Er bestaan onwaarschijnlijk veel verschillende soorten pyjama’s en het is niet altijd gemakkelijk om de nachtoutfit te kiezen waarin je je het best voelt. Om te genieten van een verkwikkende slaap is het essentieel comfortabel in je nachtkleren te zitten, het niet te warm en niet te koud te hebben.

Sexy zijn, zelfs ‘s nachts

Er zelfs slapend sexy uitzien is geen heksentruc. Het volstaat om er elegant en geraffineerd uit te zien. Bij het zorgvuldig uitkiezen van een harmonieuze outfit is het belangrijk relatief sober te blijven in je keuze en je natuurlijke charme de rest te laten doen.

Klassiek in een babydoll

Wat is er meer geraffineerd dan een korte babydoll? Niet veel. Deze eeuwige klassieker vindt zichzelf over de jaren steeds opnieuw uit en blijft hen die elegantie en verleiding nastreven gelukkig maken. Kant, zijde, katoen… de mogelijkheden zijn onbegrensd en blijven maar groeien. Waarom zou je je babydoll trouwens alleen ‘s nachts dragen? Alles wat je nodig hebt zijn een paar bottines of baskets van bij BRANTANO, een zwarte collant, een lederen perfecto en daar ga je dan: je hebt nu een chique jurk om een glas te gaan drinken met de vriendinnen.

Durf voor de caraco-short te kiezen

Gelukkig bestaat er voor hen die niet bepaald houden van de babydoll nog de optie voor het ensemble caraco-short dat te vinden is in alle mogelijke en denkbare materialen, en in alle mogelijke klassieke prints in originele motieven. Het is aan jou om te beslissen of je klassiek wilt blijven door het bovenstuk en het onderstuk assorti te kiezen, of een beetje origineler en modern door het ensemble zelf samen te stellen. Om je outfit af te maken, kun je ook opteren voor een kanten broekje of boxer dat je makkelijk vindt bij HUNKEMÖLLER.

Elegant, zelfs als je je bed uitkomt

Is het niet jammer om zoveel moeite te doen om er geraffineerd uit te zien en je dan ’s ochtends in een badstof peignoir te rollen om te gaan ontbijten? De oplossing? De déshabillé. Je kunt hem al dan niet assorti met je outfit kiezen, belangrijkst is dat het geheel harmonieus is. Kies er een in een neutrale kleur zodat je hem bij verschillende ensembles kunt dragen. Zo blijf je voortaan elegant onder alle omstandigheden.

Comfortabel slapen in elk seizoen

Er zijn zo van die avonden waarop je maar één ding wilt, en dat is een lange, goede nacht slapen, zonder noch te warm, noch te koud te hebben. Voor dit probleem bestaan er twee oplossingen. De eerste is je kleden als een ui, met zoveel lagen kleren als maar mogelijk is, maar het comfortniveau is dan verre van ideaal. De tweede oplossing is je materialen met zorg te kiezen.

De hele nacht warm blijven

Om het de hele nacht lang warm te hebben, is het best kleding te dragen uit dierenvezels, zoals bijvoorbeeld zijde. Eens je het textiel hebt gekozen, kan je opteren voor een pantalon-caraco ensemble dat een erg vrouwelijke basic blijft of voor een ensemble pantalon-jasje dat een subtiel man-vrouw effect geeft. Als je je hierna nog altijd verkleumd voelt, kun je altijd een lekker schuimbad nemen met de producten van L’OCCITANE voor je gaat slapen.

Fris blijven tijdens de zomer

Zoals overdag moet je nu kiezen voor plantaardige vezels zoals linnen of katoen die ademen, wat wil zeggen dat ze lucht doorlaten en dat ze slechts weinig warmte bijhouden of ophopen. Als je hiervan vertrekt heb je een massa keuzemogelijkheden. De moeilijkste stap is nu te beslissen in welk soort outfit je je het best voelt. Je weet nu welk je ideale soort pyjama is in functie van de seizoenen en het effect dat je wilt creëren. Het is nu aan jou om te kiezen welk soort nachtoutfit het best bij je past. Je kunt gaan stoeien met stoffen met motieven of met de kleuren van het seizoen. Het belangrijkste criterium voor je pyjama is je eigen smaak!