Vandaag de dag, al behoorlijk diep in de 21e eeuw wat spitstechnologie betreft, vinden we steeds meer innoverende producten die onze reizen er gemakkelijker op maken. Tenten en slaapzakken (DECATHLON, As Adventure…) om beter te slapen, internetapps om ons budget beter voor te bereiden … alles is voorhanden! Een overzicht van de beste uitvindingen van de eeuw.

Onderweg: goed uitgerust om goed te reizen

De praktische tent

Het is niet zo lang geleden dat een merk de 2-seconden tent voor trekkers op de markt bracht, je hebt er vast al van gehoord. De tijd dat het uren vroeg om de tent op te zetten is voorbij, deze staat er in enkele seconden. Bovendien kunnen we voor de wandelaars die voor meerdere dagen vertrekken, vermelden dat ze maar 3 kilo weegt, wat een behoorlijk voordeel is. Je slaapt er met 2 personen in, ze is ideaal voor trekkers én ze is waterdicht. Perfect! Tip: oefen je in ze op te plooien. Het lijkt simpel, maar je moet er toch een handje van weg hebben om het alleen te doen.

De slaapzak

Tenten zijn nu eenmaal niet verwarmd (nu ja, dit is nog niet uitgevonden, maar de oproep is hierbij gedaan!), en nachten kunnen soms erg koud zijn … Maar wees niet bang, er bestaan tegenwoordig slaapzakken die weerstaan aan ijselijke temperaturen! Informeer je goed, maar reizigers naar de extreme gebieden moeten weten dat dit laatste stuk uitrusting kan opboksen tegen temperaturen van -37 graden en minder dan 2 kilo weegt.

Nieuwe materialen

De problematiek

Hoe kan je je tijdens de zomer beschermen tegen de koude of bergwind? We beelden ons dan dikwijls 15 lagen dikke kleren in om hiertegen te vechten, maar dat is niet de beste oplossing. Inderdaad, er bestaan tegenwoordig textielsoorten die de warmte behouden en ons beschermen tegen lage temperaturen door de warme die wordt geproduceerd door ons lichaam te bewaren…

Wat de experts zeggen

Toen ze materialen ontwierpen die deze drie doelstellingen waarmaakten beseften experts dat de vochtigheid moet kunnen ontsnappen en het lichaam moet worden verwarmd en beschermd. Het PTFE (polytetrafluorethyleen of teflon) is daar een voorbeeld van. Schoenen, hemden, pulls… Je kunt talrijke producten vinden die op basis van deze materialen zijn vervaardigd, bij ZALANDO bijvoorbeeld. Bovendien zijn ze waterdicht!

Voor je vertrekt: goed voorbereid om geen vergissingen te begaan

De internetapps om vooruit te kijken …

Tripadvisor

Dit is de ideale app om het advies van miljoenen reizigers in te winnen! Eten, slapen, bezoeken, uitgaan, bewegen…. Dankzij deze app weet je wat je moet doen, wat je niet mag vergeten, de plaatsen die je niet mag missen en vooral welke valkuilen je moet vermijden.

Minimeteo

Wil je weten of het gaat regenen? Of de wind zal opsteken? Of zelfs of er storm op komst is? Dit is heel belangrijk alvorens aan een trektocht te beginnen. Deze app vertelt je alles en houd je op de hoogte over het klimaat op de plaats van je bestemming. Het zou al te jammer zijn in een T-shirt te gaan stappen als je beter een K-way had voorzien.

En die om je te doen begrijpen

Image it

Je bent verloren en je wilt dat iemand je begrijpt? Het probleem is echter dat je de plaatselijke taal niet spreekt? Deze app is voor jou gemaakt! Hij stelt je in staat om je vraag te stellen via een afbeelding. Dit betekent dat als je het gezochte woord maar niet kunt zeggen, de app je een afbeelding doorstuurt, een merk, een link met wat je wilt zeggen. Perfect. Als dit je te ingewikkeld is, opteer je voor de Google vertaler. Download de laatste apps en eveneens de noodnummers… Voorzie tenslotte ook goeie schoenen en weeg je rugzak voor je vertrekt. Goede reis!