, of elke keer dat je een nieuwe klant aanbrengt. 

Hoeveel mensen moet ik doorverwijzen om van een vriendenactie te kunnen profiteren? 

Het aantal mensen dat je moet doorverwijzen om een financieel voordeel te krijgen, hangt af van de voorwaarden van de promotie. Vaak is één persoon niet genoeg: het aantal mensen dat je moet uitnodigen varieert meestal tussen 3 en 5. Soms krijg je een kleine promotie voor elke persoon die je doorverwijst in plaats van één grote promotie voor het doorverwijzen van meerdere personen. 

Om te weten te komen hoeveel mensen je precies moet doorverwijzen, vraag je het aan de winkel die de promotie aanbiedt. Lees de voorwaarden van de vriendenpromotie om precies te weten te komen hoe het werkt. 

Hoe kan ik een vriendenpromotie krijgen? 

Hier zijn alle stappen om een vriendenpromotie te krijgen en te profiteren van de voordelen ervan. 

Een vriendencode verkrijgen 

Allereerst moet je naar een online winkel gaan die dit soort promotie aanbiedt. Dit aanbod is niet erg gebruikelijk, dus je zult een beetje moeten zoeken om dit soort programma’s te vinden. Of je kunt onze pagina met de beste vriendenpromoties in België bezoeken om in enkele seconden te weten te komen wat er beschikbaar is. 

Zodra je een leuke winkel gevonden hebt die dit soort promotie aanbiedt, lees dan de voorwaarden in detail. Je krijgt een unieke code toegestuurd die gebruikt kan worden door de mensen die je doorverwijst. De code is uniek, waardoor de winkel weet dat jij het bent die deze nieuwe klanten doorverwezen heeft. Onthoud je code, zodat je hem met anderen kunt delen. 

Mensen vinden om door te verwijzen 

Zodra je je unieke code hebt, kun je mensen gaan zoeken om uit te nodigen. Praat met je vrienden en familie om mensen te identificeren die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in de winkel in kwestie, en bereid om er ook effectief te winkelen. Leg hen uit dat ook zij kunnen profiteren van een korting door jouw code te gebruiken en beschrijf de kwaliteit van de producten van de winkel, zodat zij ook klant zullen willen worden. Het gaat er natuurlijk niet om je vrienden en familie zover te krijgen dat zij hun geld uitgeven alleen maar om jou een financieel voordeel te geven, maar het is een manier om geld te besparen door goede aanbiedingen met je vrienden en familie te delen. 

Profiteren van de promoties 

Telkens wanneer een nieuwe klant zich registreert op het platform of een aankoop doet in de winkel met jouw code, wordt dit geregistreerd in je profiel en ontvang je een melding. Je kunt dan in je profiel zien hoeveel mensen je code al gebruikt hebben en op welke promoties en aanbiedingen je nu recht hebt. Je zult ook zien hoeveel verwijzingen je nog nodig hebt om in aanmerking te komen voor de promotie als je het vereiste niveau nog niet bereikt hebt. Over het algemeen krijg je de promotie automatisch als je het juiste aantal vrienden hebt doorverwezen, maar in sommige gevallen moet je hem zelf aanvragen, dus lees de voorwaarden goed door om er zeker van te zijn dat je niet misgrijpt. 

De 3 beste vriendenpromoties 

Hier zijn de 3 beste verwijzingspromoties die momenteel in België beschikbaar zijn om geld te besparen en tegelijkertijd je vrienden een leuke kortingscode te schenken. 

Kazidomi: € 30 korting bij elke doorverwijzing 

Kazidomi is een online winkel voor biologische en fair-trade voeding en huishoudelijke producten. Je vindt er een ruim assortiment producten die je online bestelt. Je ontvangt je bestelling bij je thuis. 

Elke keer dat een nieuwe klant zich registreert op Kazidomi en een jaarabonnement aanschaft met jouw verwijzingscode, krijg je een kortingsbon van € 30 om in de winkel te besteden. Degene die je doorverwezen hebt ontvangt een korting van € 20 op de kostprijs van zijn of haar abonnement. 

Kom alles te weten over het verwijzingsprogramma van Kazidomi.

Airbnb: krijg €115 voor elke verhuurder die je doorverwijst 

Airbnb is een platform voor accommodatie. Particulieren kunnen er een kamer in eigen huis of een volledig appartement of huis te huur aanbieden aan toeristen die de regio bezoeken. Als je mensen kent die op deze manier geld willen verdienen, kun je ze doorverwijzen: het platform geeft je € 115 voor elke nieuwe host die zich aanmeldt met jouw doorverwijscode. Als je meerdere mensen doorverwijst, kun je dus een aanzienlijk bedrag bij elkaar sparen!  

Ontdek de ‘werf een vriend’-actie van Airbnb.

Uber Eats: tot € 15 korting als je vrienden of familie doorverwijst 

Uber Eats is een platform waarmee je bij restaurants en eetcafés in je buurt kunt bestellen en je maaltijden kunt laten bezorgen zonder je huis te verlaten. Door je vrienden en familie uit te nodigen het platform te gebruiken, kun je kortingen tot € 15 krijgen, afhankelijk van hoeveel bestellingen je doorverwezen personen plaatsen. 

Kom alles te weten over de vriendenactie bij Uber Eats