Cocktails en zon gaan hand in hand in de Spaanse hoofdstad, en stilletjes aan doken er alsmaar meer rooftops op om de Madrilenen en de vele toeristen te laten genieten van de koelte van een cocktail zo dicht mogelijk bij de zon. Wij beslisten daarom je de beste dakterrassen op te zoeken waar je de stad vanuit de hoogte kunt ontdekken!

Rooftops met gratis toegang

Terraza de Cibeles

Dit terras vind je op het beroemde Plaza de Cibeles, waar momenteel de zetel van de stad is gevestigd. Hoewel het een prestigieuze plaats is, is de toegang tot dit magnifieke terras volledig gratis, en je hoeft je dus enkel zorgen te maken over de prijs van je cocktail die hier een beetje duurder is dan elders, reken op ongeveer € 12.

Gymage

Dit terras is het hele jaar door geopend en is een place-to-be geworden in het mondaine leven van Madrid. Het ligt op het dak van een sportzaal tussen Malasaña en de Gran Via, en verwelkomt iedereen de zich wil verfrissen aan een mojito gezeten op een designbank… Hier worden ook verschillende gerechten geserveerd, koffies en desserten tegen aanvaardbare prijzen. Je moet ook nog weten dat er een mini-zwembad ter beschikking staat tijdens de zomer, maar hiervan gebruik maken kost je € 10.

Gourmet (Corte Inglés)

Het Gourmet-terras van het Corte Inglés de Callao biedt een fantastisch uitzicht over de Gran Via en op wat daar allemaal gebeurt. Je bereikt het terras via de liften van het beroemde grootwarenhuis en arriveert in een winkel van fijne kruidenierswaren, waarachter je dan een bar vindt. Bestel je cocktail en ga aan een van de tafeltjes zitten die uitkijken over de Plaza de Callao. Dit terras is de ideale plaats aan het einde van de dag, als de zon neerdaalt achter de hoofdstad.

The Hat

The Hat ligt op het dak van een jeugdherberg, in het hart van de wijk La Latina. Dit eenvoudige terras biedt een waanzinnig mooi uitzicht over het centrum van Madrid. Perfect voor een glaasje wijn terwijl je geniet van de zon!

Rooftops waarvoor je moet betalen

Circulo de Bellas Artes

Met zijn ligging op de Calle Alcala, biedt deze rooftop een onwaarschijnlijk uitzicht op Madrid en de Gran Via. Nadat je € 3 betaald hebt, bereik je het terras met de lift van het gebouw. Boven op het dak heb je een panoramisch uitzicht over de hoofdstad, en van hieruit kan je zelfs de Cuatro Torres zien, de vier torens die de zakenwijk van de stad vormen. Ontspan je met een frisse cocktail en proef van de gerechten van het Tartan Roof, het restaurant op dit terras. Absoluut te bezoeken, en met uitzicht op de stad!

Room Mate Oscar

Dit terras, bovenop een hotel in het hart van de Chueca-wijk doet je denken aan de clubs in Ibiza. Het beschikt over een zwembad, ligstoelen en een bar, en er heerst elke avond een feestelijke stemming. Jammer genoeg bedraagt de toegangsprijs € 20 voor een halve dag en € 40 voor een hele dag (met inbegrip van handdoek, tequila en schuimwijn).

The Roof (Penthouse)

Dit terras is zeker een van de meest luxueuze van Madrid. Deze somptueuze rooftop ligt op het dak van het Reina Victoria Hotel, en verenigt cocktails, fijne keuken en ligzetels om je ogen en smaakpapillen te verwennen. Toegang kost je € 15, een drankje inbegrepen! Dit is de perfecte rooftop voor een romantisch avondje uit. Er bevinden zich nog vele andere terrassen op de rooftops van Madrid. Soms liggen ze wat verborgen, dus ogen openhouden om ze te ontdekken! Aarzel niet om je review over bezochte rooftops met ons te delen!