Voetbal is één van de populairste sporten ter wereld. Het is dan ook  één van de sporten die het grootste groepsgevoel creëert. Met familie of vrienden, iedereen heeft al wel eens gejuicht bij een doelpunt in de finale van de wereldbeker of bij de overwinning van zijn favoriete club. Plezier, vreugde, emotie dat zijn de ingrediënten van deze sport. Met de volgende tips organiseer je een leuke voetbalavond, gewoon bij jou thuis.

Een voetbalstadion in je woonkamer

Is het uur van de wedstrijd aangebroken? Zet dan de meubels aan de kant en maak je woonkamer zo groot mogelijk zodat alle supporters een plaatsje vinden. Als het weer het toelaat, zet dan de stoelen, tafels en de TV- installatie in de tuin. Of beter nog! Huur een videoprojector en projecteer de match op een groot scherm zodat je gasten nog meer genieten. Bij FNAC vind je videoprojectors aan een redelijke prijs. En zo volg je de match alsof je er live bij bent.

Lekkere snacks voor iedereen!

Voor het aperitief

Voor de aperitiefhapjes heb je een ruime keuze: chips, nootjes, pistachenoten, ham met een beetje boursin, rillettes op kleine toastjes, meloenen en tomaten, … Kies bij COLLISHOP alles wat je nodig hebt voor je gasten en zet de drankjes koud. Zo heb je alles bij de hand. Zorg ook voor niet-alcoholische dranken zoals fruitsap of cola, zelfs als de meerderheid van de gasten kiest voor bier.

De hoofdmaaltijd

De gemakkelijkste oplossing? Dat is de American Party-formule. Kort gezegd: iedereen brengt een gerechtje mee. Ellen zorgt voor het voorgerecht, Jan voor de hoofdmaaltijd en Sam voor het dessert, Zo krijg je een geslaagd pot luck-feest! Ligt deze formule je niet? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor de pizza-oplossing, een geweldige klassieker voor voetbalavonden. Bel DOMINO'S PIZZA en bestel pizza’s voor iedereen, een eenvoudige oplossing die altijd werkt. Smakelijk!

Een supporterskit : met de kleuren van je ploeg

Je voetbalshirt

België, Frankrijk, Spanje… De shirts van de voetbalteams veranderen en vernieuwen elk jaar. Zorg dus dat het shirt van jouw favoriete club binnen handbereik ligt. Wil je nog meer maatwerk? Laat dan de naam van je favoriete speler erop aanbrengen: sensatie verzekerd als die scoort!

De juiste make-up

Geen voetbalwedstrijd zonder make-up. De supporters maken er een sport van om zich te schminken met de kleuren van hun favoriete team. Aan jou om er een mooi schouwspel van te maken zodat je met veel trots de kleuren van je team kan verdedigen. Haal dus vlug een make-up kit van SEPHORA in huis om al de deelnemers te verrassen.

De gasten : hoe meer zielen hoe meer vreugd

De familie

Een voetbalavond thuis betekent gezellig met de hele familie samen zijn en genieten. Maar het is ook de ideale gelegenheid om eindelijk je neef of je moeder de regels van het buitenspel of van een hoekschop aan te leren. Kijk dus best nog even of je op alle vragen wel een antwoord hebt. Samen wordt het gegarandeerd een emotionele en onvergetelijke avond.

De vrienden

En waarom geen voetbalweddenschap aangaan met je vrienden? Onder vrienden kan het allemaal. Neem blad en papier bij de hand en laat iedereen zijn eigen prognostiek maken:  hoeveel doelpunten zullen er vallen, wie er zal scoren, wie krijgt geel, rood? Alles is toegestaan!

Wanneer organiseren? De belangrijkste wedstrijden!

De wereldbeker

Warm je stem op voor je nationaal volkslied. De wereldbeker, met zijn 51 wedstrijden verspreid over meerdere weken, is de ideale gelegenheid om veel glorierijke momenten te beleven.

De Euro-wedstrijden

Om de 4 jaar, brengt de Euro-beker de beste Europese nationale teams samen. Eén maand lang staan er toernooien met de beste wereldspelers op het programma. Een niet te missen evenement, dus.

De Champions League

De Champions League wordt op hetzelfde moment gespeeld als de jaarlijkse nationale kampioenschappen en brengt de beste Europese clubs bijeen. De winnaar van die wedstrijden wordt uiteindelijk bekroond als beste Europese club. Verleidelijke affiches en spannende wedstrijden gegarandeerd. Het ideale moment dus om een spetterende voetbalavond te organiseren. Lekker eten en een brede keuze aan wedstrijden. Je bent nu klaar voor een spetterende voetbalavond met je vrienden of familie, een avond die je nog lang zal bijblijven.