Zeg nu eerlijk: iederéén droomt weleens van een volledige massage met rustgevende achtergrondmuziek na zo’n vermoeiende werkdag. Er bestaan heel wat massagevormen die telkens op een andere manier goed zijn voor je lichaam. Misschien heb je geluk en krijg je van je partner (al dan niet na wat morren) soms eens massage, maar dat valt natuurlijk absoluut niet echt te vergelijken met een professionele massage. Wil je je spieren laten ontspannen, komaf maken met cellulitis of je hele lichaam in balans brengen? Dit zijn de methoden waaruit je kunt kiezen.

Welke massage dient waarvoor?

Californische massage

Een Californische massage wordt gegeven met essentiële oliën en wil fysieke en psychologische spanningen wegnemen. Het is de ideale rustgevende massage voor wie ten onder gaat aan stress. Kom tot rust met de vloeiende en soepele bewegingen.

Ayurveda

Deze techniek komt helemaal uit India overgewaaid en is gebaseerd op warme olie. Het is een allesomvattende massagevorm die het lichaam wil ontgiften en de zenuwen ontspant. Je geniet van een diepgaande relaxatie dankzij de drukbewegingen die op het voorhoofd en de rug worden uitgevoerd, met als doel alles in evenwicht te brengen. RITUALS biedt een collectie deugddoende producten uit die helemaal gewijd is aan Ayurveda.

Reflexologie

Reflexologie spitst zich toe op de drukpunten in de reflexzones van het lichaam, zoals de handen, voeten en oren. Met deze methode bewerk je zaken eigenlijk vanop afstand, maar altijd met een goed functionerend lichaam als einddoel.

Zweedse massage

Dit moet zowat de meest gebruikte massagevorm zijn. Het gaat om een verkwikkende massage die vooral op de spieren en gewrichten focust en zowel dynamisch als rustgevend werkt. Denk aan wrijving, kneden en lichte aanrakingen, allemaal handelingen om het lichaam te verstevigen.

Anti-cellulitismassage

Het is vooral de kinesitherapeut die deze massage geeft. Het doel is duidelijk: komaf maken met cellulitis. De palpeertechniek zal de vetkussentjes van de huid aan de billen, bovenbenen en heup losmaken. Met het juiste apparaat kun je je die massage ook gewoon zelf geven. Zo’n apparaat vind je onder meer bij YVES ROCHER.

Aromatherapie

Deze methode maakt gebruik van extracten van aromatische planten. Het doel: bepaalde ziektes voorkomen of genezen. Het is een zachtaardige therapie die fysieke en emotionele kwaaltjes, maar ook zenuwgerelateerde ongemakken via de huid tegengaat.

Waar kun je terecht?

Luister goed naar wat je lichaam vraagt vóór je het massagesalon binnenstapt. Alleen zo maak je de juiste keuze. Therapeutische massages die je om medische redenen van een kinesitherapeut krijgt, worden meestal deels terugbetaald door je ziekenfonds. De andere massagetypes vinden plaats in een wellnesscentrum, thalassotherapeutisch centrum, schoonheidssalon of gewoon bij jou thuis. Om zo’n massage te boeken, raden we je de website TREATWELL aan. Daarop vind je alle adresjes in jouw buurt, samen met hun aanbod en tarieven.