Het is niet altijd makkelijk om een bestemming te vinden waar de hele familie het naar de zin heeft! Toch zijn er steden die geschikt zijn voor verschillende generaties, waar zowel ouders als kinderen hun gading vinden… We stellen ze hier nu aan je voor.

Budapest in Hongarije: origineel weekend

De stad Budapest in Hongarije is ideaal voor een weekendje er tussenuit. Begin met de kinderen bij de warmwaterbronnen en aarzel niet om er de hele namiddag door te brengen. De kinderen zullen er gewoon weg van zijn! Je kunt deze stad op mensenmaat makkelijk bezoeken met je kleine ukkepukken. Te voet of met de tram, of met UBER, groot en klein zal genieten van de indrukwekkende architectuur: het parlementsgebouw, het kasteel, de citadel… Wat logies betreft, vind je appartementen tegen aanlokkelijke prijzen om de hele familie in onder te brengen dankzij ofwel Booking.com, of AIRBNB.

Québec in Québec: feeërieke stad

Quebec in Canada is magisch, met dat ietwat speciale dat je de indruk geeft doorheen een tekenfilm van DISNEY te stappen. Dit heeft ongetwijfeld te maken met de charme van oude stad of waar de ‘patinoire’, de kleine restaurants en andere zaken warm oplichten eens de nacht is gevallen. Tijdens de kerstperiode zullen de kinderen deze feeërieke sfeer zeker smaken. Wandel langs de Saint-Laurent rivier, maar vergeet niet je warm aan te kleden, het kan in deze periode bijtend koud zijn. Tip: neem je kinderen mee naar het vakantiedorp Valcartier: slappe lach en suspense gegarandeerd.

Lapland in Finland: de kerstman?

En als je in de winterse sfeer wilt blijven dan is Lapland een niet te missen bestemming! Het is volgens de legendes van de noordpool het echte land van de Kerstman, en alle activiteiten zijn er even ludiek als origineel. Skiën, sleeën, sledehonden, en zelfs wedrennen met rendieren … Je vindt er vast iets om je kinderen mee in de wolken te brengen. Beëindig je bezoek met het noorderlicht tijdens de lange poolnachten. Houd een oogje op de promoties van TRAVELBIRD voor je je zomaar om het even welk vliegtuigticket aanschaft.

Belize: de mooie Amerikaanse eilanden

Een heel ander decor, en heel andere temperaturen: we trekken naar Belize! Nadat je een feestje hebt gebouwd met de kerstman, wordt het de hoogste tijd om te gaan uitrusten op de mooie stranden van de Caraïben, met je voeten in het zilte water. Je kunt volop van de zon genieten terwijl je kinderen zich rot amuseren in het zand. Wat familieactiviteiten betreft, die zijn er volop met bijvoorbeeld gezamenlijk duiken in de turquoise waters waarvoor Belize zo bekend is.

Kopenhagen in Denemarken: een bekoorlijke stad

Het is waar, je zou er niet zo meteen aan denken, maar Denemarken is een veilig en relaxt land waar kinderen zeker vinden waar ze op zoek naar zijn. Je vindt er leuke logies, maar de vele attracties zoals de tuinen van Tivoli of Legoland zullen je kinderen en je tieners doen wegdromen. Legoland heeft zelfs een Miniland met bijvoorbeeld het Vrijheidsstandbeeld. Wat je tenslotte ook niet mag vergeten te bezoeken zijn de kerkers van het kasteel. Als je eerder van de zon houdt, kies dan voor Italië en zijn talrijke architectonische sites zoals het Colosseum, maar er zijn ook talloze andere mogelijkheden, zoals stranden, bergen, steden, … We hopen dat je hiermee je volgende vakantiebestemming voor de hele familie hebt gevonden.