Je kunt er natuurlijk voor kiezen om oud op nieuw helemaal niet te vieren – dan heb je nul kosten, maar ook nul sfeer ... Wij geven je hieronder een paar ideeën om toch lekker te feesten, maar tegelijkertijd je uitgaven te beperken. Oudejaarsavond (31 december) is een gezellig familiefeest dat niet echt de ‘regels’ volgt zoals Kerstmis. Je kunt de avond doorbrengen met familie, vrienden of gewoon thuis met je partner. 

Beslis wat je wil doen de 31e 

Voordat je kunt beginnen met geld besparen, moet je weten wat je wilt doen. Wil je thuis een feest houden en gasten ontvangen of ben je zelf ergens uitgenodigd? Of misschien blijf je gewoon liever alleen thuis of met je partner? Wat je ook wil doen, we hebben een heleboel goede ideeën voor je. Je kunt oudjaar ruim van tevoren plannen, of op het laatste moment aan de slag gaan. Hoe dan ook, ideeën zat om het jaar op een fantastische maar voordelige manier af te sluiten en het nieuwe jaar op de juiste voet te beginnen. 

Profiteer van huis- en tuinpromoties

Oudjaar thuis vieren 

Ben je aangewezen als gastheer en moet je de familie en al je vrienden vermaken en trakteren? Leuk nieuws, maar niet zo goed voor je portemonnee. Maar als je vooruit plant, kun je vast wel wat tips vinden over hoe je een leuk oud-en-nieuwfeestje kunt voorbereiden zonder een klein fortuin uit te geven. 

Feestelijke decoratie 

Laten we beginnen met de decoratie. Je kunt een thema kiezen en dankzij de vele websites en blogs die daarover gaan, een heleboel ideeën vinden om de kosten te minimaliseren. Betrek de kinderen erbij – ze zullen het geweldig vinden om aan het knutselen te gaan! 

Ontdek de kortingscodes van Hema

Plan het menu op voorhand 

Waarschijnlijk ben je aan het eten het meeste geld kwijt. Net zoals met Kerstmis, aarzelen winkels niet om voor de feestdagen de prijzen te verhogen. Plan je aankopen dus op voorhand, zelfs als dat betekent dat je verse producten moet invriezen. Hiermee zul je veel geld besparen. Bovendien zijn er tal van websites en tijdschriften waarin gerenommeerde chef-koks je uitleggen hoe je feestelijke menu’s op tafel tovert tegen lagere kosten, door gebruik te maken van vervangende producten.  

Oudjaar in het buitenland 

Heb je besloten oudejaarsavond in het buitenland te vieren? Dit is zeker het moment om te profiteren van de vele last-minute promoties op reiswebsites. All-in aanbiedingen met vlucht, hotel en feest ter plaatse worden tegen verlaagde prijzen aangeboden. Je vindt aanbiedingen in bijna alle Europese hoofdsteden! Betoverend Parijs, vurig Barcelona, charmant Berlijn ... 

Last-minute promoties 

Je kunt voor oudejaarsavond weggaan voor een korte citytrip tegen een voordelig tarief, of je kunt je vakantie vooruitplannen om te profiteren van speciale aanbiedingen. Wat je ook doet, er zijn tal van aanbiedingen om van oudjaar een fantastische avond te maken. 

Profiteer van online last-minute promoties

Conclusie: de laatste optie is om bij iemand anders thuis te gaan vieren! Dan hoef je niets uit te geven, behalve een bos bloemen en een fles champagne voor je gastheer of -vrouw. Uiteraard is dit, hoewel het een mooi gebaar is, facultatief.