Misschien een beetje vies, maar toch hopen we dat dit artikel je zal interesseren! ​Terwijl sommigen liever een sober toilet verkiezen, zijn er anderen die liever de artistieke toer op gaan en hun verbeelding de vrije loop laten om van het dagelijkse moment iets aangenamer te maken. Ontdek de atypische toiletten over de hele wereld!

 Hongkong: Game of Thrones

Hier geen sprake van een ijzeren troon, maar wel een troon van goud. Inderdaad, in China en in het bijzonder, in Hongkong, vind je de duurste toiletten ter wereld! 410 kilo massief goud voor een totaalbedrag van meer dan 5 miljoen dollar: dat is het gewicht en de prijs van deze geweldige realisatie in een Chinese juweelzaak. In het hart van een overdekt stuk van goud en edelstenen, komen duizenden toeristen deze paradox bewonderen ...

Washington: W (D) C

Een sympathieke show voor de jongens ...

Zo zullen de mannen alvast gelukkig zijn. In Tacoma, in de staat Washington, vinden ze in hun toilet een kijkgaatje waardoor ze een privé-voorstelling van een stripster kunnen volgen. Sommigen zullen daar zeker van genieten. Maar vergeet na al dat loeren niet je handen te wassen want zo’n spektakel zou je weleens in verwarring kunnen brengen. Dus, jongens, haast je naar de Pole Position bar. Ook al zal mevrouw daar misschien niet blij mee zijn...

Daar zegt men JA!

De kampioenen! De stad Washington is beslist zeer ingenieus als het over WC's gaat.  En dat tot grote vreugde van onze geliefde planeet. Inderdaad, een Amerikaans afvalwaterzuiveringsinstallatie produceert nu elektriciteit met de "uitwerpselen" van de bewoners. De Blue Plains- installatie behandelt elke dag zo’n 1 400 miljoen liter afvalwater. Het organische materiaal wordt verwijderd en omgezet in methaan voor de elektriciteitsproductie. Resultaat: energie voor meer dan 8.000 huizen en voor heel wat fabrieken. Wat nog?

Japan: te veel is niet genoeg

Als je een troon niet genoeg spectaculair genoeg vindt, kies dan voor de Japanse urinoirs (sorry meisjes ...) en dit dankzij de beroemde Japanse fabrikant SEGA die urinoirs maakt met "Video Games." Hoe je wint? Hou je vast!  Het is namelijk de kracht van de straal die ervoor zorgt dat je het spel wint. Met behulp van sensoren, krijg je toegang tot drie wedstrijden, een combinatie van kracht en precisie ... Een hele kunst!

​In de ruimte: gaan we heel ver

Als je dacht dat Hongkong de duurste toiletten van de hele wereld heeft, heb je het mis. NASA spant de kroon met kosten die oplopen tot 19 miljoen. Logisch ... Want voor toiletten in de ruimte moet je vindingrijk zijn en heel wat spitstechnologie gebruiken. Voorlopig is het nog moeilijk ze een bezoekje te brengen ... misschien binnen 20 jaar, wie weet?

In Mexico: dui-ze-ling-wek-kend

Heb je last van hoogtevrees? Dan is dit toilet niets voor jou .... Je moet er namelijk voor naar de 15de verdieping klimmen waar je het vindt in een penthouse hotel in Guadalajara, Mexico. Het toilet staat op een bodem van glas. Heel speciaal! Met dank aan architect Hernandez Silva voor zijn originaliteit. En voor alle sensaties die dit toilet te bieden heeft. Ben je toch wat bezorgd over de hoogte? Geen probleem. De bodem is heel solide en je loopt geen enkel risico.

In Londen:  zien we alles!

Een ander uniek toilet hebben we te danken aan   Monica Bonvicini, een Italiaanse kunstenares-architect.  De essentie van dit toilet? Terwijl je erop zit, kan je ALLES zien wat zich buiten afspeelt. Maar wees gerust, het werkt alleen van binnen naar buiten en niet andersom (hopen we). Gelegen in volle straat, kan je in deze toiletten alle voorbijgangers zien, met behoud van privacy. Toch wel een speciale ervaring waar je je hoe dan ook al snel bekeken voelt. Hiermee heb je een mooi overzicht gekregen van een hele reeks bijzondere toiletten.  In een aantal luxehotels kan je zelfs genieten van een onwaarschijnlijk uitzicht over de stad. Tussen technologie en design.