Net zoals je een nieuw paar bottines koopt wanneer de herfst eraan komt, staat een gloednieuw badpak bovenaan ons shoppinglijstje eens we beginnen denken aan onze volgende vakantie. Om langs het strand te flaneren, te liggen zonnen aan de rand van het zwembad of om vlinderslag te zwemmen in volle zee, niemand van ons kan wachten om ons nieuw modieus badpak te laten zien. Wat zal je deze zomer het lichaam van een zeemeermin geven, een bikini, tankini of trikini!?

Modellen voor elke smaak

De bikini, altijd modieus

Met twee los van elkaar zittende stukken is de bikini de beste bondgenoot van de fans van een gebruinde teint. Gemakkelijk om uit te trekken en terug aan te doen, is dit het model dat het minste strepen op je bruine huid achterlaat. De meest trendy modellen dit jaar zijn de driehoek, de band en de BH. Kleinere borsten kunnen zich een band permitteren, de anderen kiezen beter voor een driehoek of een BH die beter ondersteunt. Afspraak bij ETAM waar je een grote keuze badpakken aanbiedt vanaf € 9,90. Dit seizoen krijgt de bikini een vintage look met een hoge taille broek en retro prints. Ideaal om meteen ook een klein buikje te verbergen. Pastelkleuren, bloemenmotieven of Vichy-ruiten geven je een Brigitte Bardot glamour-silhouet.

De één-stuk trend of trikini

Het badpak uit één stuk is niet langer gereserveerd voor oma’s aquagymsessie. De modellen zijn sterk geëvolueerd en spreken aan door hun trendy design. Met een diep uitgesneden décolleté, kant of bustier… de merken wedijveren in originaliteit wat de snit van hun badpakken betreft. Nog meer sexy is de trikini, open opzij, en al enkele seizoenen in de mode. Ons hart gaat wat sneller slaan bij de collectie van WOMEN’S SECRET met trikini’s met franjes of asymmetrisch met vrouwelijke prints. De stars van deze zomer 2018 zijn etnische prints met Amerikaanse Indiaanse of tropische inspiratie. Verwacht je dus aan Navajo weefsels, patchwork of palmbomen waarmee je opgaat in het decor van je volgende reis naar het andere eind van de wereld.

Sportbadpakken: sexy surfster of ongeëvenaarde zwemster

Surfen, zeilen, zwemmen of paddleboarden zijn enkele van de vele sporten die je in het water kunt beoefenen. Om te vermijden dat je zwempak er bij de eerste golf afglijdt, is het slim om een model te kiezen dat speciaal voor dit soort activiteiten is bedoeld. De experts in vrije slag opteren voor een dicht bij de huid zittend zwempak uit een stuk, dat hen niet hindert terwijl ze baantjes trekken. Surfsters dragen bovenop hun zwempak een board-short die irritatie voorkomt als ze hun plank roeien. Je vindt zwempakken speciaal ontworpen voor watersport bij DÉCATHLON. Het onderhoud van het zwempak is allerbelangrijkst om het in goede staat te houden. Spoel het na elke zwembeurt uit om de chloor of het zeezout te verwijderen. Laat het niet drogen in de volle zon, want dan kunnen de kleuren vervagen. Vermijd ook brutaal uitwringen, wat het pak kan vervormen of haar rekbaarheid doen verliezen. Respecteer tenslotte de wasvoorschriften. Op deze manier zal je zwempak er heel de zomer als nieuw blijven uitzien.