Droom je ’s nachts zo vaak van chocolade dat je smaakpapillen er wakker van liggen? Dan is Brussel de stad waar al je dromen uitkomen! Met het gezin, met je partner en zelfs met je collega's: er zijn duizenden redenen om er de Belgische chocolade te gaan proeven.

Ontdek de heerlijkste Belgische chocolade

Indrukwekkende demonstraties

Ben je benieuwd hoe chocolade wordt gemaakt? In het weekend vinden vaak demonstraties plaats. Je ziet er met eigen ogen hoe chocolade artisanaal wordt vervaardigd. Van de creatie via het smelten van de chocolade tot het vullen van de vorm: van dit culinaire spektakel ga je gegarandeerd watertanden. In een ontspannen sfeer zetten de meester-chocolatiers hun beste beentje voor om hun passie met je te delen. Sommigen laten je zelfs niet met lege handen naar huis gaan. Enkele hotspots: Chocolaterie Duval, chocolatier-kruidenier Zaabär, artisanale Belgische chocolaterie Planète Chocolat, Laurent Gerbaud Chocolatier (vanaf 10 personen) ...

Overheerlijke proeverij

Ga je puur naar Brussel om je gehemelte te verwennen met allerlei soorten chocolade? Dan kan je bij de meeste experts in Brussel ook terecht voor een chocoladedegustatie. Nadat je zelf een aantal soorten chocolade hebt vervaardigd, kun je je maag op de proef stellen met een vuurwerk aan smaken: wit, puur, praliné, warm, melkchocolade, met nootjes … Noem maar op! Na het begeleide bezoek aan de chocoladewinkel is het tijd voor een proeverij waar geen enkele chocoladeliefhebber aan kan weerstaan.

Word zelf een specialist

Boeiende lessen

Wil je het allemaal zelf wel zien, kunnen en proeven, maar wil je dat ook thuis nog eens kunnen overdoen? Bij sommige chocolatiers kun je het chocolade-ambacht echt aanleren. Op het programma staan theorie, creatie en proeven. Je maakt er je eigen chocolade en neemt je kunstwerkjes mee naar huis (of je verorbert ze gewoon meteen, dat kan ook). Geschenktip: zoek je nog een kerstcadeautje? Tijdens deze cursus maak je zelf een originele attentie en je leert nog iets bij!

Prachtig museum

Wie meer wil weten over de geschiedenis van chocolade, moet bij Choco-Story Brussels zijn. Het Belgische chocolademuseum ligt midden in de hoofdstad en is er speciaal voor jou! Het museum neemt je aan de hand van foto's en video’s mee langs de verschillende stappen van het chocolade maken en toont je de meest uiteenlopende smaken. Waar komt dit kostbaar goedje vandaan? Welke soorten cacaobonen worden gebruikt? Dit en veel meer over chocolade en chocoladeproducten kom je te weten bij Choco-Story Brussels. Toegang tot het museum kost € 6 (voor volwassenen) en omvat proeverijen en demonstraties van meester-chocolatiers. Opgelet: Op maandag is het museum gesloten. Plan je een uitje naar Brussel en wil je onze hemelse Belgische chocolade gewoon kopen? Ga dan zeker langs op de Zavel, daar vind je alle grote chocolatiers. Of ga langs bij Belvas, de chocolatier waar je moet zijn voor biologische en glutenvrije chocolade (om te genieten zonder rood te worden). Je gaat terug naar huis met hoogst unieke chocolade. Zeker nu de feestperiode eraan komt, heb je meteen iets om je familie, kinderen of vrienden mee te verwennen.