De herfst is in het land. Het zonnetje mag dan wel schijnen, toch nemen de temperaturen langzamerhand een duik. Wat is er deze tijd van het jaar beter dan een lekker tasje soep om je na het werk mee op te warmen? Winkels als CARREFOUR bieden natuurlijk een grote keuze lekkere soep, maar zelfgemaakte soep van verse producten smaakt toch nog altijd beter.

Een beperkt budget is geen probleem

Soep is niet alleen de beste opwarmer, maar zit ook boordevol vitamines en vezels! Het recept stem je makkelijk af op jouw budget. Alles hangt af van welke groenten je wilt gebruiken.

De klassiekers

Wie herfst zegt, zegt pompoen! Pompoensoep is inderdaad een echte klassieker voor dit seizoen. Begin met de volgende groenten te schillen en in grote stukken te snijden: een pompoen van ongeveer 800 g, een grote aardappel en een ui. Stoof die stukken even in een klontje boter en doe ze in een hoeveelheid water met een bouillonblokje voor de smaak. Laat dit zeker 40 minuten sudderen, mix alles en voeg room toe.

Koude soep: gazpacho

Soep drink je niet alleen warm. Er bestaat ook iets als gazpacho, even goed voor de gezondheid! Om rodebietengazpacho te maken, voorzie je 500 g bieten, een halve komkommer en een ui. Die bak je en mix je op voorhand. Voeg lookpoeder toe en plattekaas voor de textuur. Voeg nog een soeplepel azijn, wat zout, peper en bieslook toe. Bewaar een dertigtal minuten op een koude plaats vooraleer te serveren.

Iets exotischer: 1001 smaken

Als je denkt dat je je moet beperken tot de doodgewone groenten, dan heb je het mis! Met soep kan je werkelijk alle richtingen uit.

Wortel-kokossoep

Probeer eens een combinatie van wortel en kokosmelk uit. Stoof 800 g wortelen en een ui in een scheutje olijfolie. Voeg een goede theelepel gemberpoeder en wat komijn toe, voor de smaak. Daar giet je een liter gevogeltebouillon bij. Laat alles een veertigtal minuten rusten en mix daarna de soep. Je kun je er eventueel kokosmelk (zo’n 20 cl) aan toevoegen. Blijf roeren tot je een textuur verkrijgt die in de buurt komt van een velouté en schenk uit. Afkruiden doe je met zuid, peper en koriander.

Kersensoep

Soep kan vast en zeker ook dienen als dessert. Kersensoep, vergezeld van een stukje taart of een bolletje ijs, mist nooit zijn doel en is echt kinderspel. Wat heb je hebt nodig? 500 g kersen, op voorhand ontpit. Diepvrieskersen zijn uitermate geschikt voor dit recept, want ze zijn vers en niet duur. Kook zo’n 15 minuten in een kookpan met water en suiker. Als er nog stukjes overblijven, mix je de soep lichtjes. Laat afkoelen alvorens op te drinken.

Goede raad

Voor de groentjes onder ons volgen hier enkele tips and tricks om soep te maken en te bewaren!

Een goede mixer

Soep maak je met een staafmixer. Daarmee mix je alle voedingsmiddelen in de kookpot. Als je er nog geen hebt, ga dan zeker een kijkje nemen op de site van MEDIAMARKT. Je vindt er kwaliteitsproducten tegen erg interessante prijzen!

Soep bewaren

Als wij zelf soep maken, hebben we de gewoonte om te veel ineens te maken. Geen nood, we hoeven echt niets weg te gooien. Soep gaat makkelijk twee à drie dagen mee in de koelkast, maar je kunt soep ook invriezen in hermetisch afgesloten zakjes. Zo kun je het hele seizoen soep uit de diepvriezer toveren en ze lekker bij de kachel opslurpen. Wil je zeker zijn van verse, kwaliteitsvolle soep, vertrouw dan op HELLOFRESH en laat elke week verse groenten leveren!