In een tijdperk waarin besparen en ecologie centraal staan, kun je echt niet langer ontsnappen aan recyclage. Maak een ecologisch gebaar en verdien er op de koop toe geld mee! Je doet een goede daad en profiteert er zelf ook van. En wie het kleine niet eert ... Wij hebben een aantal websites gerecenseerd voor jou, die je helpen recycleren én er een extraatje mee te scoren.

Je oude gsm recycleren

Je hebt vorige kerst een nieuwe telefoon gekregen (MEDIA MARKT heeft momenteel tal van interessante promoties lopen) en je oude telefoon raak je aan de straatstenen niet meer kwijt? Niet alles is verloren. Veel websites kopen zelfs kapotte telefoons op. Als ze in een zeer slechte staat zijn, zul je er niet heel veel geld meer voor krijgen, maar als je alle lades in huis even doorzoekt, vind je er vast nog een paar die je kunt verkopen.

Magicrecycle

Een van de websites die deze dienst aanbieden is magicrecycle. Je evalueert zelf met behulp van een korte vragenlijst de staat van je mobiele telefoon en de site vertelt je hoeveel ze je er nog voor willen geven. Je krijgt een enveloppe met postzegel toegestuurd en je hoeft er alleen nog maar je telefoon in te stoppen. De betaling wordt uitgevoerd zodra ze je telefoon hebben geverifieerd.

Lovetorecycle

Dan is er ook nog de website lovetorecycle, die volgens hetzelfde principe werkt als magicrecycle. Als je je telefoon opstuurt, ontvang je binnen de tien dagen het bedrag dat overeenstemt met het model van jouw telefoon. De telefoons worden trouwens opgelapt en naar andere landen verzonden.

Zonzoo.be

Als je, naast het recycleren van je telefoon nóg een goede daad wilt doen, ga dan naar de site zonzoo.be. De website functionneert net zoals zijn concurrenten, op één verschil na: 5% van het aan jou overgemaakte bedrag wordt aan een goed doel van jouw keuze gedoneerd!

Printplaten recycleren

Printplaten bevatten tal van metalen. Je hebt thuis ongetwijfeld een aantal apparaten liggen die niet meer werken, maar die je bijhoudt om nostalgische redenen of misschien wel omdat je hoopt ze op een dag te repareren? En als je dat nu eens overslaat en ze recycleert om er wat geld mee te verdienen? Je kunt al je printplaten verkopen de de website metaux-precieux.fr. Je kunt ook naar hun winkel gaan. Het product wordt daar beoordeeld en je krijgt te horen wat het waard is - als dit voor jou een aanvaardbaar bedrag is, wandel je naar buiten met wat extra zakgeld. Als je je niet zo makkelijk kunt verplaatsen, dan kun je er ook voor kiezen om je printplaat per post op te sturen. Net als in de winkel ontvang je dan document met de betalingstermijnen.

Je oude juwelen recycleren

Je kunt ook je oude sieraden verkopen die voor jou helemaal geen waarde meer hebben. Het enige addertje is hier dat je de metaalprijzen op de voet moet volgen om te achterhalen op welk moment je best overgaat tot de verkoop. De prijzen van zilver, goud en andere metalen zijn onderhevig aan schommelingen. De herverkoop van sieraden, als ze niet van de hand van een grote juwelier zijn, kan best moeilijk zijn. Als je niet bedrogen wilt uitkomen, dan is de zogenaamde contante verkoop één van de beste manieren om snel aan geld te komen. Conclusie: Er bestaan een heleboel mogelijkheden om je electronische apparaten te recycleren, en alle onderdelen ervan die edele metalen bevatten. Als je er een beetje tijd insteekt, dan vind je beslist heel wat spullen die je kunt verkopen. Verdien geld door thuis ruimte te creëren!