Wat is er beter dan een weekendje winkelen met je partner, of met vrienden of familie? Brugge is de perfecte bestemming hiervoor. Vandaag gaan we het hebben over een paar van de populairste bezienswaardigheden in deze charmante en vredige stad. 

Een dagje solden doen in Brugge … 

De stad is fascinerend, zowel vanwege de mogelijkheden die zij biedt door haar geschiedenis, haar architectuur, maar ook vanwege de verscheidenheid en de veelheid aan fantastische winkels die je er kunt vinden! 

… om de tour van de chocolatiers en snoepwinkels te doen 

Wat je absoluut niet mag missen in Brugge zijn de vele chocolade- en snoepwinkels: ideaal om weer op adem te komen na een lange soldenjacht. België heeft een onwrikbare reputatie op het gebied van chocolade, en de Brugse chocolade is met name bekend in het hele land én in de hele wereld. Loop langs de etalages, slenter langs de vele etalages met de mooiste pralines. Je zult watertanden, want er staat je een enorme diversiteit aan culinaire creaties te wachten. 

Bij Choco-Story kom je alles te weten over de geschiedenis van de chocolade. Bijzonder interessant zijn de chocoladeboetiekjes die proeverijen aanbieden als je er iets gaat kopen. En laten we de prachtige snoepwinkel tegenover de Onze-Lieve-Vrouwekerk niet vergeten, die vele verrassingen voor je in petto heeft. Je kunt er ook demonstraties bijwonen. Als je wilt zien hoe de fantastische traditionele lekkernijen gemaakt worden, kom dan kijken hoe de meester-chocolatiers tewerk gaan. Ook bier en patisserie hebben ook een prominente plaats in de Belgische cultuur. Aan jou om je bezoeken te plannen!

… om de winkelstraten te doen 

Het heden en het verleden ontmoeten elkaar. In Brugge vind je winkels met de laatste mode, maar ook winkels met traditionele producten. Middeleeuwse voorwerpen en kant staan in Brugge in de schijnwerpers. Als je dus van de ene winkel naar de andere slentert, word je mee teruggenomen in de tijd – je komt er altijd cultureel verrijkt uit. De winkels zijn van maandag tot en met zaterdag geopend van 9.00 tot 18.00 uur. 

En als je op een vrijdag komt, zijn ze iets langer open – voor nóg meer winkelplezier! Maar daar blijft het niet bij: tijdens de solden in België en voor de feestdagen zijn de winkels vaak ook op zondag open. Wij bevelen in het bijzonder de Steenstraat en Noordzandstraat aan, en alle omliggende straten. De wijk is een waar winkelparadijs. Ten slotte biedt de unieke sfeer van de stad een ideale omgeving voor een gezellige tijd met je geliefde of je vrienden.

Een stad vol geschiedenis

Boek een rondleiding door de stad! De stad Brugge heeft ongelooflijke geheimen die erop wachten door jou ontdekt te worden. Waarom niet Brugge kiezen voor een historische rondleiding na de solden? Hier zijn wat aanbevelingen.

Stadsrondleiding 

Klaar met shoppen (en kun je het woord solden even niet meer horen)? Waarom maak je er geen volledig dagprogramma van door de rest van de stad te ontdekken? Brugge heeft tal van musea, monumenten en allerlei bezienswaardigheden. Te voet, met de fiets, per boot of zelfs met een koets kun je Brugge van alle kanten leren kennen. Loop de kerken binnen, slenter langs de stadsmuren, bezoek de middeleeuwse ziekenhuizen … volg de gids! Je kunt alles te weten komen over belangrijke personen, zoals Juan Luis Vives en anderen, die een belangrijke plek verdiend hebben in de geschiedenis van Brugge. 

Activiteiten 

Wij raden je ten zeerste aan een boottochtje te maken. En vooral: vergeet niet om je heen te kijken! Je kunt rommelmarkten, markten met etenswaren of bloemen tegenkomen. Als je een van de gelukkigen bent die de stad in de kersttijd bezoeken, wees er dan op voorbereid om betoverd te worden. Je kunt verdwalen in de smalle steegjes, foto’s nemen vóór de monumenten en even een pauze nemen. Neem plaats op een terras op de Grote Markt, die op geen enkel vlak moet onderdoen voor de Grote Markt in onze hoofdstad! Tijdens de feestperiodes is het plein het toneel van prachtige concerten en demonstraties. 

Kortom, Brugge is een magische stad, een van de best bewaarde pareltjes van België. Mis de kans niet om te gaan winkelen voor nieuwe schoenen en om een vleugje van de plaatselijke cultuur en sfeer op te snuiven. En vergeet niet om postkaartjes te sturen naar familie en vrienden!