De Engelse hoofdstad geeft je zin om te gaan reizen. De erg van elkaar verschillende wijken, de originaliteit die je overal vindt, de befaamde monumenten… je weet niet waar eerst kijken. Maar het is een feit dat je portemonnee ernstig kan lijden onder een bezoek aan Londen. We geven je de beste tips om Londen te bezoeken zonder te veel uit te geven.

De ideale toeristische route: massa’s uitzichten

Om te beginnen: Big Ben en Buckingham Palace

Wie Londen zegt, zegt…? Big Ben, uiteraard. Start bij het absolute begin en wandel langs het Paleis van Westminster waar je de wereldberoemde hoge klokkentoren vindt. Verlies niet te veel tijd, want om halftwaalf is er de aflossing van de wacht voor Buckingham Palace. In geen geval te missen. Hyde Park kan je mooie Londense ochtend afronden.

Namiddag: cultuur en shopping

Voor wie tuk is op cultuur is een bezoek aan het gratis British Museum ideaal om je namiddag te beginnen. Hier vind je kunstwerken die de menselijke geschiedenis van het begin tot nu illustreren. Als je eerder van schilderijen houdt, dan opteer je voor de National Gallery. Na je culturele pauze ga je terug naar waar de actie is, naar Covent Garden of Oxford Street als je wilt gaan shoppen.

Het einde van de dag: cruise-fun

Als je niet alle winkels hebt leeggeroofd, en er jou nog een beetje tijd rest, aarzel dan niet te kiezen voor een mini-cruise op de Thames. Je vertrekt vanaf de Embankment of Westminster. Dit is de ideale gelegenheid om de Tower of London en het London Eye te fotograferen voor je terugkeert! Behalve uiteraard als je kiest voor de nachtclubs in de Soho-wijk … Tip: Vermijd taxi’s en kies eerder voor bus of metro als je wilt besparen.

Praktische tips: absoluut doen

Waar slapen: goeie ideetjes

Onze raadgevingen zijn, als je als koppel reist, ongeveer dezelfde als altijd. Kies voor een Airbnb voor totale vrijheid. Als je jezelf als koppel eens iets wilt gunnen, is het hotel een must! Vermijd echter de toeristische plaatsen zoals Oxford Street of Piccadilly Circus, waar het veel te duur is! Voor de jongsten tenslotte, zijn er ook jeugdherbergen en Bed & Breakfasts tegen voordelige prijzen.

Waar eten: lekkere gerechten

DE absolute klassieker is uiteraard het English Breakfast: eieren, spek, sinaasappelsap… Vele pubs schotelen je dit voor tegen minder dan 5 Pond. Als je de tijd hebt, ga je naar Hammersmith. Anders zijn er ook nog de wijken Pimlico of Vauxhall waar je goedkoper eet dan in het centrum van de stad.

Waar winkelen? Let op voor je creditkaart!

Je kunt Londen niet verlaten zonder de klassieke shopping-sessie! Om je niet te ruineren, is Primark absoluut de beste oplossing. Je vindt er een in Oxford Street. Als je aan de andere kant eerder op zoek bent naar typisch Engelse cadeautjes, ga dan naar de markt of struin langs sommige vintage winkeltjes. Ziezo, hiermee ben je voorzien van goeie ideeën om Londen te gaan veroveren, de ‘wereldstad’ met haar vele culturele invloeden! Vergeet niet om een dagpas te nemen voor onbeperkte toegang tot de bus en metro, of fiets met de Londense huurfietsen als het weer dat toelaat. Have a nice trip!