Een blik omringd door lange wimpers is erg vrouwelijk en heeft een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Alleen heeft de natuur ons jammer genoeg niet allemaal verwend op dat vlak. Soms heb je talloze lagen mascara nodig om die felbegeerde reeënogen te verkrijgen. Gelukkig bestaan er valse wimpers! Deze oplossing is echter slechts tijdelijk en het effect kan wat onnatuurlijk overkomen. De methode van wimperverlenging daarentegen, heeft steeds meer aanhang(st)ers en hieronder volgt wat je absoluut moet weten voordat je eraan begint.

Alles over deze techniek

Hoe werkt het?

Deze methode bestaat erin extra wimpers aan te brengen boven je eigen wimpers. Zo verkrijg je meer volume én extra lengte. De schoonheidsspecialiste zal een pleister aanbrengen op je onderste ooglid zodat ze met je bovenwimpers aan de slag kan. Vervolgens zal ze de synthetische wimpers bovenop de jouwe kleven. Afhankelijk van het gewenste resultaat krijg je 90 tot 150 wimperextensions.

Hoeveel kost het?

Dit hangt af van het aantal wimpers dat je wilt en het instituut van jouw keuze, aangezien elk instituut zijn eigen tarieven bepaalt. Om je een prijsindicatie te geven: houd rekening met een bedrag van tussen de 80 en de 200 euro. Om continu verleidelijke wimpers te hebben, adviseren wij om op maandelijkse basis vullingen te laten plaatsen. Dit kost gemiddeld zo’n 60 euro, en hoe langer je wacht, hoe hoger de prijs zal zijn.

Hoelang duurt het?

Vier tot acht weken. Als je elke dag make-up aanbrengt en weer verwijdert, zal je je extensions sneller kwijtraken. Vermijd rijke, vette, hydraterende crèmes en bifasische make-upremovers die je wimpers beschadigen. Het is echter mogelijk om make-up en zelfs mascara te gebruiken, op voorwaarde dat deze niet waterproof is. De extensions zijn bestand tegen water, hitte en zweet, maar let erop dat je niet te hard of te vaak in je ogen wrijft. De behandeling duurt twee uur en is volledig pijnloos.

Voor wie?

Iedereen kan wimperextensions laten zetten, behalve mensen met oogziekten. Het resultaat zal optimaal zijn op gezonde wimpers die niet al te kort zijn. Vrees niet als je gevoelige ogen hebt, want de behandeling doet helemaal geen pijn; sommige klanten vallen zelfs in slaap tijdens de sessie!

Waar je behandeling boeken?

Schuim het internet af om het schoonheidssalon te vinden dat het best bij je behoeften past. De website TREATWELL groepeert alle instituten die deze behandeling aanbieden en geeft je alle praktische informatie die je nodig hebt: prijs, techniek, beschikbaarheid ... Reserveer je behandeling online om tijd te besparen. Om een goede vriendin een geschikt cadeau te geven, kun je op GROUPON zoeken naar speciale promoties en aanbiedingen voor wimperextensions. Het resultaat is verbluffend en oogt natuurlijk, je wimpers zullen een mooie krul hebben, en lang en donker zijn voor een intense blik. Vooral dames die geen uren in de badkamer willen doorbrengen, zullen zich laten verleiden door het idee van wimperextensions, voor ogen die er van ’s morgens tot ’s avonds piekfijn uitzien. Wend je tot een professional die kwaliteitsproducten gebruikt, om je zeker en veilig te voelen.