Je huis kan soms echt een financieel zwart gat zijn als je niet uitkijkt ... Je kunt echter in bijna elke kamer van het huis vanieren te vinden om geld te besparen door je gewoontes aan te passen. Keuken, badkamer of living ... Hier volgen een aantal tips over hoe je je facturen aanzienlijk kunt verlagen. 

Profiteer van promoties voor huis en tuin

De vochtige kamers 

Laten we beginnen met de zogenaamde ‘vochtige’ ruimtes, d.w.z. badkamers, keukens en toiletten. Denk eraan om al je kranen uit te rusten met waterbesparende mousseurs. Het debiet is dan lager en wanneer je vergeet de kraan dicht te draaien tijdens het tandenpoetsen, is dat een kleine besparing die op lange termijn zichtbaar wordt. 

Denk aan de handdouche 

Installeer in uw douche of badkuip een handdouche waarmee je de waterstroom kunt pauzeren terwijl je je inzeept. Zo hoef je het water niet opnieuw aan te zetten en te wachten tot het de juiste temperatuur bereikt heeft voordat je je afspoelt, je hoeft alleen maar op een knop te drukken en je hebt weer water! 

Wc met spaarknop 

Wat het toilet betreft, kun je kiezen voor een mechanisme met een dubbele knop; zo beslis je zelf of je meer of minder water wilt laten lopen om door te spoelen. Ook goed om weten is dat waterlekken in de toiletpot heel vaak niet ontdekt worden ... Veeg de binnenkant van de pot goed droog en leg een vel toiletpapier onder de wc-bril ter hoogte van waar het water eruit komt als je doortrekt. Als het papier doordrenkt raakt, dan wil dat zeggen dat een van de afdichtingen niet goed zijn werk meer doet ... Vervang deze zo snel mogelijk, voordat je waterrekening de hoogte in schiet! Voor alle dak- en muurisolatie kun je bij Solvari gratis een prijsofferte aanvragen.

Profiteer van doe-het-zelfpromoties

Lampen 

Gebruik spaarlampen! Ze gaan veel langer mee én verbruiken veel minder energie dan traditionele gloeilampen. Ze zijn iets duurder in aankoop, maar je haalt je geld er in een mum van tijd weer uit. Wat elektriciteit betreft, moet je als huiseigenaar voorzichtig zijn bij de keuze van je elektrische radiators. Indien mogelijk, kies er die programmeerbaar zijn of van een timer voorzien zijn. Op die manier kun je programmeren op welk tijdstip ze aan en uit gaan. Aangezien elektriciteit duur is, kun je hiermee snel aanzienlijke besparingen realiseren. 

Een aantal tips 

Pas op voor ijsvorming in je vriezer. Een vriezer vol ijs zal veel meer energie verbruiken. Vergeet ook niet de verpakking van de producten te verwijderen wanneer je ze in de koelkast legt. Bovendien blijven veel apparaten onnodig op stand-by staan. Wat is het nut om een tv, een stereo of een microgolfoven op stand-by te houden? Plaats enkele stekkerdozen (zonder ze te overbelasten) en schakel ze uit zodra je de apparaten in kwestie niet gebruikt. Vergeet ook niet om je kasten regelmatig leeg te maken en conserven waarvan de houdbaarheidsdatum nadert, vooraan te zetten. Zo zul je er sneller aan denken ze te gebruiken, zodat je ze niet hoeft weg te gooien. 

Ontdek de kortingscodes van Gamma

Conclusie: er zijn heel wat manieren om geld te besparen in je huis. Vele kleintjes maken één groot, en je dagelijkse inspanningen zullen duidelijk voelbaar op het einde van het jaar. Het geeft een superfijn gevoel als de energieleverancier ons een paar euro terugbetaalt! Wat water betreft: kijk uit voor lekken en let op je verbruik door elke maand de watermeter af te lezen. Een paar kleine tips voor grote besparingen.