Koud of warm, onze Britse vrienden zijn er sowieso fan van en wij snappen waarom! Thee raakt enerzijds steeds meer in de mode, maar heeft anderzijds (en vooral) een wonderbaarlijke effect op je gezondheid. IJsthee wordt volgende zomer ongetwijfeld jóuw drankje.

Goed voor je lichaam

Klassieke groene thee

Groene thee is de bekendste soort, voornamelijk om de onvoorstelbare medische voordelen. Groene thee is een van de krachtigste antioxidanten die je vinden kunt. De lijst met voordelen is dan ook lang: groene thee gaat vele ziektes tegen, versterkt het immuunsysteem, is goed tegen hart- en vaatziekten, beperkt het cholesterolgehalte in het bloed en is een efficiënt ontgiftingsmiddeltje. Naast de voordelen voor de gezondheid, helpt groene thee je ook om op gewicht te blijven, aangezien deze drank een rol speelt in de aanmaak van de vetmassa.

Er is meer: zwarte en witte thee

Zwarte thee en witte thee zijn eveneens rijk aan antioxidanten en daardoor al even gezond. Witte thee gaat rimpels tegen en zwarte thee is goed tegen de stress.

De juiste uitrusting voor lekkere ijsthee

Voor beginners

Om ijsthee te maken heb je geen professioneel materiaal nodig. Wil je de klassieke toer op, dan heb je genoeg met een theepot (om de thee in het water te infuseren) en een zeef.

Topservice

IJstheekannen vind je bij AMAZON, maar zorg dat er een filter in zit die de theeblaadjes in de karaf houdt. Ga bovendien voor een glazen kan, die is beter bestand tegen temperatuurschommelingen.

Voor gevorderden

Heb je er wat meer voor over, dan ben je gebaat bij een ijstheemaker in de vorm van een karaf. Je stopt gewoon de gedroogde blaadjes in een stalen filtertje en doet daar dan koud of warm water bij voor een geslaagde infusie. Ook dit product vind je bij Amazon. Ietwat duurder, maar nu het solden zijn, is dit het perfecte moment om je slag te slaan!

Ijstheerecepten

Ijsthee maken duurt echt niet lang. Het is wel aan te raden om de thee minimaal zes uur in een koude ruimte te laten rusten.

Eerder klassiek …

Voor een klassieke ijsthee met perzik heb je een zakje groene thee en een infusiezakje met perzik nodig. Beide vind je makkelijk in de supermarkt, bijvoorbeeld bij CARREFOUR. Je laat de infusie zo'n tien minuten werken in 1 l water. Daarna voeg je een beperkte hoeveelheid suiker toe en laat je dit minimaal zes uur in een koelruimte rusten. Voor muntthee doe je nagenoeg hetzelfde, maar gebruik je twee zakjes groene thee, zo'n dertig blaadjes verse munt en suiker.

… of toch wat exotischer

Het is natuurlijk zomer en ook onze smaakpapillen gaan graag op reis! Een eenvoudiger recept bestaat niet: aan het zakje groene thee en de suiker voeg je enerzijds twee zakjes exotische vruchtenthee, rodevruchtenthee of citrusthee en anderzijds een citroen in vier stukken toe. Vertrouw op HELLO FRESH voor vers fruit en verse munt van topkwaliteit. Genieten van een heerlijke verfrissing en in topconditie blijven: wanneer beginnen we eraan?!