Tegenwoordig heeft de overgrote meerderheid van de mensen een smartphone, wat hen toelaat om een groot aantal apps te downloaden om te spelen, te organiseren, snel een restaurant te vinden of om foto’s te delen. Hierdoor werd de smartphone een nuttig instrument voor op vakantie want je kunt er heel snel informatie mee vinden betreffende de streek waar je bent en ook over de plaatsen die je absoluut moet bezoeken.

Apps die je voor je vakantie moet downloaden

Een meteo-app

Allereerst is er de app die je vertelt welke kleren je moet aantrekken. Een app die je het weerbericht geeft, is daarom je beste vriend. Je kunt hem in real-time consulteren om de voorspellingen op de plaats waar je bent te weten te komen. Bovendien kun je hiermee de beste dag uitkiezen voor je trip door dag na dag het toekomstige weer na te kijken en de dag met de beste temperatuur te vinden. Hierdoor moet je niet langer bang zijn dat je je hele planning moet omgooien als gevolg van slecht weer, want je bent altijd op de hoogte van het weer en de weersveranderingen, of je nu in België bent of in het buitenland!

De planning-apps

  • Daarnaast kan je ook kiezen voor zgn. praktische apps die je meteen toelaten om de interessepunten te vinden in de nabijheid van je resort. Dat kunnen musea zijn, kunstgalerijen of ook een bioscoop, een restaurant, een bar of een supermarkt. Afhankelijk van het soort smartphone dat je hebt, bestaan er verschillende beschikbare apps zoals Dismoioù die momenteel één van de meest geprezen apps is door vakantiegangers die hem uitprobeerden.
  • Bovendien kunnen fijnproevers op zoek naar een restaurant de app van Tripadvisor downloaden die je de mogelijkheid biedt om het advies van internetgebruikers te lezen over het restaurant dat je hebt gekozen. Deze site kan je trouwens ook helpen een hotel of een B&B te vinden als je gekozen hebt voor een vakantie in alle vrijheid die je toelaat het land te ontdekken of door de regio die je bezoekt te zwerven van de ene pleisterplaats naar de andere. Voor vrouwen bestaat er ook een app die eenvoudigweg Où sont les toilettes[waar zijn de toiletten] heet en waarmee je die snel vindt zodat je niet in een ongemakkelijke situatie komt!

Een overvloed aan apps voor de vakantie

In het buitenland

Uiteraard bestaan er honderden uiterst bruikbare apps voor op vakantie, maar sommige zijn interessanter dan de andere. Dat is meer bepaald het geval voor iTranslate dat je erg nuttig zult vinden om te praten met de bewoners van een land waar jouw taal niet wordt gesproken. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld een paar woordjes Engels of Spaans leren en snel de zin vinden om een taxi te bestellen, eten te bestellen in een restaurant of heel gewoon de weg te vragen.

Om je weg te vinden

De app Google Maps kan ook erg behulpzaam zijn, meer bepaald als je een grote stad bezoekt. Door het adres in te geven waar je naartoe wilt, toont deze app je de weg erheen en je kunt hem zelfs vragen om de interessepunten te laten zien die er dichtbij liggen, zoals hotels of restaurants. Hiermee loop je nooit meer verloren en hoef je ook nooit meer zo’n vervelende kaart te lezen die meestal nogal onduidelijk en beperkend is! Reizen met je smartphone in de hand is nu zowat verplicht geworden om contact te houden met je familie en vrienden, maar ook om altijd een nuttige hulp bij je te hebben. Er zijn tal van apps beschikbaar, zowel betalend als gratis, die je toelaten om zo eenvoudig mogelijk te reizen en uiteraard om via Instagram meteen je foto’s met je vrienden en familie te delen.