Kinderen zijn gek op videospelletjes al mogen ze er natuurlijk maar in beperkte mate op spelen. Maar juist omdat ze het zo leuk vinden, is het moeilijk de aankoop van een nieuwe spelcomputer te weigeren. Ben je dan toch over de streep getrokken dan moet je nog je keuze maken uit de drie belangrijkste aanbieders, Microsoft, Nintendo en Sony. Deze drie bieden spelcomputers aan die aan alle noden beantwoorden. Wil je de ideale spelcomputer vinden voor je kind? Dan vind je hier het advies van ervaren gamers.

Tussen 5 en 10 jaar: de spelcomputer voor de jongsten

De V-Smile: educatief spelplezier

De V-Smile is de spelcomputer voor de allerkleinsten! Hij is niet zozeer bedoeld als vrijetijdsbesteding, maar heeft vooral een educatieve functie. Je kleine schatten kunnen erop tekenen of spelletjes spelen en ze komen er ook hun favoriete figuurtjes tegen zoals Rebelle, Minnie en Cars. De spelcomputer V-Smile van Vtech én de bijhorende spelletjes zijn beschikbaar op Mediamarkt.

Nintendo DS: leren, lachen en zich amuseren

De Nintendo DS is een spelcomputer die in de smaak valt bij spelers van verschillende leeftijden. Hij ligt natuurlijk vooral goed bij kinderen omdat hij gemakkelijk is in gebruik, praktisch en intuïtief.  Kinderen spelen er met hun favoriete helden (Mario, Pikachu, Zelda …) maar vinden er ook leuke en leerrijke spelletjes (denkspelletjes, een taal leren of een eenvoudige kookcursus volgen …). Het voordeel van deze spelcomputer is dat ze ook spelletjes in een netwerk kunnen spelen. Zo zullen ze samen met neefjes en nichtjes vast graag wedstrijdjes doen met Mario Kart. Voor de fans van 3D, is ook de versie 3DS beschikbaar, voor een nog eigentijdsere belevenis.

Wii U: een leuke familieavond

Deze spelcomputer brengt ouders en kinderen samen en ze zullen zich ongetwijfeld perfect amuseren met spelletjes zoals Smash Bross of Mario Kart! De  Wii en de Wii U van NINTENDO hebben een klein formaat en een handige joystick. Ze zijn allebei zeer geschikt voor uw kinderen die er met veel plezier hun avatars op zullen maken en spelen met hun favoriete helden (dezelfde als die bij Nintendo). Integenstelling tot bij PS3 of Xbox, is de Wii een spelcomputer voor de amateur gamer. Hij zet aan tot dromen en plezier en biedt eerder leuke en grappige spelletjes dan ultrarealistische beelden. De prijs is heel voordelig. Dus waarom er geen leuk kerstcadeau van maken.

10 jaar en ouder?

Playstation 3 of 4: de spelcomputer van de echte gamers

Of het nu om Playstation 4 gaat of de vorige versie, beide blijven erg in trek bij ervaren spelers. Beelden van HD kwaliteit, talrijke spelletjes (wedstrijden, actie of avontuur, FPS, RPG, sport, …) en gemakkelijk te bedienen. Spelen op je Playstation bezorgt je een geweldige sensatie. Een voordeel van de PS4 is dat je je mooiste spelacties kan delen op sociale media zoals Facebook of Twitter. PS3 en PS4 zijn beschikbaar in bijvoorbeeld FNAC. Het voordeel van de oude versie is zonder twijfel de prijs. Natuurlijk is hij minder krachtig, maar de bekendste spelletjes voor kinderen zijn erop beschikbaar.

Xbox One: zoveel mogelijkheden

Liefhebbers van videospelletjes zullen niet alleen tevreden zijn over de kwaliteit van de actie- en avonturengames, maar ook over de prijs en de talrijke mogelijkheden: DVD-speler, muziek beluisteren, toegang tot Internet, Skype, … Nog een belangrijk voordeel in vergelijking met de concurrenten is dat de Xbox One streaming toelaat naar een Windows 10 PC en retrocompatibel is met de oude versie: de Xbox 360.

De PSP Lite: de zakspelcomputer

Om je bezig te houden in de metro, de bus of de wachtkamer van de dokter kies je best voor de PSP Lite. Met deze zakspelcomputer van Sony kan je dezelfde spelletjs spelen als op Playstaion. Alle spelplezier van de PS4 vind je verenigd in deze minicomputer. Wat wil je nog meer? Ervaren spelers kunnen er zelfs in een netwerk spelen. Het is duidelijk dat de merken van spelcomputers zich richten op verschillende types van spelers en spelplezier bieden voor iedereen. Voor de kinderen, de neefjes en nichtjes, de vrienden en zelfs voor de ouders. U weet er nu al heel wat meer van af en zo zal u op het volgende familiefeestje zeker uw zegje kunnen doen.