Hoewel Antwerpen beweert de modehoofdstad van België te zijn, heeft ook Brussel heel wat te bieden voor wie van winkelen houdt en goede deals wil scoren. Tijdens de solden liggen de winkels er vol met promotieartikelen. Deze kortingweken zijn dan ook hét ideale moment om je garderobe in een nieuw kleedje te steken zonder geruïneerd te worden. kortingbelgië.be geeft een aantal ideeën om in alle rust en ontspanning een dagje op koopjesjacht te gaan in Brussel. Of je nu met vrienden of familie gaat, hier zijn onze tips voor een geslaagde dag!

De soldenperiode: het ideale moment voor koopjes

Twee keer per jaar is het solden, de beste periode van het jaar voor wie erop uit is goede zaakjes te doen. De sectoren met de beste solden zijn kleding, thuisartikelen, decoratie en in mindere mate ook reizen en elektronica. Ook online dierenwinkels bieden kortingen aan tijdens de koopjesperiode. Zooplus is bijzonder gul voor zijn klanten, met grote kortingen op speeltjes en voer.

Wanneer zijn het solden in Brussel?

Zoals hierboven reeds vermeld, is het in België twee keer per jaar solden: één keer in januari en één keer in juli. Dit jaar vinden de solden plaats van 3 januari tot en met 31 januari en van 1 juli tot en met 31 juli 2018. Aangezien de data zijn vastgesteld door de overheid, zult u buiten deze twee specifieke periodes geen koopjes in de winkels zien. Aan de andere kant bieden winkeliers net vóór deze verkoopweken reeds enkele kortingen aan; dit in afwachting van de solden.

Is het echt beter om de solden af te wachten?

Elk jaar opniew stellen we onszelf de volgende vraag: wacht ik de soldenperiode af of doe ik mezelf beter een plezier door items uit de nieuwe collectie te kopen zodra deze uitkomt? Dit hangt sterk af van welk artikel je wilt. Als je denkt dat het een populair artikel is en je een veel voorkomende maat hebt, is het misschien beter om het meteen aan te schaffen. Als je het echt aan een lagere prijs wilt hebben en het niet meer beschikbaar is in de winkel, kun je steeds kijken of het online nog te koop is.

Aankopen in de winkel en online

Om er zeker van te zijn dat je de beste aanbiedingen voor jezelf en je familie vindt, moet je soms even de tijd nemen om alle winkels af te schuimen. Als de traditionele winkels niet hebben wat je zoekt, is het tijd om over te stappen naar online winkelen. Tijdens de solden bieden ook webwinkels als La Redoute, Sarenza, Zalando of Bonprix kortingen tot wel 80%. Deze kortingen zijn vooral interessant als het artikelen voor kinderen betreft, die vaak vervangen moeten worden. Tijdens de solden staat kortingbelgië.be tot uw beschikking en vermelden wij alle kortingen van de beste Belgische webwinkels.

Één dag lang door de straten van Brussel dolen

De Belgische hoofdstad heeft tal van modeboetieks. Of we het nu hebben over de beroemde avenues of de kleinere straatjes, Brussel weet elke shopaholic tevreden te stellen. Waarom zou je geen dag of zelfs een weekend doorbrengen  in de hoofdstad om je een nieuwe garderobe aan te schaffen? Wat ook je smaak is op het vlak van kleding, in Brussel vind je je gading. We geven je een aantal goede ideeën voor de solden in Brussel.

De belangrijkste merken van de Nieuwstraat

De meest emblematische straat voor winkels is ongetwijfeld de Nieuwstraat. De Nieuwstraat ligt vlakbij de metrohaltes Rogier en De Brouckère, en je vindt er alle populaire mode- en schoonheidsmerken. Je vindt er bijvoorbeeld winkels van H&M, de Mediamarkt, een Nike Store, Pimkie, Diesel, Sacha, Ici Paris XL etc. Voor een koffiepauze in de namiddag kun je bij de Starbucks terecht, naast het metrostation Rogier. De Nieuwstraat is erg druk bezocht, vooral tijdens het weekend. Als je de mogelijkheid hebt om er op doordeweekse dagen naartoe te gaan, zul je veel comfortabeler kunnen winkelen.

De chique boetiekjes in de Louisalaan

Als de menigte op de Nieuwstraat en haar consumentenmerken niet uw ding zijn, ga dan naar de Louizalaan. Deze prachtige winkelstraat is bekend bij fashionista’s die op zoek zijn naar trendy artikelen. Hier kun je kledingstukken van merken als Wolford, Zadig & Voltaire, Hugo Boss, Longchamp, Cos, Sandro en Diesel op de kop tikken. Aan het einde van de laan kun je echte architectonische wonderen bewonderen met houten daken bovenop de gebouwen.

De winkelcentra

Brussel telt een aantal winkelcentra en galerijen waar het aangenaam is om rond te wandelen en in alle rust te shoppen. Zo is er het Woluwe Shopping Center, de City 2, de Agoragalerij en het Basilix Shopping Center. De mogelijkheid van een winkelcentrum met een voetgangerszone rondom het Muntplein wordt momenteel bestudeerd. In deze overdekte ruimte zullen modeboetieken, cafés en supermarkten ondergebracht worden. Het project zal naar verwachting pas binnen enkele jaren het daglicht zien.

De Anspachgalerij

De Anspachgalerij is de perfecte keuze om te shoppen terwijl je beschermd bent tegen weer en wind. In dit uitgestrekte overdekte winkelcentrum vind je tientallen winkels. Voor kledingartikelen heb je de keuze tussen H&M, New Look, Guess, Crocs, Damart, Cassis en Paprika. De galerij is open van maandag tot zaterdag van 10.00 tot 19.00 uur en op vrijdag tot 19.30 uur. Ze is bereikbaar met de lijnen 3,4,31,32 en 33. Om up-to-date te blijven met al het nieuws van de galerij, kun je je via de website abonneren op hun nieuwsbrief. Je wordt dan op de hoogte gehouden van evenementen of andere nuttige informatie voor klanten. Aanmelden is gratis.

De solden doen op zondag

Zoals in bijna alle Europese hoofdsteden zijn er ook in Brussel zowel voor- als tegenstanders van koopzondagen. Het lijkt er echter op dat verandering in zicht is, en winkeliers in het centrum mogen nu hun winkels een paar zondagen per jaar openen.

Lijst van geopende boetieken

Op de website “I shop on Sundays”, kun je kijken welke winkels er op zondag open zijn in Brussel. Vooralsnog zijn winkels alleen geopend op de eerste zondag van de maand en op de laatste zondag van het jaar. De winkels in het centrum van Brussel (of binnen de zogenaamde kleine ring of ‘Vijfhoek’) zijn dus één zondag per maand geopend. De winkels in de Nieuwstraat liggen binnen de Vijfhoek, en je kunt dus op bepaalde zondagen gaan shoppen in de beroemde winkelstraat.

Brocanteurs en antiekhandelaren in Brussel

Als de winkelcentra en winkels gesloten zijn, zijn er nog steeds de rommelmarkten en antiekhandelaren die wel geopend zijn op zondag! Voor mooie vintage artikelen, trekken we naar de Zavelwijk. Hier zijn ongeveer honderd antiekhandelaren verzameld rond één plein. Om koopjes te scoren gaan we naar de Marollen, een oude arbeiderswijk met een zeer actieve sociale scène. In de Marollen is er een openluchtrommelmarkt op het Vossenplein, waar je een heleboel snuisterijen vindt: lp’s, affiches, lampen, stoelen, vintage reclamepanelen enz. Als je een groter budget hebt, ga dan zeker ook naar de Blaesstraat en de Hoogstraat, waar je professionele antiekhandelaren vindt. Ook hier vind je vintage modeboetiekjes. Enkele van de bekendste merken zijn, onder andere, Bernard Gavilan, Stefantiek, Foxhole. Hun vintage handtassen en jurkjes uit de jaren zestig binnen jouw bereik!

Combineer shoppen en cultuur

Waarom ga je na een ochtend winkelen niet een van de vele musea verkennen die de hoofdstad te bieden heeft? Musea zijn gratis op de eerste zondag van de maand. Op de website van artsetpublics.be vind je de officiële lijst van musea die op zondag geopend zijn.

Het vieruurtje

Om even tot rust te komen stop je voor thee of koffie in een van de vele thee- en banketsalons in de hoofdstad. Dit zijn onze favoriete Brusselse patissiers: Fabrice Collignon, Sasaki, Darcis, Sirre, Marcoloni, Wittamer of Eclairs et Gourmandises. Je kunt ter plaatse van de gebakjes genieten of ze meenemen voor thuis.

Een weekend vol winkelplezier en culturele activiteiten

Een weekendje Brussel betekent een multiculturele hoofdstad ontdekken met een elektrische atmosfeer. De mix van culturen en nationaliteiten verleent aan de stad Brussel een bijzonder karakter en maakt haar uniek in vergelijking met andere steden op het Europese continent. De hoofdstad van Europa is zeer gemakkelijk te bereiken en biedt het hele jaar door tal van entertainmentopties.

Naar Brussel met de trein

De hoofdstad van Europa heeft een heleboel verbindingen vanuit alle grote steden. Vanuit Parijs, Amsterdam en Keulen raak je makkelijk in Brussel met de Thalys. De Engelsen komen dan weer met de Eurostar, die stopt in het station Brussel-Zuid. Vanaf de belangrijkste Vlaamse steden duurt het ongeveer een uur met de trein, of één tot twee uur vanaf de grootste Waalse steden. Om drukte bij de loketten te vermijden, raden wij aan je tickets online te reserveren op de website van de NMBS. Het is ook makkelijk om online de dienstregelingen te bekijken. Je kunt natuurlijk ook een dagje gaan shoppen in Brussel en ‘s avonds nog naar huis gaan.

De bijzondere monumenten van de hoofdstad

Iedereen kent het Atomium en Manneken Pis. kortingbelgië heeft daarom een selectie gemaakt van enkele bijzondere monumenten die in de hoofdstad te zien zijn. We hebben het over het Bellonahuis of ‘la Maison du Spectacle’ met zijn gebeeldhouwde gevel, de boerderij van het Maximiliaanpark, het glazen dak van de Hermès, het huis van architect Paul Hankar en het Museum voor Natuurwetenschappen. Skynet geeft u meer informatie over de exacte locatie en de openingstijden.

Een hapje eten in de winkelbuurten

Gun jezelf een welverdiende pauze na een hele ochtend shoppen! In de omgeving van de Nieuwstraat zijn er een groot aantal restaurants. Als je de MacDonalds, de Quick en de Subway wilt vermijden, kijk dan op TripAdvisor voor restauranttips. Je vindt er reviews van de EXki, Lunch Garden, Le Temps Danse, De Bruxelles et d’Ailleurs, l’Esterel, The Happy Buddha of de Sakagura.

Geniet van een ontspanmoment in een spa na een dagje solden

Waarom jezelf na een dagje solden niet trakteren op een ontspannend moment met massages en jacuzzi’s? Brussel heeft tal van kuuroorden en wellnesscentra. De populairste spa’s in Brussel zijn onder andere de Spasiba, de Serendip Spa, de So Touch, de Lovina Spa, de Deep Nature, de Welness Helena. Elk van deze kuuroorden heeft zijn eigen specialiteit: Finse sauna’s, hammams, zwembaden, bubbelbaden etc. Wat een goed idee om te relaxen na urenlang rondlopen op zoek naar goede koopjes! Om een spasessie te boeken zonder dat het u een arm of een been kost, raden wij aan om een kijkje te nemen op websites als Groupon of Travelbird. De prijzen zijn er vaak aantrekkelijker, omdat in grote hoeveelheden wordt geboekt. Het is echter raadzaam om de spa te bellen om te vragen of de deal geldt op de dag dat jij wilt gaan. Met al deze tips ben je helemaal klaar voor de solden en alles te vinden wat je nodig hebt voor je garderobe of interieur! Of je nu besluit om op weekdagen of ‘s zondags in Brussel te gaan winkelen: het resultaat is hetzelfde! Als je niet kunt vinden wat je zoekt, vergeet dan niet dat er altijd webwinkels zijn. Kortingen lopen op tot 80% op honderden online artikelen. Al deze promotionele aanbiedingen vind je op jouw pagina met promotiecodes. Je portemonnee zal je dankbaar zijn! Wat zijn jouw soldentips voor Brussel? Vertel het ons hieronder in een opmerking! We zijn altijd blij om van jou te horen en om onze kennis van goede deals te vergroten!