De adventstraditie is vooral bedoeld om kinderen te laten aftellen naar Kerstmis. Toch valt ons daarbij iets op: wij, volwassenen, zijn al even verknocht aan die traditie als de kinderen! En aangezien we liever geen kilootjes aankomen nog voor de feesten zijn begonnen, vervangen we de chocolade door andere leuke dingen. Daarom, dames, zijn dit enkele beauty-adventskalenders voor 2016 met geschenken waar de kerstman niet tegen kan opboksen!

Selectie voor een beperkt budget

Sephora, een merk dat we allang niet meer hoeven voor te stellen, brengt dit eindejaar een kleurrijke girly kalender uit. De kalender beeldt een gedekte kerstdis af, maar de inhoud is nét iets gevarieerder dan we gewoon zijn: make-up, een nachtmasker, removerdoekjes, een nagelvijl, badproducten … Voor slechts € 39,95 mag jij de 24 vakjes van de kalender een voor een openen! L’Occitane brengt een kalender uit met illustraties van Kanako (My Little Paris) die gewoonweg smeken om geopend te worden. Vanbinnen vind je alle L’OCCITANE-producten waar je van houdt. De ene dag ontdek je een douchegel, de andere dag een kalmerend parfum met verbena of eau de toilette van kersenbloesem. Elke keer opnieuw ervaar je dat gelukzalige moment. H&M zorgt met de nagellak-adventskalender voor een goed gevoel zónder dat je je geschenkenbudget al moet aanspreken. Tegen een prijs van slechts € 39,99 kun je aftellen naar de feesten, gesierd met verschillende kleuren nagellak, zoals de naam al doet vermoeden. Iedere dag maak je kennis met een nieuwe lak, speciaal voor een manicure die past bij je look van die dag.

Adventskalenders voor beauty experts

In december biedt Clinique 24 topproducten aan in de vorm van een adventskalender. Dit is een niet te missen kans voor de fans van CLINIQUE. Dames met een gevoelige huid die snel reageren op cosmetische producten vinden er hun gading. Ook wie geen fan is van al te aanwezige parfums, vindt vast en zeker wel een flesje puur geluk tussen alle gespecialiseerde verzorgingsproducten. Clarins brengt met een kalender uit waarmee je tal van cultproducten in ware grootte en in verkleinde versie kunt ontdekken. Deze uiteenlopende verrassingen, telkens in kerstthema, zullen niet in slechte aarde vallen bij de beauty queens. Voor deze kleine schat moet je wel € 120 neertellen. Ook Ciaté denkt aan alle onvoorwaardelijke fans van nagellak! Dit merk heeft ervoor gekozen om je met de editie 2016 van de adventskalender mee te nemen naar Londen. Nagelvijl, mininagellak, topcoatlak, dit eindejaar pronk je met de perfecte nagels.

Gewaagde kalenders 2019

LUSH brengt een kalender uit in de vorm van een horloge. Dit rood-groene uurwerk zit boordevol leuke verrassingen die helemaal in lijn liggen met het atypische universum van dit merk. Zeep, bruisballen, body butters en lichaamscrème zijn slechts enkele producten die je zult aantreffen. Hier loop je geen risico op teleurstellende staaltjes. Keerzijde van de medaille: je mag wel slechts 12 vakjes openen. Asos, het bekende Britse multimerk, brengt voor de eerste keer een adventskalender uit, zij het in beperkte oplage. De kalender is een goede samenvatting van de verschillende merken die Asos omvat en die vaak uitsluitend online te koop zijn. Je ontdekt hun verzorgingsproducten voor het lichaam, het gelaat of de haren. Wie dus graag nieuwe innoverende merken uitprobeert, mag dit koopje niet laten schieten. De prijs? Voor € 58,99 geniet je van een sublieme koffer in marmerprint.