Als je het over nieuwe technologieën hebt, kom je al vlug uit bij de tablet. Ze verscheen op de markt na de computer en de mobiele telefoon en combineert beide tools. Het succes van de tablet zorgde ervoor dat er al snel meerdere modellen op de markt verschenen, elk met hun eigen voordelen. Maar hoe vind je je weg in deze zeer concurrerende omgeving? En hoe kies je de tablet die voldoet aan jouw wensen en budget? Je vindt hier alle interessante tips.

De iPad voor topprestaties

Ideaal voor wie een iPhone of Mac heeft

Als je al APPLE apparaten hebt, dan kan je al ze allemaal met elkaar verbinden en zo het maximum halen uit hun capaciteiten. Bovendien heeft het iOS (het besturingssysteem van Apple) het grootste marktaandeel wat ook een positief punt is voor de iPad.

Een record aan toepassingen

Hou je van apps? Dan ben je met de iPad zeker aan het juiste adres. Bijna de helft van de apps (circa 400.000) is namelijk beschikbaar voor de iPad. Ideaal.

De beste batterij

En de winnaar is… de iPad! Met een autonomie van ongeveer 8 uur, wint de iPad de veldslag om de beste batterij en dat is heel belangrijk. Bovendien is de iPad ook heel snel en eenvoudig te gebruiken. Een klein minpuntje, een  "AZERTY"-toetsenbord is helaas niet verkrijgbaar.

Android: veelzijdigheid en maatwerk

Concurrent nummer 1

Het is geen geheim dat Google een van de technologiereuzen is. Logisch dus dat ook zijn producten uiterst efficiënt zijn. Het grootste voordeel is dat ze veelzijdig zijn en geschikt zijn PC én Mac. SAMSUNG, Sony, LG, Microsoft… deze merken gebruiken Android als besturingssysteem en zijn ook allemaal zeer efficiënt. Dankzij enkele slimme apps kan je je tablet heel gemakkelijk personaliseren.

De nadelen

Gelukkig zijn het er weinig! Maar hou er rekening mee dat de batterij minder robuust is dan die van de iPad. Als je dus echt urenlang gebruik wil maken van je leuke speeltje zonder op te laden, dan kies je beter voor een Apple-product of een Microsoft Surface tablet.

Surface: de praktische tablet

Last but not least

De derde reus en zeker niet van de minste is MICROSOFT! Microsoft heeft zich in de strijd geworpen met een echt juweeltje, namelijk de Microsoft Surface. Met Windows heb je een aanzienlijk voordeel want je kan je tablet gewoon gebruiken als PC. Ideaal dus voor wie die de Surface wil gebruiken om te werken en af en toe plezier wil beleven met spelletjes.

Eenvoudig en gemakkelijk

De Surface is eenvoudig in gebruik en veelzijdig. Je kunt er spelletjes mee spelen, films kijken, e-mails consulteren en dat allemaal met een vingerklik. Eén nadeel, de Surface tablet is minder snel en de Apps zijn minder talrijk! Vanaf nu hebt u alle kaarten in handen om DE ideale tablet te kiezen voor jou, je vrienden of je kinderen! Aarzel niet om advies te vragen in de winkel.