De periode van eindejaarsfeesten zit er weer op en zoals elk jaar moeten we de kerstdecoratie weer opbergen. De lichtslingers die de kerstboom zo mooi verlicht hebben, komen opnieuw in de doos terecht waar ze tot volgend jaar ongebruikt liggen te wachten op een nieuw feest. Maar in plaats van ze op te bergen, kan je ze, ook na kerst, als decoratiemateriaal gebruiken in je huis.

Lichtslingers hergebruiken na Kerstmis

Met de volgende trucjes gebruik je voortaan je lichtslingers het hele jaar door.

Kerstslingers als decoratiemateriaal

Lichtslingers geven je interieur een hoog cocoongehalte. Het warme licht zorgt dan ook het hele jaar door voor een gezellige sfeer. Bovendien kan je kiezen tussen gewoon wit, warm wit of andere kleuren. Wil je nieuwe slingers aankopen, neem dan zeker een kijkje bij Collishop want daar geniet je momenteel van de solden en de prijzen zijn werkelijk onklopbaar. Je hebt er een ruime keuze uit verschillende modellen en kleuren. Trendy is ook je lichtslinger onder een glazen klok plaatsen of in een grote doorschijnende vaas. Heb je zoiets niet meteen in huis? Surf dan even naar La Redoute, waar verschillende glazen klokken in solden zijn. Natuurlijk kan je de lichtslingers ook aan de muur hangen. En aan de slinger zelf kan je met kleine houten knijpers ook leuke spreuken of mooie familiefoto’s hangen. Het effect zal prachtig zijn.

De beste plaats voor lichtslingers?

Als je je interieur verlicht met lichtslingers zal het cocooneffect niet op zich laten wachten. Ook in slaapkamers zijn lichtslingers dan ook goed op hun plaats, bijvoorbeeld aan het hoofdeinde van je bed of rond een spiegel. In de woonkamer kan je ze rond de tafel hangen als je bezoek krijgt. Bij Cdiscount kan je lichtslingers kopen met batterijen, ideaal als je ze hiervoor wil gebruiken. Tijdens de warme zomerdagen zijn lichtslingers ook leuk in de tuin. Gezellige zomeravonden verlicht met lichtslingers zorgen gegarandeerd voor romantiek.

Zelf papieren slingers maken

Ook papieren slingers kunnen zorgen voor een gezellig effect. En je hebt heel wat mogelijkheden.

Kleur geven aan je lichtslingers

Vind je gewone lichtslingers te eentonig? Dan kan je ze personaliseren door er een leuke omlijsting voor te maken. Zo kan je de stijl perfect afstemmen op je interieur en op de sfeer die je wil creëren. Voor elke LED kan je bijvoorbeeld een origami vouwen die jij leuk vindt. Met crêpepapier kan je dan weer prachtige papieren bloemen maken. De bloemblaadjes bevestig je rond de LED-lampjes. Je moet misschien wel even de knepen van het vak leren, maar het effect is gegarandeerd geweldig. Ook zijdepapier doet uitstekend dienst als je papieren slingers wil maken. Je kunt het gemakkelijk de vorm geven die je wil en het effect zal prachtig zijn. Als je papier gaat kiezen, let er dan op dat je een kleur kiest die past bij je interieur. Zeker leuk is ook papier met een motiefje. Stijlvol én grappig.

Nieuwe materialen!

Je hoeft niet noodzakelijk met papier te werken als je slingers wil maken. Voor een kinderkamer kan je bijvoorbeeld werken met kleine bekertjes en gekleurde kartonnetjes. In het midden ervan maak je een gaatje waar je een LED-lichtje in steekt. Of je wikkelt tule rond je lampjes, ideaal als je een balletsfeer wil creëren voor een meisjeskamer. Ben je niet echt superhandig? Dan kan je natuurlijk ook kant-en-klare slingers kopen. Op de site van 3 Suisses bijvoorbeeld vind je momenteel mooie lichtslingers gemaakt van gevlochten katoen. Je hebt de keuze uit meerdere kleuren en ze zijn momenteel in solden. Het ideale moment dus om ervan te profiteren.