Wat extra informatie kan nooit kwaad. Daarom hebben we nog een paar tips over de solden in het algemeen verzameld die altijd de moeite waard zijn om te weten. Klik hier om je soldenstrategieën te perfectioneren en gebruik te maken van alle mogelijke tools die er zijn! 

Labels, percentages, QR-codes 

Terug naar de rekenles? 

Het is een goed idee om voordat je op koopjesjacht vertrekt, snel even uit te rekenen hoeveel je bespaart. Het is veel gemakkelijker om in te schatten hoeveel je bespaart als je een nettobedrag in euro’s ziet staan in plaats van een percentage. Is de korting uitgedrukt in een percentage, dan heb je twee opties: je kunt in je hoofd of met de rekenmachine op je gsm uitrekenen hoeveel je precies bespaart na toepassing van een kortingspercentage op – bijvoorbeeld – een paar schoenen. 

Of – en dit is nóg sneller – je kunt in een paar seconden een app vinden (er zijn er duizenden!) die dit voor jou berekent. Zo kun je razendsnel je berekeningen maken. Het enige wat je hoeft te doen is de basisprijs van je artikel en het kortingspercentage in te voeren, en de app geeft je onmiddellijk de exacte prijs die je zult moeten betalen. Profiteer hier van de promoties tijdens de solden

QR-codes en smartphone-apps 

We zien de laatste jaren meer en meer QR-codes opduiken in ons dagelijks leven, en diezelfde trend is zichtbaar over de hele wereld. Deze vreemde codes bestaande uit zwarte vierkantjes tegen een witte achtergrond worden in Japan al sinds 2003 dagelijks gebruikt. Vandaag de dag zie je ze ook bij ons in heel wat winkels, ook in schoenenwinkels. Het is heel eenvoudig om QR-codes te lezen. Gewapend met je smartphone kun je met specifieke apps QR-codes lezen en zo in een oogopslag toegang krijgen tot allerlei informatie. 

Je wordt bijvoorbeeld doorgestuurd naar websites, video’s of andere online content. Je kunt een oproep initiëren, verbinding maken met wifi, een e-mail versturen, een betaling verrichten enz. … gewoon door een QR-code te scannen. QR-codes zijn heel wat krachtiger dan barcodes en zijn ondertussen gemeengoed geworden, en dat is handig. Je gsm heeft waarschijnlijk al een ingebouwde lezer – zo niet, dan is het heel gemakkelijk er een te downloaden. Je kunt je abonneren op nieuwsbrieven van je favoriete winkels en zo op de hoogte blijven van het laatste nieuws en promoties. Dit alles in real time! 

Haal het beste uit de solden 

Solden: graag! Maar de solden gaan niet alleen maar om schoenen, en het zou zonde zijn om goede kansen te laten liggen. Laten we dus eens kijken naar de vele andere mogelijkheden die je nog hebt. Overweeg de ideeën die we je hieronder voorstellen. 

Ongebruikelijke producten, IT-artikelen, decoratieve voorwerpen ...

Een jas in nepbont, onderdelen voor je computer (een grafische kaart, RAM-geheugen, ventilatoren, externe harde schijven, een nieuwe behuizing ...), een cd-brander, softwareprogramma’s (foto-/videobewerking, muziek maken, retoucheren, 3D-ontwikkeling), een bureaustoel of gamerstoel, een tv-scherm, een geluidsinstallatie en een homecinema ... Hifi-apparatuur, een stereo-installatie, subwoofers, een nieuwe radio, antennes, schotelantennes, wifi-extenders, stekkerdozen, allerlei soorten kabels ... 

Meubels? Decoratieartikelen? Vinyl platen? Een barbecue? De soldenperiode draait niet alleen om kleding, verre van dat! Houd je ogen open en bedenk wat jij zou willen kopen tegen een redelijke prijs. Ten slotte raden wij je in het bijzonder aan te kijken naar huishoudelijke apparaten. Wij werken dit punt hieronder uit en geven je enkele aankoopadviezen die niet over het hoofd gezien mogen worden. 

Langetermijninvestering

De solden is een tijd om de dingen groots te zien. Je budget staat je wellicht niet toe om elke dag veel geld uit te geven. Tijdens de solden is het tijd om jezelf te trakteren of iets te kopen dat je echt nodig hebt. Wat schoenen en kleren betreft, kun je profiteren van de solden om een voorraad klassiekers aan te leggen die overal bij passen (witte sneakers, jeansbroeken enz.). Kijk ook uit naar aanbiedingen voor nieuwe telefoons en abonnementen. Pas echter op voor automatisch verlengbare abonnementen met een prijsverhoging na een bepaalde periode (6 maanden, een jaar ...). En neem zeker ook een kijkje in het aanbod huishoudelijke apparaten, zoals we hierboven al zeggen. 

Als je een wasmachine, een droogkast of een vaatwasser wilt kopen, is dit de perfecte gelegenheid. Denk op lange termijn. Zelfs in de solden zijn deze producten vaak nog vrij duur. Als je een van deze apparaten nodig hebt, kies dan bovenal voor kwaliteit. Op lange termijn betaalt je aankoop zichzelf terug, doordat een hoogwaardige machine minder snel hersteld of vervangen moet worden. Nu ben je klaar om het beste uit de solden te halen!