Er is een trend die al enkele jaren overleeft, aanhoudt en evolueert. Je hebt de komst van de hipsters meegemaakt in 2015, met hun loggershirts en hun alsmaar origineler haartooi. Eerst dacht je nog dat ze na verloop van tijd hun baarden zouden afscheren en hun haar weer in toom zouden houden, maar nee hoor, ze zijn er nog altijd.

Hoe gedraag je je als hipster?

Een hipster zijn is niet alleen de juiste mode volgen. Het gaat om een bestudeerde manier van zijn en een bepaalde levensstijl. Het bestaat er onder andere in om het milieu te respecteren door een min of meer milieuvriendelijk gedrag te vertonen.

Een gezonde en evenwichtige voeding

De hipster kiest voor evenwichtige voeding. Hij houdt ervan ’s ochtends boodschappen te doen en thuis te komen met zijn mandje vol bio-fruit en -groenten. Hij houdt van de goede dingen in het leven, staat op een gezonde en gevarieerde voeding, en houdt van het maken van lekkere kleine gerechtjes die hij met zijn vrienden deelt. Gelukkig voor hem kan hij ook de nodige biologische producten van goede kwaliteit vinden bij CARREFOUR om deze smakelijke maaltijden te bereiden.

Fietsen als belangrijkste transportmiddel

Wat is er leuker dan met de fiets naar het werk te rijden en de frisse ochtendlucht op te snuiven? Dat hebben hipsters maar al te goed begrepen. Een fiets is praktisch, je kunt hem overal kwijt, hij vervuilt niet, maakt geen lawaai en je raakt niet vast in verkeersopstoppingen. In de stad is dit het ideale transportmiddel.

Een bestudeerde kledingstijl

Hipster zijn is niet zomaar wat kleren kopen. Je moet ook het kleine verschil weten te maken, het detail vinden dat een outfit personaliseert en die uniek maakt. De hipster is weg van bottines uit verouderd leder of hoge baskets die je kunt vinden bij SARENZA.

Een nieuwe manier om basics te dragen

Je moet allereerst een nieuwe manier gaan ontwikkelen om basics te dragen. De hipster is gek op vintage en tweedehandswinkels. Hij probeert de klassiekers opnieuw uit te vinden. Voortaan draag je een hemd niet met een das of met enkele open knopen bovenaan, maar tot onder je kin dichtgeknoopt. Het hemd is niet éénkleurig, maar met allerlei prints, variërend van vogels tot een aquarium, met onderweg nog even olifanten op de fiets: hoe meer de soort bedreigd is met uitsterven, hoe beter om zoiets aan te trekken. Hetzelfde geldt voor een broek. Die moet opgerold worden gedragen, zelfs in putje winter, in de sneeuw of bij -10°C.

Brillen krijgen een nieuwe dimensie

De hipster draagt een bril niet om zijn slechte zicht te corrigeren. Hij draagt een bril omdat hij die graag draagt. Het is een nieuw modeaccessoire. Hij draagt graag oversized kleren, net zoals hij grote brilmonturen kiest die bij voorkeur zeer opvallend zijn. Tijdens de zomer kiest hij zijn zonnebril net zo nauwkeurig bij PERSOL, waar hij er al eentje vindt vanaf 144,95 Euro.

De oversized kersttrui voor de hele winter

Je herinnert je heel zeker nog die wijde wollen truien met een rendiermotief of een kerstman die je oma je breidde voor de eindejaarsfeesten? Die is helemaal terug van weggeweest en wordt elke dag gedragen, feestperiode of niet. Je kent vast ook nog die truien in schapenwol, vaste waarde van de oud-strijders bij hun terugkeer van het front? Ken je die trui met gedraaide mazen, ook al door oma gebreid en waarvan de warmte evenredig was aan de dikte van het kledingstuk waarbij zelfs de slankste hipster er erg mollig uitziet. Tenslotte nog dit: om het even wie kan zich voordoen als hipster. Deze look is niet echt een manier van kleden, het gaat veel eerder om de manier waarop je de kleren draagt en de juiste accessoires kiest. Het is een manier van, een cultuur. De hipster wil anders zijn op alle mogelijke gebieden: tatoeages en piercings zijn terug van weggeweest. Je moet een coherent geheel verzinnen dat gepersonaliseerd en origineel is. En jij, ben jij al verleid door deze modetrend, of was je al een hipster van het eerste uur?