Vergis je niet, de solden zijn er zeker niet alleen voor de dames. Heren, ook jullie hebben het recht om gebruik te maken van je kredietkaart om jezelf een pleziertje te gunnen en je garderobe te veranderen! Tot nu toe kocht je je kleren wanneer je die nodig had … En als je nu voortaan eens vanaf de volgende solden je manier van doen zou omvergooien en ervan zou profiteren om te besparen? Hierbij enkele raadgevingen om je vrouw, die ongetwijfeld de koningin van de solden is, concurrentie aan te doen.

Grote kuis in je huidige garderobe

Vrouwen hebben het er soms lastig mee om schoonmaak te houden in hun garderobes, maar jullie, heren, bent vast nog veel sentimenteler wanneer het bepaalde kledingstukken betreft. Nu is het moment gekomen om die weg te gooien! Vergeet het dat je nog eens in die jeans kunt van toen je 18 jaar was nu je de kaap van de veertig gepasseerd bent… Even ernstig zijn. Haal daarom de kleren uit die je alsmaar opnieuw draagt en maak een stapel van de kleren die je al in geen jaren hebt aangetrokken. Je zult al snel merken dat je veel verouderde kleren hebt en dat de andere… je niet meer passen. Je doet er goed aan om je kleren die nog in goede staat zijn aan gespecialiseerde organisaties te geven die ze een tweede leven zullen bezorgen in een andere familie.

Maak een lijstje van wat je nodig hebt

Als je geen uren wilt slijten in winkels om solden te vinden, maak dan een lijstje. Denk na over wat je nodig hebt: maatpak, onderkleding, hemden, dassen, mantel, blazer… Ga voor kleren die duur zijn. Bij bepaalde boetieks vind je ze heel mooi gepresenteerd. Bij Zalando bijvoorbeeld. Sokken kopen tijdens de solden heeft geen enkele zin! Een belangrijk punt dat je niet mag verwaarlozen is je maat. De meeste mannen kennen hun maat niet. Neem dus de kleren die je het best passen, en noteer er de maat van. Op die manier vermijd je voor de hemdenafdeling te staan met de ijselijke vraag wat eigenlijk je halsomtrek is! Idem dito voor broeken en truien. Het is echter zo dat niet alle merken dezelfde maten hanteren, en je riskeert dus toch te moeten passen. Verlies de moed niet.

Gun jezelf eens iets!

Solden zijn er ook om jezelf eens wat te gunnen. Profiteer ervan om kleren te kopen die je anders niet zou aandurven. Hemden, broeken… nu is het moment gekomen om je kleerkast voor het komende jaar te vullen, of zelfs voor enkele jaren. Niet enkel kleren staan in de uitverkoop. Profiteer hier ook van om je een nieuwe hifi-uitrusting te kopen! Sommige sites zetten die ook in de solden en je botst er vast wel op iets dat je leuk vindt. Op die manier worden de solden een plezante bezigheid.

Samenvatting: Heren, kijk niet tegen de solden aan als een periode die gereserveerd is voor vrouwen om hun al veel te volle keerkast nog voller te proppen en om schoenen te kopen die ze toch nooit zullen dragen. Doe jezelf een plezier en profiteer zelf van de solden om maatpakken te kopen, schoenen en technologie… dit jaar zijn de solden er voor jullie!