Hoe haal je het maximale uit de solden? Door een goede voorbereiding! Als je alles goed plant, zul je tevreden thuiskomen van je de solden promoties, zonder dat je nodeloos geld uitgegeven hebt. Het volstaat enkele goede gewoontes aan te nemen en jezelf goed te organiseren voordat je op koopjesjacht gaat! 

De beste tips voor de solden 

Begin met je kasten te doorzoeken, om te zien wat je al hebt. Dit is een goed moment om te sorteren. Gooi geen oude schoenen of kleren weg. Zoek uit of iemand in je kring ze nodig heeft. Kinderkleding in het bijzonder! Zo niet, dan kun je ze altijd aan een goed doel schenken of ze op 2dehands of ebay proberen een tweede leven te geven. Op die manier weet je ook wat je nog precies nodig hebt. 

Bereid je voor op de soldenperiode: vraag verkopers uit en kijk goed rond! De oude truc om het artikel dat je zo mooi vindt in een hoekje te verstoppen, is helaas niet waterdicht. Over het algemeen leggen de winkelbedienden alles ‘s avonds mooi weg ... Je moet echt vroeg komen om dat artikel in de juiste maat en in de solden te krijgen. Bekijk hier de laatste solden acties

 

Wees praktisch ingesteld 

Over vroeg komen gesproken: controleer de openingstijden van je favoriete schoenenwinkels. Zo voorkom je dat je voor een gesloten deur komt te staan. Je kunt deze informatie online vinden, maar aarzel niet om er in de winkel naar te vragen. Tijdens de solden is het niet ongebruikelijk dat de winkels iets langer open zijn dan normaal. Trek ook een outfit aan die geschikt is voor het seizoen en het weer, en die je gemakkelijk uit en weer aan kunt trekken.

Zo verlies je minder tijd in het pashokje en kun je meer kleren passen. Je zult ook voorbereid zijn op weersveranderingen en vermijden dat je het of te warm, of te koud hebt. Trek goede, comfortabele schoenen aan, want je zult waarschijnlijk wel aantal kilometers afleggen! Neem ook stevige tassen mee om je aankopen droog te houden als het regent! 

Houd je budget in het oog 

De solden is een periode om jezelf te verwennen, maar zorg ervoor dat je niet overdrijft. Klinkt cliché? Nou, het gebeurt vaker dan je denkt. En hoewel het altijd mogelijk is om een kledingstuk onder bepaalde voorwaarden te retourneren, voorkom je zo dat je zowel geld als tijd verspilt.

Oogje in het zeil houden en netwerk inschakelen 

Begin met in de stad of op het internet de prijzen tussen winkels te vergelijken, om een algemeen idee te krijgen van de prijzen van de artikelen die je interesseren. Zo kun je een nauwkeuriger soldenbudget opstellen en vermijden dat je wordt ingepalmd en overgehaald door ijverige verkopers. Controleer de etiketten zorgvuldig, ze moeten de oude prijs vermelden (de prijs die in de 30 dagen ervoor in rekening werd gebracht). 

Deze oude prijs moet duidelijk doorgehaald zijn en de nieuwe verlaagde prijs moet er ook op staan. Maak een lijstje van wat je nodig hebt. En schakel je netwerk in! Heb jij een goede deal gespot? Laat het je vrienden en familie weten en ze zullen je er dankbaar voor zijn. Zij zullen je dan in ruil ongetwijfeld advies geven over winkels of artikelen die zij zelf hebben gevonden. Trouwens, winkelen is leuker samen! 

Bepaal je budget

Winkel in, winkel uit, etalage na etalage, de verleiding is soms wel heel erg groot! Door een budget vast te stellen, vermijd je dat je je laat gaan en dingen koopt die je niet nodig hebt. Het advies dat wij altijd geven: neem je geld in contanten op. Steek het in een enveloppe, zo zie je gemakkelijk wat je uitgeeft. Op die manier koop je niet die trui die je maar een beetje leuk vond, en spaar je in plaats daarvan voor die pumps of die jeans die je héél erg leuk vindt.

Natuurlijk, het is altijd lastig om je in te houden, maar je moet een beetje redelijk zijn. Daarom moet je profiteren van de solden, als je af en toe eens echt van alles wilt kopen! Als je dan geld gaat afhalen, kun je je portemonnee royaal vullen. Maar overschrijd je budget niet! Je haalt echt veel meer uit je soldensessies als je een selectie maakt, dan wanneer je zonder nadenken een heleboel artikelen aanschaft.