Aanbod van zachte prijsjes op het internet in oktober 2013. Door de te hoge temperaturen (en ja, ook tijdens deze herfst was het in België relatief mooi weer), begonnen vele merken reeds met het aanbieden van bepaalde kortingen op hun Internetsites. Dit betekent dat er mantels, blousons, pulls, bottines en nog veel meer overal online op je liggen te wachten.

Solden verkopen tijdens het half-seizoen

Er zijn te grote voorraden van onverkochte waren: er moet opgeruimd worden. En hiervoor kiezen vele online-merken de periodes van de solden. Dit is ook het geval voor Zalando.be die veel kortingen aanbiedt op haar site. Hetzelfde geldt voor de internauten die hierin een middel zien om hun favoriete kleren te kunnen kopen tegen een zacht prijsje. ‘Dolle Dagen’, ‘Gehakte Prijzen’, ‘Outlet%’… de merken proberen een alsmaar aanlokkelijker naam te vinden om de aandacht van de online-kopers naar zich toe te trekken.

Zijn de winter solden dan niet in januari?

Ja, inderdaad. Volgens de geldende reglementering is de periode van de SOLDEN waarbinnen winkeliers dit soort kortingen mogen aanbieden de volgende:

  • Van 3 januari tot 31 januari (winter)
  • Van 1 juli tot 31 juli (zomer)

Vóór de solden heerst er een zogenaamde sperperiode waarbinnen de handelaars wettelijk niet het recht hebben om extreme promoties aan te bieden in hun winkels. Tijdens de maand oktober hebben zij die dit wensen de volledig wettelijke mogelijkheid om half-seizoen kortingen aan te bieden.

Een manier om een trouw clientèle te vormen?

Voor bepaalde handelaars zoals Zalando, zijn deze kortingen ook een manier om trouwe klanten te binden aan hun website. Met vele pagina’s kortingen (wij telden er in totaal 881), onderverdeeld per categorie, heb je altijd de mogelijkheid om je geluk online te vinden. Vergeet de code niet die we jou aanbieden. Bron: Lalibre.be