Dit concept werd geboren in de Verenigde Staten en kent ook in Europa steeds meer volgelingen. Het wordt ‘Personal Shopper’ genoemd. Dit betekent dat een persoonlijke stylist enkele uren of een dag aan jou besteedt om je te helpen bij je kledingkeuze. Om je te helpen op je zoektocht naar jouw eigen stijl of ook om de stukken in de juiste maat te kiezen, contacteer bij twijfel een shopping expert, die je een professioneel antwoord zal geven.

Voordelen van begeleide shopping

Na een zwangerschap bijvoorbeeld, verandert je lichaam en is het soms moeilijk om weten welke maat geschikt is en welke snit het beste bij je past. De raadgeefsters in de winkels nemen niet altijd voldoende tijd om je gepersonaliseerd raad te geven en beschikken soms over niet meer dan hun verkoopvaardigheden. Voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk, een zakelijk congres of een doop, kan een persoonlijke styliste je voorbeelden geven van de verschillende outfits die geschikt zijn voor dit soort gelegenheden. De ‘personal shopper’ zal je ook inspireren en je gewoontes misschien in vraag stellen, om je te verrassen met iets nieuws en je vooroordelen weg te vegen. Door te vertrouwen op haar of zijn mode-instinct, eindig je vast met kledingstukken die je persoonlijk nooit zelf had gekozen, maar die uiteindelijk wel uitstekend bij jou passen.

Hoe een persoonlijke stylist contacteren?

Afspraak in de boetieks die deze service aanbieden

Het cliché dat enkel gefortuneerde klanten gebruik kunnen maken van een stijlassistent is niet juist. Dit soort diensten wordt door bepaalde pret-a-porter merken aangeboden en is voortaan toegankelijk voor iedereen. De van oorsprong Engelse boetiek TOPSHOP biedt een gepersonaliseerde shopping service aan op afspraak. Je kunt van tevoren kiezen voor een bepaald thema uit de volgende mogelijkheden: zomerkleding, zwangerschap, soiree-outfit, kantoorkledij, enzovoort. Er worden verschillende formules voorgesteld: een sessie van 60 minuten om je basics te herzien, voor een verjaardagsfeest, of ook toegespitst op de trends van het seizoen. 30 minuten om de perfecte jeans te vinden, 120 minuten voor een complete re-look of 90 minuten in een groep. In een comfortabele privécabine krijg je een selectie outfits gepresenteerd die overeenkomen met je profiel. En kers op de taart: deze service is gratis! In België heeft ook de multi-merkenwinkel E5 MODE een system geïnstalleerd voor gratis gepersonaliseerde moderaadgeving. Kies de datum die je het beste past en geniet van een stijl-coaching om je sterke punten te leren benadrukken.

Online raad op maat

Meerdere sites hebben zich op de niche van door een expert begeleid shoppen geworpen. In tegenstelling tot de service die in de winkel wordt aangeboden, hoef je in dit geval niet uit je zetel te komen om waardevolle raad te verkrijgen. Twigoa maakt de verbinding tussen ‘influencers’ en kopers. Onze preferente mode-blogsters gevens ons deze keer suggesties over de outfit in functie van een vragenlijst die je op voorhand invult. Voor de klassieke formule van € 12,90 krijg je 1 look en 5 artikelen die je in je mandje kan bewaren als je ze leuk vindt. Tenslotte bestaat er nog een concept dat meer inspeelt op de sociale media. Modizy slaat je voorkeuren op om je op die manier in de toekomst mogelijke outfits voor te stellen. Deze app werkt vanuit een algoritme dat alle producten groepeert met dezelfde stijl als die je hebt geconsulteerd en ook de interacties tussen de gebruikers om het resultaat van de suggesties te verfijnen. Of het nu online is of in de boetiek, we wensen je een aangename shopping sessie!