Als je tuk bent op hevige emoties en je hebt er altijd al van gedroomd om de grote sprong te wagen, om onbevreesd door de wolken te duiken, om de hemel te veroveren… We presenteren je hier de mooiste plaatsen om te gaan parachutespringen in België en elders. Onthoud dat TRAVEL BIRD of Groupon je dikwijls promotionele prijzen aanbieden voor deze activiteit.

België en Frankrijk: heel dichtbij

België

Je zoekt een plaats waar je aan parachutespringen kan doen in België? Dan trek je naar Cerfontaine om je geluk te vinden. Het Waalse Gewest verwelkomt elk jaar talrijke parachutisten in spé om ze de eerst ervaringen in de wolken aan te bieden. Je maakt er samen met gediplomeerde monitoren een sprong van 4000 meter hoogte. Eén ding is zeker… er wacht je een parachutesprong die je nooit zult vergeten. Je komt er makkelijker met de auto dan met de NMBS.

Frankrijk

  • De Mont Saint-Michel
Wat zou je ervan zeggen te zweven boven de baai van de Mont-Saint-Michel? Een van de meest bezochte sites in Normandië biedt de moedigen onder ons een uniek spektakel aan: een door de UNESCO geklasseerd werelderfgoed. Het is de gelegenheid om de beroemde abdij vanuit een heel andere hoek te zien.
  • De Ardèche
Als je snakt naar rotsachtige landschappen, dan is Aubenas de oplossing. De ravijnen, het vulkanenpark, de uitzonderlijke sites … Een sprong boven de Ardèche is niet enkel sensationeel, maar stelt je ook in staat om een heel speciale streek te bewonderen.
  • Courchevel
Landschappen met ditmaal besneeuwde rotsen. De bergen onder je voeten geven je ervaring een overweldigend extra. Courchevel heeft een internationale faam dankzij de bergen van de Savoye die je grote ogen zullen doen zetten.

Spanje of Italië: onder de zuiderse zon

Italië

Eer je aanvalt op je lekkere spaghetti of op een smeuïge pizza vers uit de oven, niks beter dan  een frisse neus te halen, hoog in de lucht … Vanuit een vliegtuig is de streek van Marches (De Marken) dé plek voor een van de mooiste sprongen in Italië waar vele toeristen hun eerste parachutesprong komen wagen. Voor een luchtdoop of een sprong als expert, je bent er altijd zeker van dat je je geluk vindt boven de Adriatische Zee.

Spanje

Afspraak in Spanje voor een parachutesprong onder de Iberische zon, en meer bepaald onder de zon van Sevilla! Alleen, met de familie of als koppel, je hebt een waaier aan keuzes. De moedigsten kunnen springen van op meer dan 4500 meter hoogte, wat een panoramische zicht garandeert over een van de mooiste Spaanse steden.

De ultieme hartslag: de Zwitserse sprong

Met een uitzicht over de besneeuwde bergen en gletsjers is dit ongetwijfeld een van de mooiste plaatsen van Europa. In Zwitserland wacht je een ongelooflijke ervaring, en meer precies in Interlaken. Dit sensationele avontuur tilt je boven jezelf uit voor een vrije val over de Zwitserse Alpen. Ben je klaar voor de sprong van je leven? Indien je nog andere unieke sprongen wilt ontdekken, houdt niets je tegen om te vertrekken naar een verdere bestemming. Nieuw-Zeeland, Australië, Argentinië of zelfs de stad Dubai, waar voor een ogenblik boven de wereld glijden je kippenvel zal bezorgen. Neem de tijd om inlichtingen in te winnen betreffende  de plaatsen die je het leukst lijken, en ga ervoor!