Sociale netwerken zijn een geïntegreerd deel van ons leven. We zijn verslaafd aan de actualiteitsberichten van Instagram of Snapchat. In deze digitale en mediavloed moet je soms keuzes weten te maken om niet uren aan een stuk naar je kleine schermpje te zitten staren. Wij selecteerden voor jou de onmisbare accounts van de merken of de filmsterren die je op de hoogte houden van de actualiteit, van nieuwe trends, en we gunnen je een blik achter de schermen tijdens VIP evenementen van de planeet mode.

De blogsters en de influencers

Het blonde stuk: Chiara Ferragni

Deze mooie Italiaanse voorstellen, die zich als referentie van het mode-bloggen heeft opgeworpen, is overbodig. Haar mooie snoet heeft haar op de cover van vele tijdschriften gekatapulteerd en op de front-row van alle modedéfilés. Haar kleding- en schoenenmerk met een knipoog verleidt door de gedurfde girly look. Haar samenwerking met de mooiste merken van de haute couture zet ons aan om te dromen. Reden genoeg om zonder aarzelen haar 6 miljoen abonnees te vervoegen!

Chique à la Française: Jeanne Damas

Wild gekapte haren, een nonchalant uiterlijk en een beetje rode lippenstift karakteriseren de charmante Jeanne Damas. Deze typische Parisienne heeft er haar handelsmerk van gemaakt. We houden van haar natuurlijkheid, van haar retro look die ons doet terugdenken aan Jane Birkin of Françoise Hardy. Als ze niet de muze is van MANGO, houdt Jeanne zich bezig met haar eigen kledinglijn ‘Rouje’. Aangeraden voor wie van de French-Touch houdt.

De vuilbekker: Loic Prigent

Modejournalist Loic Prigent mist geen enkel défilé of artiesteningang. Hij is de koning van de Tweet die doodt. Met veel lef leidt Meneer Prigent ons mee achter de schermen van de grote défilés en deelt hij met zijn abonnees de meest absurde en grappige commentaren die hij om het even waar hoort. Zijn sarcastische humor slaat in als een bom en laat niemand onverschillig. Voor wie houdt van een onverbloemde samenvatting van de Fashion Week.

Omwille van zijn inspirerende foto’s: The Sartorialist

Scott Schuman alias The Sartorialist is een fotograaf die faam heeft gemaakt door zijn talent op het gebied van de street style fotografie. Hij heeft ook zijn sporen verdiend door de mannequins op de podia te klikken, maar het is vooral met zijn levensechte foto’s, genomen in de straten, dat hij succes boekt. Hij wordt gevolgd omwille van de kwaliteit van zijn beelden en om inspiratie te vinden in zijn originele en tijdsgebonden silhouetten.

De vriendin die we ons allemaal toewensen: Caroline Receveur

Eerst bekend geworden door haar talrijke optredens in reality-tv, zocht Caroline rustig haar weg en werkte als animatrice, actrice en mannequin om te eindigen met het lanceren van haar eigen theemerk. Parallel hiermee schrijft ze ook een blog waarin zij haar looks deelt, de goede adresjes of haar vakantiebestemmingen. Wij volgen haar dagelijkse leven in Londen met al de glitter waar je van gaat dromen.

De heetste actualiteit van de modemerken

Modetrends en informatie: Asos

Wij feliciteren het merk voor haar originaliteit op Snapchat. Hier vind je in video’s of in instant-foto’s de outfits van de ASOS experts, celebrity nieuws of trendy kapsels en make up. In enkele beelden op je scherm zie je het product waarover het gaat en twee of drie klikken verder bestel je het artikel dat je vond op de sociale media. Eenvoudig, doeltreffend en ontspannend: alles dat we leuk vinden!

Inspiratie vinden voor onze toekomstige looks: Zalando

De nieuwe trendy merken, onze geliefde blogsters, artikels over de beste koopjes: dat vind je allemaal op de actualiteitspagina van de Zalando account voor sociale media. We prijzen hun toegankelijke en onderhoudende manier van doen, hun frisheid, en hun inspirerende foto’s die ons zin doen krijgen om de virtuele winkelkarretjes te vullen.

Achter de coulissen van de modedéfilés van het merk: Tommy Hilfiger

Om de spectaculaire modedéfilés van TOMMY HILFIGER te herbeleven is er niets beter dan het merk te volgen op de sociale media. Topmannequins, sexy merkcampagnes en bij de tijd. Je duikt met het nodige verlangen onder in dit kleurrijke, fascinerende universum.