Nu we je een aantal tips hebben gegeven voor goede deals tijdens de SOLDEN IN LUIK, is het nu tijd om Namen eens onder de loep te nemen. We heben ideeën in overvloed voor een dagje solden in Namen met vrienden of familie. De mooie wijken en pleinen van Namen zijn het bezoeken meer dan waard.

De Waalse hoofdstad verkennen

Namen, ten zuidoosten van Brussel, is een van de mooiste steden van België. Toeristen komen van heinde en verre om de vele momunenten van Namen te bezoeken, waaronder uiteraard de heel bijzondere citadel.

Het belfort en de kathedraal

Het belfort van Namen is een van de bekendste monumenten van de stad. De toren van witte stenen, gebouwd in 1388, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Vandaag de dag worden er kunsttentoonstellingen gehouden. Het belfort werd ‘Tour Saint-Jacques’ gedoopt.

De citadel en de oude stad

Als Namen bekend is in de rest van de wereld, dan heeft de stad dat grotendeels te danken aan zijn citadel. De citadel, gelegen aan de uitlopers van de Maas en de Samber, biedt een vrij uitzicht over de stad. Hij is te voet of met de auto te bereiken. Dit fort was in de Middeleeuwen een strategisch punt vanwege de unieke locatie: vlakbij Frankrijk, Nederland en Duitsland. In de jaren zeventig gaf het Belgische leger de citadel terug aan de stad Namen en sindsdien is de site een heuse toeristische bestemming.

Een stad aan het water, met de Samber en de Maas

Een van de dingen die Namen zo uniek maken, is dat er twee rivieren door het centrum stromen: de Maas en de Samber. De citadel biedt een adembenemend uitzicht op de kruising van deze twee rivieren. Neem de tijd om van de schoonheid van de stad te genieten, en neem een van de kleine rivierferry’s die de twee oevers met elkaar verbinden. Op de ferry’s van de maatschappij Namourette heb je een prachtig uitzicht van 360°. Neem een beetje ijsje mee en ontspan na een dagje winkelen! Een rit kost 2 euro en 50 cent voor een tussenstop.

De Sint-Aubankathedraal

Een ander monument dat je absluut niet mag missen als je in Namen bent, is de Sint-Aubankathedraal. Deze statige kathedraal, met zijn valse Oostenrijkse kerkelijke uitstraling, bevindt zich pal in het stadscentrum. Het interieur van de kathedraal is adembenemend, met zeer zeldzame stukjes zilverwerk. De hoofdstad van Wallonië verdient ongetwijfeld een bezoek van een dag of twee. De geschiedenis van de stad getuigt van het tumultueuze verleden van Europa in deze regio. Een bezoek brengen aan Namen is in feite een bezoek aan het verleden en het opsnuiven van de sfeer van de feodale tijd.

De beste soldenplekjes

Heb je de gewoonte om de SOLDEN IN ANTWERPEN te doen? Waarom ga je voor een keer niet eens naar Namen? De stad bruist van de boetiekjes, met hun winkeliers die altijd blij zijn als ze tijdens de solden in januari en juli ook klanten van buiten de stad kunnen verwelkomen. De wintersolden van 2018 lopen van 3 januari tot en met 31 januari en de zomersolden van 1 tot en met 31 juli. Het is het ideale moment om goede deals te scoren!

De rue de Fer met haar talrijke boetiekjes

De rue de Fer in Namen kan vergeleken worden met de Nieuwstraat in Brussel. Hier zitten alle grote modeketens bij elkaar. Tijdens de de solden zijn de kortingen alomtegenwoordig, kijk eens rond bij H&M, Zara, JULES, Bart Smit, HUNKEMÖLLER, Morgan, The Body Shop etc. Hier vind je echt alles, van mode tot decoratie- en schoonheidsartikelen. dewinkels zijn elke weekdag open van 10.00 tot 18.00 uur, behalve op zondag. Op zondag kun je dan natuurlijk bedenken wat je tijdens de week na je werk allemaal wilt kopen!

Kleine ambachtelijke boetiekjes in de rue de l’Ange

Als de grote merken niets voor jou zijn, ga dan eerder naar de rue de l'Ange. De rue de l’Ange is een klein straatje in de oude stad, met tal van winkels, onder andere THE KASE. Ter hoogte van de rue de Bruxelles is er ook een ICI PARIS XL. De schoonheidsproducten hier zijn niet altijd goedkoop, daarom is het interessant om er een kijkje te gaan nemen tijdens de solden.

Winkelcentra in de omgeving van Namen

Een van de grote voordelen van Namen, is dat er een pal in het centrum een winkelcentrum is. We hebben het over de Galeries Saint-Joseph. Dit winkelcentrum in de Rue de Fer, is tijdens de solden razend populair bij de Namenaars. Je gaat makkelijk van straat tot straat. Voor andere winkelcentra, zul je wat verder moeten reizen. In de omgeving van Namen kun je naar Andenne, Gembloux, Tamines of Ciney. Deze winkelcentra herbergen een groot aantal winkels met levensmiddelen, mode- en decoratieartikelen. Als je naar een van deze centra gaat, kun je de prachtige stad Namen misschien niet bezoeken, maar je bespaart wel tijd doordat alles wat je nodig hebt op één plek te vinden is.

Bestel je favoriete items online

Heb je een artikel gezien in de winkel, maar zat je maat er niet meer tussen? Bestel het online! Grote modewinkels hebben bijna allemaal webshops waar je items van de nieuwste collecties kunt kopen. De kortingen zijn soms een pak interessanter online dan in de winkel. Kijk eens rond op onze promocodepagina’s om de laatste aanbiedingen te vinden. Webwinkels zetten tijdens de soldenweken vaak een stapje extra en de kortingen kunnen oplopen tot wel 80%. Op kledingstukken zijn de kortingen meestal het grootst, dus je kunt je nu eindelijk dat prijzige jurkje aanschaffen dat je al zo lang wilt. Ook onze kinderen blijven niet in de kou staan, met superpromoties op speelgoed en kinderschoenen. Tot slot bieden sommige webwinkels kortingen van ongeveer 70% op huis- en decoratieartikelen, dus het is het uitgelezen moment om je interieur in een nieuw kleedje te steken zonder jezelf te ruïneren. Tijdens de soldenperiode wachten tal van promototies op VIDAXL erop om door jou ontdekt te worden.

Wandelingen en culturele bezoeken

Als hoofdstad van Wallonië, heeft Namen uiteraard heel wat te bieden op toeristisch vlak. Je kunt bijvoorbeeld de ochtend doorbrengen met shoppen voor soldenartikelen, dan iets eten in een van de vele restaurants en om de dag af te sluiten wat door de straten van de oude stad kuieren.

Een boottochtje op de Maas

Zoals reeds vermeld, verbinden kleine bootjes de belangrijkste punten van de stad. Waarom zou je Namen niet verkennen vanop een bootje? De maatschappijen Dinant Evasion en Namur Croisières bieden cruises aan tussen Dinant en Namen. Het bootje glijdt rustig mee met de sroming van de Maas en het zicht op de citadel is adembenemend. Je kunt dit type cruise boeken voor de dag zelf of een privéboot reserveren voor een speciale gelegenheid, een verjaardag of een huwelijk bijvoorbeeld. Je kunt makkelijk een offerte aanvragen via de website.

De lokale gastronomie proeven

Als je tussen het winkelen door even de inwendige mens moet versterken, dan is dat geen probleem. Namen telt immers meer dan 300 restaurants. De fijnproevers onder ons raden we aan om ‘Namur gourmande’ aan te schaffen bij de toeristische dienst. Als je eerder iets wil dat je snel onderweg kunt eten, dan blijf je best in de winkelstraat, waar je de grote fastfoodketens vindt. Ideaal voor wie het maximale uit zijn winkeldag wil halen en zo min mogelijk tijd wil verliezen!

De rommel- en brocantemarkten afschuimen

Net zoals in Brussel en Luik, hebben we ook in Namen een aantal lokale markten. Je vindt er verse groenten en fruit, maar ook vintage artikelen bij de brocanteverkopers. Elke week vinden er twee markten plaats: de brocante des Carmes et de brocante des Jambes. Op zaterdagochtend overrompelen tuinders, pluimveehouders en kaasmakers het stadscentrum om er hun streekproducten aan de man te brengen. Het is de ideale kans om je onder de Namenaren te begeven en de lokale specialiteiten te proeven. Je komt terug van de markt met gezond en vers voedsel. Waarom koppel je het nuttige niet met het aangename door eerst je boodschappen te doen en daarna de solden af te schuimen? Je hoeft dan achteraf niet meer naar de supermarkt!

Je verplaatsen in de stad

De stad heeft drie grote parkeergarages in het centrum: de parkeerplaats bij het stadhuis, bij de kathedraal en bij het Leopoldpark. Verder heb je ook gewoon parkeerplaatsen in de straat. De stad investeert veel in het openbaar vervoer. In 2015 zijn in de stad veel fietspaden aangelegd. Tot slot zal het verkeer in 2020 een volledig ander aanzien krijgen en zal het centrum beter toegankelijk zijn. Ideaal voor soldendagen waarop je aan het eind vermoeid bent en slechts één wens hebt: je auto nemen en naar huis gaan om te ontspannen.

Een weekend doorbrengen in Namen voor de solden

Ken je Namen nog niet? Bezoek de stad dan zeker! De Waalse hoofdstad ligt vlakbij de Ardennen en beschikt over tal van toeristische trekpleisters. We hebben er hieronder een aantal opgesomd.

Charmehotels

Droom je van een romantische overnachting met een hemelbed en een diner bij kaarslicht? Bekijk dan snel alle hotelrecensies op HOTELS.COM en BOOKING.COM. In Namen en omgeving zijn er een groot aantal hotels, die allemaal bekend staan om een andere reden. Boek een nacht in een kasteel of in een gîte en geniet van hun wellnesscentrum, als ze er een hebben. Via websites als GROUPON kun je een kamer boeken met diner en spa inbegrepen. Dit is vaak goedkoper dan direct boeken op de website van het hotel. Met wat je bespaart, kun je dan weer naar de solden.

Bezoek de Ardennen - ze zijn vlakbij

De Ardennen zijn echt vlakbij Namen. De locatie is ideaal, tussen België, Frankrijk en Luxemburg in. Het gebied is dan ook een toeristische bestemming waar je in België niet onderuit komt. De belangrijkste steden in de regio zijn Spa, Bastogne, La Roche en Ardenne of Charleville-Mézières.

Wallonië doorkruisen met de fiets

2016 was uitgeroepen tot het fietsjaar in Wallonië. Ter gelegenheid hiervan zijn nieuwe fietspaden en crossfiets- en mountainbikepaden aangelegd. Toerisme per fiets is sinds enkele jaren een echte trend. Er worden fietsen verhuurd voor één dag, twee dagen of zelfs een week. Op de website van het toeristisch bureau van België vind je rondleidingen in pdf-formaat. Je kunt het centrum van Namen bezoeken en je kilometers lang uitleven op de fiets. Ook de allerkleinsten zullen blij zijn met deze originele vakantie! Wil je er even lekker tussenuit? Denk dan zeker aan Namen! De stad biedt een geslaagde combinatie van plezier en cultuur, met winkelstraten, galerijen, rommelmarkten, boottochtjes op de rivier, de oude stadswijk en het belfort. De Waalse hoofdstad is even makkelijk bereikbaar als Brussel of Antwerpen. Het treinstation van de NMBS ligt in het centrum van de stad, wat erg prettig is als je aan het eind van de dag een heleboel shoppingtassen bij je hebt! Winkelen je wel vaker in Namen of een andere Belgische stad? Zo ja, aarzel dan niet om je tips met ons en de community te delen!