De wintersolden staan voor de deur! Zoals je weet is dat een uitgelezen gelegenheid om flink te besparen op je aankopen. Maar hoe kun je zoveel mogelijk besparen, zonder onnodig geld uit te geven? Hier zijn onze tips over hoe je nóg meer geld kunt besparen tijdens de soldenperiode. 

Maak een lijst van wat je nodig hebt 

Naar de winkels gaan tijdens de solden zonder een duidelijk idee van wat je wilt kopen?  Zo laat je je gegarandeerd meeslepen door aanlokkelijke prijsverminderingen, en koop je dingen die je niet echt nodig hebt. Het kan ook zijn dat je bepaalde dingen vergeet die je wél wilde kopen in de solden, en zo interessante promoties misloopt. 

Een lijst maken van wat je nodig hebt is de beste manier om het maximale uit de solden te halen: je koopt alleen wat je nodig hebt, mét korting! 

Gebruik kortingscodes 

Met kortingscodes kun je nóg meer besparen, als ze combineerbaar zijn met de solden. Soms kun je met een kortingscode je ook een prijsvermindering krijgen op niet-gesoldeerde artikelen. Dit is een niet te missen kans om minder te betalen voor je aankopen en te profiteren van verlaagde prijzen. 

Promotiecodes worden niet altijd even sterk in de verf gezet op de websites van de winkels zelf, omdat zij liever hebben dat hun klanten tegen de volle prijs kopen. Om een promotiecode te vinden die van toepassing is op jouw aankoop, ga je best naar een website zoals kortingbelgie.be. Je vindt er een volledige lijst van alle beschikbare kortingscodes die geldig zijn op het moment van je aankoop, in de populairste winkels in België. Ontdek alle kortingscodes van de grootste winkels in België op onze website.

Koop meerdere artikelen tegelijk 

Tijdens de solden bieden winkels vaak nog betere aanbiedingen aan klanten die meerdere artikelen kopen. Desigual bijvoorbeeld geeft momenteel € 10 korting op online aankopen vanaf € 110: grijp je kans om de verschillende artikelen die je op het oog hebt te kopen en profiteer van deze promotie! 

Kijk ook naar de lopende promoties om maximaal te besparen: sommige winkels bieden bijvoorbeeld een gratis artikel als je een bepaald product koopt, of 50% korting op het goedkoopste artikel in je mandje, of 50% korting op het derde artikel dat je koopt, enz. Als je gaat winkelen, vraag dan aan een verkoopmedewerker welke artikelen er momenteel in de aanbieding zijn. 

Wacht tot de laatste dagen van de solden 

Voor winkels is de solden een manier om de onverkochte voorraad van het vorige seizoen op te ruimen en plaats te maken voor de nieuwe collecties. Hoe meer tijd verstrijkt, hoe interessanter de aanbiedingen– tijdens de laatste soldendagen zetten winkels alles op alles om die laatste artikelen alsnog te verkopen. Daarom is het soms beter even te wachten om te profiteren van de laatste kortingen, die altijd het interessantst zijn. 

De enige uitzondering op deze regel is als je een kledingstuk wilt kopen of een artikel dat schaars is. Om er zeker van te zijn dat de maat of het model dat je wilt nog beschikbaar is, koop je het best aan het begin van de solden. Ontdek de promoties tijdens de wintersolden

Gratis retourneren met PayPal 

Als je online winkelt, zorg er dan voor dat je PayPal gebruikt als betaalmethode. Het platform betaalt je de retourkosten terug als het artikel je niet bevalt of als het niet past, zelfs als je in het buitenland shopt! 

Om te profiteren van gratis retourzendingen via PayPal, hoef je alleen maar de service te activeren in je account. Selecteer vervolgens de transactie die overeenkomt met de aankoop die je wilt retourneren, en klik op ‘Verzoek om terugbetaling van de retourverzendkosten’. Je zult dan verschillende documenten moeten verstrekken aan het platform, dat vervolgens je aanvraag zal analyseren. Zodra je verzoek aanvaard is, worden je retourverzendkosten binnen de 10 dagen teruggestort op je PayPal-rekening. 

Meld je aan voor de nieuwsbrieven van je favoriete winkels 

Sommige merken, zoals Yves Rocher, bieden exclusieve promoties aan al wie zich op hun nieuwsbrief abonneert. Je ontvangt bijvoorbeeld speciale promoties voor je verjaardag of tijdens de solden die alleen voor leden bestemd is. Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van al je favoriete merken om geen enkele promotie te missen en om op de hoogte te zijn van alle goede deals nog vóór de start van de solden! 

Vraag een klantenkaart aan 

Als je bepaalde winkels vaak bezoekt, kun je overwegen een klantenkaart aan te vragen. Sommige winkels bieden exclusieve promoties aan voor hun leden en je zou wel eens geweldige aanbiedingen kunnen mislopen als je niet meedoet met het getrouwheidsprogramma. Een klantenkaart is gratis – je moet alleen je telefoonnummer en/of e-mailadres opgeven. 

Kies voor online winkelen 

E-commerce wordt steeds populairder, zowel bij de consument als bij de winkels zelf. Zo hoef je de deur niet meer uit en kun je in alle rust je aankopen doen, zonder massa’s mensen om je heen die zich naar de winkel haasten om koopjes te scoren. En voor winkels is het voordeliger omdat ze minder fysieke winkels kunnen behouden, zonder dat hun omzet daalt. Daarom vind je de beste promoties vaak online, omdat winkels de solden gebruiken om je aan te moedigen in hun webwinkel te kopen. Uiteindelijk is het een win-win situatie! Loop geen interessante promoties mis en shop online. 

Winkel buiten het seizoen 

Welk artikel je ook in gedachten hebt, de kans is groot dat het goedkoper is als je het tijdens het laagseizoen koopt. Sla bijvoorbeeld tijdens de wintersolden tanktops en sandalen in, want die zijn dan veel goedkoper. Weersta de drang om je te buiten te gaan aan de nieuwe collectie (die niet afgeprijsd is) en shop ‘omgekeerd’: koop je winteroutfits tijdens de zomersolden en je zomeroutfits tijdens de wintersolden. 

Koop showmodellen  

Kleren die bij wijze van voorbeeld op een etalagepop in de winkel tentoongesteld worden, worden vaak afgeprijsd wanneer alle voorraden zijn uitverkocht. Ze kunnen wat stoffig zijn of lichte krassen vertonen omdat zij tijdens de soldenperiode zijn aangeraakt door klanten die naar het artikel informeerden alvorens het te kopen, maar meestal zijn zij nog in zeer goede staat. Als je interesse toont in het showmodel, kun je waarschijnlijk een mooie prijs onderhandelen met de verkoper. 

Vergelijk prijzen 

Om er zeker van te zijn dat je een goede deal krijgt, vergelijk je altijd de soldenprijs met de gewone prijs. Voor online aankopen kan dit gemakkelijk met een gratis prijsvergelijkingstool. Voor aankopen in de winkel is het echter iets ingewikkelder: het kan de moeite lonen om de prijs van de artikelen waarin je geïnteresseerd bent, vóór de start van de solden te noteren, zodat je ze kunt vergelijken met de soldenprijs en kunt nagaan of het echt wel een goede deal is.