Je bent vrijgezel en je kunt niet samen met vrienden of familie op vakantie gaan omdat die periode nu eenmaal slecht valt. Dus blijft er niets ander over dan je reis zo goed mogelijk alleen te organiseren.

Je reis voorbereiden

Inderdaad, je kunt inderdaad een beetje bevreesd zijn om alleen met vakantie te gaan, maar het volstaat dat je je reis goed voorbereidt om ervoor te zorgen dat alles naar wens verloopt eens je op je bestemming bent aangekomen.

Waar slapen?

Hier kies je uiteraard voor logies met een goede faam die bekend staat voor een goed onthaal en ook voor rust. Er bestaan verschillende websites om het advies van internetgebruikers te vinden en zo het logies te kiezen dat het grootste aantal positieve kritieken heeft gekregen.

Waar uitgaan?

Het volstaat trouwens ook om inlichtingen in te winnen over die plaatsen waar je van je vakantie kunt profiteren door uit te gaan maar zonder hierbij constant te worden lastiggevallen door onbekenden die soms vervelend kunnen worden. Je kunt de adressen op het internet zoeken en zo een lijstje maken van de disco’s en bars die qua sfeer en ambiance je voorkeur wegdragen en je een optimale veiligheid garanderen.

Wees je bewust van de risico’s

Als je een meisje bent

Alleen reizen is ongetwijfeld niet zo eenvoudig en veel gevaarlijker als je een vrouw bent, want dan word je vaker aangesproken door vreemdelingen die soms opdringerig kunnen worden. Om dit te vermijden is het belangrijk om in de massa te verdwijnen en niet al te duidelijk te laten zien dat je een toerist bent. Zo kan je makkelijker je eigen ding doen en het land of de streek van je keuze bezoeken zonder bang te hoeven zijn gehinderd te worden door lui met slechte bedoelingen.

Geen misstappen begaan

Als je kiest om alleen met vakantie te gaan in het buitenland, moet je je vooraf informeren over de plaatselijke gebruiken om misstappen te vermijden. Het is inderdaad zo dat je in bepaalde landen de geldende kledingvoorschriften moet respecteren, zoals in de Maghreb-landen. Als je een vrouw bent raden we je vooral af te luchtige kleding te dragen en raden we je aan je borsten en dijen te bedekken. Je vindt interessante kleding promoties bijvoorbeeld bij ZALANDO. Dit voorkomt veel ongemak en nieuwsgierige blikken die al snel kunnen leiden tot onaangename opmerkingen. Trouwens, bepaalde plaatsen zijn taboe voor toeristen, zoals bijvoorbeeld daar waar godsdienst wordt beleden. Dit moet je dus respecteren. Wandel niet zomaar binnen in een moskee, zelfs al ben je geïntrigeerd door de verbazingwekkende architectuur ervan.

Houd je vrienden en familie op de hoogte

Alleen met vakantie gaan is dus best mogelijk als je je vakantie van tevoren plant en je je duidelijk informeert over de plaatselijke cultuur en over de tradities van het land dat je wenst te bezoeken.  Voor je gemoedsrust kan je misschien een blog bijhouden van de reis of elke dag je familie of vrienden mailen, zodat ze weten dat alles goed met je gaat en vooral, dat ze weten waar je bent. In geval er problemen opduiken, kunnen die dan ter hulp schieten, ook al ben je in het buitenland, want ze kennen je reisweg. Op je eentje reizen is dus niet absoluut gevaarlijk, op voorwaarde dat je je vakantie zorgvuldig organiseert zodat die probleemloos verloopt!