Laten we niet vergeten dat Halloween in de eerste plaats een familiefeest is, speciaal voor kinderen. Volgens de traditie vermommen ze zich als monstertjes, kloppen ze op voordeuren en roepen dan: “Trick or treat!” Maar je kunt dit feest ook op een andere manier vieren, door een dagje door te brengen in een van de grootste pretparken van Europa bijvoorbeeld. Daarom hebben we hier de beste plekken verzameld waar je op Halloween samen kunt griezelen met vrienden, je geliefde of de familie.

In België

Walibi

Met Halloween duiken er in het hele park een groot aantal spookhuizen en ‘scare zones’ op (sommige attracties zijn verboden onder de 16 jaar), zodat de dappersten onder ons lekker kunnen huiveren. Op sommige dagen sluit het park om 22.00 uur met een spectaculaire vuurwerkshow. Voor wie van heftige sensaties en koud zweet houdt organiseert WALIBI op de dag van Halloween een ‘Terror Night’. Prijzen vanaf € 31.

Bellewaerde

BELLEWAERDE biedt een hele reeks van spektakels en spookhuizen die zelfs de meest onverschrokkenen onder ons doen rillen van angst! De attracties zijn versierd in Halloweenstijl, wat het park onderdompelt in een erg bijzondere sfeer. Ook voor de kleinere kinderen valt er wat te beleven, dankzij de traditionele muzikale vuurwerkshow en het Trollpark, dat een zachtere sfeer biedt. Prijzen vanaf € 26.

In Frankrijk

Disneyland Parijs

Ook DISNEYLAND blijft niet achter! In het park verschijnen overal vreemde pompoenen, op Main Street krioelt het van de vleermuizen, angstaanjagende personages spoken rond bij de Phantom Manor en het hele park kleurt ter ere van Halloween mooi oranje en zwart. Rond Halloween zijn het de bekende schurken van Disney die de hoofdrol spelen. Prijzen vanaf € 40.

Parc Astérix

Betoverde attracties, bezoekjes aan het spookhuis, een 3D-avontuur dat je oog in oog doet staan met mysterieuze schepsels ... Parc Astérix ondergaat een heuse transformatie en de boosaardige wezentjes hebben slechts één doel: je te laten beven van angst! Voor de allerkleinsten staan er sprookjes en schminkworkshops op het programma, en tijdens de nocturnes ziet alles er anders uit, met vuurshows en percussie. Prijzen vanaf € 33.

In Duitsland

Europa-Park

Europa-Park bezuinigt niet op de decors om dit bijzondere feest te vieren. De bol van de Eurosat verandert in een reusachtige pompoen en heerst over een plaats vol heksen, skeletten en allerlei geesten. Voor de kinderen is er animatie, parades en attracties. Voor de meest avontuurlijke bezoekers organiseert het park de avond van 31 oktober de ‘Horror Nights’, een nacht waarin tal van vampieren en zombies ronddwalen in de donkere steegjes. Tot slot is er voor de feestneuzen de ‘SWR3 Halloween Party’: tot 2 uur ‘s nachts dans je op de favoriete nummers van verschillende DJ’s. Prijzen vanaf € 31. Als je dus graag Halloween viert in een gerenommeerd pretpark, heb je nu een aantal ideeën om uit te kiezen. Aarzel niet om met ons van gedachten te wisselen als je van griezelen houdt!