We houden er allemaal van om ver weg te reizen naar een droomlocatie, daar te gaan relaxen of op avontuur te vertrekken. Wie heeft er ’s ochtends op de bus of in de auto in de ochtendspits op de snelweg nog nooit over gemijmerd? Je in de zon voelen bruinen in plaats van in dit miezerige weer te zitten terwijl er nog maar eens een volgende grijze dag wordt aangekondigd is aanlokkelijk. Maar feit is dat vakanties alsmaar meer kosten, en de hele familie met je mee nemen voor een week of twee kan je bankrekening kelderen. Hier vind je enkele raadgevingen om de kost van je volgende vakantie te verlagen, en je te helpen om te vertrekken met een beperkt budget. Geen financiële druk in je hoofd terwijl je je gaat ontspannen op het strand.

Late aanbiedingen, de zogenaamde ‘Last Minutes’

Last minutes staan vooral bekend omdat ze de goedkoopste optie zijn bij het reserveren van vakanties. Hoewel het een beetje riskant lijkt, als je uiteindelijk je gewenste bestemming niet in de promotie vindt, en je uiteindelijk helemaal niet kunt vertrekken, levert dit toch voor de meer avontuurlijke zielen onder ons interessante besparingen op. Als je geen absolute voorkeur hebt voor een bepaalde bestemming, dan is deze formule op jouw maat gesneden. Er bestaan gespecialiseerde sites voor dit soort aanbiedingen, en alle reis-sites hebben op zijn minst een categorie van dit type. Als je slechts enkele weken voor het vertrek reserveert  betekent dat ook dat je niet maandenlang hoeft af te tellen voor je kunt gaan relaxen. In België biedt de site LASTMINUTE je het hele jaar door interessante promoties aan. Boek je nu al je vakantie voor deze zomer? Je kunt overal online koopjes doen.

Promocodes voor voordelige kortingen

We herhalen het vaak genoeg op onze blog: online kopen is altijd goedkoper, wat ook het gezochte artikel of de gewenste service is. Hetzelfde geldt voor de reisagentschappen. Bepaalde ervan bieden zo nu en dan kortingen aan op hun site, of vertrouwen ons zelfs codes toe die je online verder helpen. Aarzel niet om een reisagentschap op te zoeken dat je kent op onze site. We kunnen je naar enkele ervan doorsturen. Besparen op je reservatie stelt je ook in staat geld te besparen op je luchthavenparking, op activiteiten die je kunt doen eens je vertrokken bent en op alles zodra je ter plaatse bent: meer drankjes, betere maaltijden… Denk er altijd aan een code te vinden eer je tickets begint aan te kopen.

Georganiseerde vakanties zijn soms goedkoper

Er bestaan ook reisagentschappen die je kortingen aanbieden tot -75% in vergelijking met de gevraagde prijs. Het gaat hier om agentschappen die firma’s of luchtvaartmaatschappijen helpen om bekend te worden of om nog beschikbare plaatsen te verkopen zodat ze op het einde van het seizoen altijd volgeboekt zijn. Deze forfaits leveren je gegarandeerd betere koopjes op, zolang je maar een beetje soepel bent in je voorkeuren. Meestal wordt de bestemming voor jou gekozen, samen met het hotel en soms zelfs de maaltijden. Als je ervan houdt dat alles van tevoren is geregeld, dan is dit de oplossing voor jou. In België is  TRAVELBIRD de plaats bij uitstek voor deals. Zij staan bekend om hun goedkope vakanties. Het team van kortingbelgië.be vertrok een tweetal jaren geleden naar Cyprus voor 1 week tegen 250 Euro, vluchten en halfpension in het hotel inbegrepen! We raden je dus aan om hier een oogje op te houden. Dit type budgetpakketten zijn ideaal voor wie wat meer geld moet besparen.

Kiezen om niet te ver van huis te reizen

België heeft zoveel te bieden aan diverse activiteiten die je kunnen interesseren. Als je een fan bent van rustige en ontspannende plaatsen, kunnen we je meer bepaald de aanbiedingen van CENTER PARCS aanbevelen in de verschillende domeinen van België. Ze liggen relatief dichtbij en bieden je de nodige rust aan als koppel of met de familie, rustig maar met vele activiteiten die worden aangeboden voor de jongeren en hun ouders. Er kunnen ook vele kortingen voor groepsreizen worden ontdekt op onze pagina hieraan gewijd.