Hoewel populairder bij vrouwen, verleidt online shoppen ook de mannen. En als je erover nadenkt, is dat logisch, want mannen zijn zelden vitrinelikkers. De doeltreffendheid van aankopen via het internet kan hen dus enkel maar bekoren. Je moet alleen de juiste adresjes kennen …

Weten wat je nodig hebt en je stijl kennen

Voor je je winkelkarretje gaat vullen, doorzoek je eerst je kleerkast en gooi je de kleren weg die je niet meer draagt. Een tip: je kunt ook met een gerust geweten die Pokémon T-shirt maat 16 jaar weggooien! Dat geeft je een duidelijker beeld en zal je toelaten te beslissen wat je echt nodig hebt. Vraag je daarna af welke stijl je voorkeur wegdraagt. Hiervoor kan je je laten inspireren door tijdschriften, modeshows of door een celebrity. Je smaak verder verfijnen zal je toelaten om je prioriteiten te kennen en de richting die je wilt inslaan zonder je gewoonweg te laten beïnvloeden door de nieuwe trends.

Prêt-à-porter merken voor onmisbare basics

De essentiële kledingstukken voor elke garderobe zijn de basics! Dat zijn de eenvoudige kleren die bij alles passen zoals bijvoorbeeld een wit T-shirt. Hier primeert de praktische kant boven stijl, want hun hoofdfunctie is hun polyvalentie en die maakt dat je deze stukken kan dragen bij elk soort outfit. De Zweedse reus die we niet meer hoeven voor te stellen, H&M, is een goed compromis tussen kwaliteit en prijs, zeker wat basics betreft. Je vindt hier hemden, broeken of tops aan heel toegankelijke prijzen. In dezelfde prijsklasse, en gespecialiseerd voor mannen, vermelden we graag het merk JULES. Op hun internetsite vind je een lookbook met de modes voor het seizoen om je te inspireren.

Investeer in een mooi stuk

Om een persoonlijke touch aan je look te geven, opteer je voor een blikvanger die je stijl highlight. Voor deze artikelen geef je kwaliteit de voorkeur over kwantiteit. Het idee is om de hand te leggen op een tijdloos kledingstuk dat je vele jaren zult kunnen dragen zonder dat het verslijt en zonder dat het uit de mode gaat. Een pullover van LACOSTE in delicaat katoen is je beste vriend bij elke gelegenheid, zonder er ooit oudmodisch uit te zien. Blijf in dezelfde stijl als de rest van je kleerkast. Een impulsaankoop omdat iets nu eenmaal mode is en die niet past bij de rest van je garderobe zou al te spijtig zijn.

Bereid je seizoen-garderobe voor

De meer georganiseerde shoppinghaters hebben er alle belang bij hun modeaankopen te beperken. Wij raden aan om je seizoenoutfit twee keer per jaar te bekijken: voor het koude seizoen en het warme. Voor wie recht op het doel wil afstevenen, biedt ASOS kleren in multi-aankoop aan: 10 T-shirts voor 63,99 Euro, of ook nog twee bomber jackets in verschillende kleuren. Zo kan je je kleden zonder er hoofdpijn aan over te houden! Je met stijl kleden als je slechts over een beperkt budget beschikt, is mogelijk. Denk eraan dat kleren niet alles betekenen, de manier waarop je ze draagt, zal je eigen stijl vastleggen. De wijze waarop je de trends gebruikt om je persoonlijkheid uit te drukken is de sleutel om een veroverende zelfverzekerdheid uit te stralen…