De komst van mooie dagen inviteert ons meer dan ooit om uit te gaan, zij het naar een restaurant en om een terrasje te doen, om een glas te drinken met vrienden of om zich te ontspannen in de discotheek. Bij deze zachte temperaturen is het makkelijker om een soiree-outfit te vinden dan tijdens de winter. Maar het is niet altijd evident om een budget uit te trekken voor dit soort gelegenheden. Hierna volgen enkel trucs om niet teveel uit te geven aan je volgende soiree-look.

Recycleer je kleren voor een retro-outfit

Eenvoudig en toch denk je er vaak niet aan. Gebruik je kleren van elke dag en tover ze om in een avondoutfit. Neem bijvoorbeeld je trouwe jeans; voeg er een top met bretellen aan toe, schitterende hoge hakken en een opvallende maquillage, en dat doet de truc! Een andere mogelijkheid is opteren voor je favoriete KOOKAÏ rok die je meerdere keren kan dragen zonder er telkens hetzelfde uit te zien. Zonder knip- en plakwerk. Personaliseer dit kledingstuk in verschillende looks: met een gordel en een blazer voor een chique look, als tuniek met een fijne legging eronder voor een ontspannen picknick of met rok-effect door er een gebreide top over te dragen voor een avondje uit met vrienden.

Huur een avondkleed

Voor een speciale gelegenheid zoals een doopfeest, een trouw of een mondaine cocktailparty wordt de nieuwste look bovengehaald. Er is geen sprake van dat je hierbij de outfit draagt die je elke kerst al bovenhaalt! Om te schitteren en met je look een blijvende indruk te laten, droomt iedereen van een uitzonderlijk kledingstuk van een gekende couturier. Maar dat valt beslist buiten je budget … maar geen reden tot wanhoop, er is een andere oplossing: huren. Dit is een concept dat alsmaar meer trouwe aanhangers kent in Europa. In België heeft boetiek Coucoushop haar deuren geopend in Sint-Gillis. Zij biedt kleedjes en accessoires aan in alle stijlen, van maatjes 34 tot 44 en tegen prijzen van 15 tot 35 Euro. Een koopje dus met andere woorden, om een couturejurk voor de dag te toveren voor een speciale gelegenheid.

Doe je feestshopping op het einde van de feesten in de kortingsrayon

Zelfs buiten de periode van de solden bieden websites van modeverkopers kortingen aan, gedurende het hele jaar. Ga dus op zoek naar goede ideeën die met levering/retour worden aangeboden: jurken aan minder dan €50, accessoire-packs met korting, enzovoort…. Op dit moment biedt het Britse merk MISS SELFRIDGE producten aan met kortingen tot -70%. Profiteer van deze tijdelijke aanbiedingen om je voorraad kleine topjes, tasjes of wikkelrokken in te slaan waarmee je een outfit kunt samenstellen voor elk van je komende uitentjes. Veel plezier ermee!