Je bent slecht opgestaan, te laat en gestresseerd. Je trekt in al je haast de eerste de beste kleren aan die je vindt. In het daglicht is het resultaat verschrikkelijk: je outfit is gewoon een blaam aan de mode... Ieder van ons heeft dit al meegemaakt, en zelfs de ‘it-girls’, de priesteressen van de goede smaak, hebben al eens een fashion faux pas gemaakt. Wij hebben de valkuilen van de mode die je absoluut moet vermijden voor je op een rijtje gezet.

Focus op de stijlfouten die je echt niet mag maken

Leggings dragen in plaats van een broek

Het succes van de leggings ligt in het grote draagcomfort ervan, en tijdens de lange wintermaanden willen we ons heel graag hullen in een dikke pul, een legging en pelslaarzen. Dat is perfect aanvaardbaar om op zondag thuis rond te hangen, maar let erop dat je deze outfit niet aantrekt in het dagelijkse leven. Het is geen collant, noch een broek en een legging moet je met de nodige zorg dragen: hij wordt gecompleteerd met een tuniek of een lang hemd dat de dijen bedekt. Let op voor kleurrijke modellen of deze met prints die je silhouet zwaarder doen lijken. Trucje: om het comfort van een legging te combineren met het goede uitzicht van een broek, opteer je best voor een tregging. Die vind je bij KIABI voor de luttele som van 10€.

De total look met pelsprint

De pelsprint zoals luipaard bijvoorbeeld, verleent inderdaad een trendy touch aan je outfit. We moeten dit echter ten zeerste afraden voor een total look. Om niet vulgair over te komen, moet je ook aandacht schenken aan de kwaliteit van de stof waaruit deze stukken gemaakt werden. Inderdaad, goedkope synthetische weefsels resulteren in een weinig gesofisticeerd imago. Zoals zo vaak is soberheid synoniem voor elegantie.

De broek met extra lage taille

In het begin van de jaren 2000 was een broek met lage taille trendy. Bovenop het weinig flatterende uitzicht had dit soort broek ook de vervelende gewoonte je ondergoed te onthullen telkens je je knieën boog. Absoluut uit je garderobe bannen. Kies eerder voor een jeans van ZALANDO met hoge taille die je navel bedekt en die je figuur ten goede komt.

De trainingsbroek

Reserveer de trainingsbroek met drie inzetstukken om te sporten of om je thuis te ontspannen als er niemand anders in de buurt is! Draag hem nooit om te gaan winkelen, want het enige effect is een slordig uiterlijk.

De bananentas

Indien je er graag uitziet als een familievader van vijftig, dan is de bananentas ideaal! Er moest een wet bestaan die verbiedt om wat dan ook rond je middel in een bananentas mee te dragen. Er bestaat een grote diversiteit aan andere modellen van tassen die veel vrouwelijker zijn en veel meer gedistingeerd dan deze tas.

Sokken met sandalen

Misschien typisch voor Duitse toeristen, maar de combinatie van sokken en sandalen of slippers is absoluut te mijden. Zondermeer. Heb je koude voeten, ga dan voor gesloten schoenen die veel geschikter zijn om sokken te dragen. Open schoeisel vraagt blote voeten.

Transparante BH-bandjes

De idee was goed, maar het werkt gewoon niet. Hoewel ze doorzichtig zijn, vallen ze erg op en het plastic waaruit ze zijn gemaakt is allesbehalve comfortabel. En als kers op de taart slaan ze mettertijd ook geel uit. Om je bustierjurken te dragen, raden we veeleer aan om een beroep te doen op strapless HB’s of BH’s met afneembare schouderbandjes zoals die van de 1001 DESSOUS.

De vleeskleurige collant

Zoals al eerder gezegd is de collant in vleeskleur een vals goed idee. Het geeft je een weinig aantrekkelijke oma look met fake glamour impressie. Als je absoluut een collant in huidkleur wilt dragen, kies dan voor en nude-kleur die zo dicht mogelijk bij je eigen huidskleur ligt.