Wie is nooit van een avondje uit teruggekeerd op blote voeten en met haar naaldhakken in de hand? Het gezegde ‘wie mooi wil zijn moet pijn lijden’ krijgt in dit soort situaties zijn volledige betekenis toegemeten! En toch weerhoudt dit vrouwen niet om naar hartenlust naaldhakken te kopen, zelfs al moeten ze er twee uren mee stappen… Ontdek nu meteen al onze trucjes om trots op je stiletto’s rond te struinen zonder dat aan het einde van de dag je voeten op soepvlees gaan lijken.

Meisjesgeheimen om stiletto’s te dragen zonder grimas

Preventieve en beschermende producten

Tot groot geluk van onze stappers bestaan er talrijke uitvindingen om onze schoenen zonder pijn te kunnen dragen. Om herhaaldelijk wrijven van je voet aan de binnenkant van je sandalen te voorkomen, probeer je een gel die het glijden bevordert. Denk eraan om die regelmatig aan te brengen zodat die constant blijft werken. Plakband en een lapje mousse laten toe de transpiratie binnen de perken te houden, schokken op te vangen dankzij het gebruikte materiaal, en tenslotte de schoenen aan te passen aan de voet. Het plakband breng je aan de geïrriteerde kant van je voet aan. Ook silicone inlegzolen zijn een oplossing om schokken op te vangen. Je vindt er bij de online-apotheek VIATA.

Slimme en verbazingwekkende strategieën

Een raad die vriendinnen elkaar geven: strooi babytalkpoeder in je schoenen! Buiten vocht opslorpen zal dit je voeten ook beschermen tegen het schuren. Een efficiënt en goedkoop middeltje! We raden je ook aan om NOK crème te proberen. Dit product dat eigenlijk bedoeld is voor sporters, blijkt een echt betrouwbare bondgenoot te zijn om je goed te voelen in je naaldhaken. Omdat dit het schuren tegengaat, kan je die vervelende blaren en irritaties vaarwel zeggen. Je vindt deze magische crème bij ARCOFARMA.BE. Even eenvoudig als het op het eerste gezicht lijkt, zijn er de kousen en collants die eveneens je voeten makkelijker laten glijden, waardoor dus minder wrijving ontstaat. Dit trucje werkt vooral tijdens het herfst-winterseizoen in schoenen met gesloten tenen.

Wat te doen als het kwaad al is geschied? 

Stop een doosje snelverband in je handtas die je overal meeneemt in geval van blaren-alarm en op het einde van de dag verwen je je voeten door ze te scrubben en daarna te hydrateren. Doen je schoenen je erg veel pijn na lange uren ’s avonds rechtop bijvoorbeeld, mag je ze niet uittreken, hoe verleidelijk dit ook is. Je krijgt ze nooit meer terug aan je voeten om ermee te stappen.

Welk model kiezen om hakken te dragen?

Focus niet alleen op het esthetische aspect als je je volgende paar talons gaat kopen. Het materiaal is uiterst belangrijk om pijn te vermijden. Ga daarom voor modellen in leder. Die laten de voet ademen, en dus loop je minder risico op schuren. In synthetische materialen daarentegen ga je sneller zweten. Probeer je naaldhakken altijd op het einde van de dag aan, dat is op dat moment waarop onze voeten het meest gezwollen zijn. Zo vermijd je nare verrassingen. We raden je het merk GEOX aan, expert in ‘ademende schoenen’. Op hakken lopen is een kunst die niet iedereen gegeven is, Begin er dus rustig aan, met compenserende schoenen of dikke hakken die heel wat comfortabeler zijn dan naaldhakken. Je krijgt er ook een verlengd silhouet door, echter zonder het risico te lopen onderweg van het eerste het beste trottoir te vallen!