Wil je je gasten meenemen op een culinaire reis? Wat is er dan beter dan een tripje naar Mexico en zijn pittige recepten! Dit is een 100% Mexicaans menu waar je je gasten mee omver blaast, met tips voor bijpassende versiering.

Het menu: ¡qué rico!

Om het lekkerste Mexicaanse etentje te scoren, focus je op avocado, pepers en bonen. Dat zijn de allerbelangrijkste ingrediënten uit de Mexicaanse keuken.

Een pittige binnenkomer

Een klassieker onder de Mexicaanse binnenkomers: guacamole met tortillachips. Daarnaast kies je voor cocktails op basis van tequila, een typische alcoholische drank uit Mexico. Een andere cocktail die hierbij past, waarschijnlijk de bekendste, is de Sangrita, een mix van tequila met tomatensap, sinaasappelsap, limoen en Mexicaanse peper. IJskoud opdrinken!

Een uitnodigende hoofdschotel

Voor het hoofgerecht zijn de mogelijkheden eindeloos. Denk aan het gemak van je gasten en opteer voor fajita’s. Plaats een steengrill in het midden van de tafel. Laat iedereen zijn eigen maïswrap vullen en op de grill leggen. Voor een steengrill kun je trouwens online terecht bij KRËFEL. Dat spaart je heel wat moeite uit. Je voorziet gewoon de verschillende ingrediënten in gekleurde kommetjes en laat de genodigden zelf hun fajita samenstellen. Traditioneel wordt in een fajita rundsvlees gebruikt, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor kip of garnalen. Voeg er, naar eigen smaak, pikante tomatensaus, paprika, tomaat, ui, sla en kaas aan toe. De ingrediënten zijn echt eenvoudig, dat is wel duidelijk, en bovendien makkelijk te vinden bij CARREFOUR. Voorzie zeker ook frijoles, een type bonen waar je in Mexico niet omheen kunt. Je vindt ze in de meeste gerechten terug.

Een fruitige afsluiter

Na het aperitief en de rijkelijke maaltijd voorzie je best een licht dessert. Zoek een mooi assortiment exotische vruchten uit of maak gekaramelliseerde ananas en sinaasappels. Lekker daarbij zijn sopapillas, een soort beignets uit Latijns-Amerika.

Decoratie: ga voor kleur

Om van je etentje een groot succes te maken, verlies je ook de decoratie niet uit het oog. Met de juiste kleuren en typische voorwerpen, neem je je gasten in gedachten mee naar Mexico.

Welke kleuren?

Gebruik warme kleuren als rood, geel, oranje en groen om de Mexicaanse vlag na te bootsen en hang slingers van gekleurd papier op. Met kleurrijke kussens en matjes maak je het bovendien extra gezellig.

Typische voorwerpen

Typische dingen uit Mexico, dan denk je meteen aan cactussen, sombrero’s, pepers en Mexicaanse doodskopjes, maar ook een piñata mag niet ontbreken. Dat wordt de perfecte avondanimatie! Bij ALIBABA vind je een uitgebreid aanbod papieren versiering en versiering voor cocktails, tegen erg doenbare prijzen.