Ons gelaat is een deel van het lichaam dat bijzonder hard blootgesteld wordt aan alle slechte dingen die elke dag ons pad kruisen: vervuiling, zon, stress, tabak … Ons gelaat verdient dan ook speciale aandacht. De rekken van beautywinkels als SEPHORA puilen uit van de producten die allemaal voor iets anders goed zijn, dus het is niet zo makkelijk om te weten wat je nu eigenlijk echt nodig hebt. Wij vertellen je alles wat we weten over een goed verzorgde huid die blaakt van gezondheid.

Verschillende huidtypes

Eerst en vooral moet je bepalen welk type huid je hebt. Je huidtype leidt je vervolgens naar het juiste verzorgingsproduct.

Droge huid

Heb je een gespannen huid met een fijne textuur, dan heb je waarschijnlijk een droog huidtype. Gebruik in geen geval toning lotions of make-up met alcohol. Je huid raakt snel uitgedroogd en heeft nood aan een rijke en voedende verzorging om je teint in evenwicht te brengen.

Normale en gemengde huid

Een normale huid is glad en egaal, een gemengde huid is over het algemeen vet in de T-zone (voorhoofd, neus, kin) en droog aan de wangen. Kies voor een gespecialiseerd verzorgingsmiddel met hydraterende elementen en talgregulerende componenten.

Vette huid

Een vette huid is herkenbaar aan een korrelige textuur, glans en imperfecties. Voor een aangenaam gevoel van verfrissing kies je een zachte, niet-mousserende gezichtsreiniging of bloesemwater. Pas op, want door allerlei verkeerde opvattingen zou je vergeten dat een vette huid wel degelijk gehydrateerd moet worden, net als een ander type huid. Een product met zachte amandel is daar zeker geschikt voor.

Het juiste beautyritueel

Afschminken en reinigen

We kunnen het niet genoeg herhalen: afschminken is een o zo belangrijk onderdeel van je beautyritueel en dit mag je dus nooit ofte nimmer overslaan. Idealiter doe je dat ’s morgens én ’s avonds. De eerste keer verwijder je talg en dode huidcellen, de tweede keer verlos je de huid van alle onzuiverheden van een lange dag. Daarnaast moet je je gelaat ook twee keer per dag reinigen met een reinigingsmelk, micellair water of een toner. Het hangt ervan af wat je huid nodig heeft. Bij het merk SABON vind je beautyproducten op basis van natuurlijke ingrediënten als witte thee. Een wellness-adresje om niet te vergeten.

Regelmatig scrubben

Een à twee keer per week moet je goed scrubben. Daar ga je openstaande poriën mee te lijf, het maakt de huid mooi glad, stimuleert de bloedsomloop en verhelpt littekens. Doe dit echter niet meer dan aanbevolen, want té vaak scrubben kan bij een vette huid irritaties of ontstekingen veroorzaken.

Denk aan hydratatie

Wat je wel elke dag moet doen, is je huid hydrateren. Zo hou je het waterpeil van je huid in evenwicht, blijft je huid soepel, is de opperhuid bestand tegen externe agressies en ga je bovendien de veroudering van de huid tegen. Je huid optimaal hydrateren, dat doe je met een voedende dagcrème, maar ook met een helende nachtcrème.

Gevoelige zones

Onze lippen durven we weleens te vergeten, maar dat betekent niet dat ze geen verzorging nodig hebben. Stop een lippenbalsem in je tas; vooral in de winter zal die van pas komen. Je mag je lippen samen met de rest van je gelaat scrubben. Het resultaat is een paar volle lippen en een heldere mondomtrek voor een droomglimlach. De zone rondom je ogen is erg gevoelig, de huid is immers heel dun op die plaats. Gebruik een speciaal productje tegen wallen, zoals de verfrissende eye-lotion van RITUALS. Een hygiënische levensstijl doet veel voor de huid. Drink veel water, slaap voldoende en eet veel groente en fruit. Dat is al een goede stap richting de perfecte huid!