Elk jaar hetzelfde liedje. Heb je weer de tijd niet gevonden om een geniaal Halloweenkostuum samen te stellen? Niet getreurd! Deze herfst sla je iedereen met verstomming. Met onze lowbudget schminktips ben je zonder twijfel de talk of the town! Sensatie gegarandeerd!

Basisregels om indruk te maken

Een vermomming – en dat geldt voor Halloween, maar net zo goed voor een andere gelegenheid – is pas geslaagd als je je ten volle inleeft in je personage. Hoe meer je er zelf in gelooft, hoe meer de anderen je ernstig nemen en onder de indruk zijn. Of je nu DISNEY prinses of Marilyn Monroe bent, de volgende basisregels voor een geslaagde outfit komen hoe dan ook van pas.

Drie categorieën vermommingen

Er zijn elk jaar opnieuw zo veel manieren om je te verkleden. Alleen je eigen verbeelding zet een rem op de keuzemogelijkheden. In het algemeen ontwaren we drie categorieën. Eerst en vooral zijn er de meisjes die zich dodelijk sexy verkleden en er ook met grime mooi blijven uitzien (zoals in onderstaand voorbeeld). Daarnaast heb je de bekende en/of historische personages, al staat het resultaat meestal mijlenver van de werkelijkheid. Tot slot zien we ook de ouwe getrouwe angstaanjagende grime. Met een goed uitgevoerde Halloweenmake-up kun je je metgezellen dan ook behoorlijk de stuipen op het lijf jagen.

Alles voor de verschrikkelijkste make-up

Heb je echt nog geen idee welk kostuum je aantrekt? Gelukkig hebben wij enkele tips and tricks in petto die niet duur maar heel doeltreffend zijn. Het grote voordeel van halloweenmake-up is dat je er het belangrijkste element van je vermomming kunt van maken. Je hebt slechts enkele basisproducten nodig die je daarna perfect kunt hergebruiken: witte fond de teint, een paletje verf met alle kleuren van de regenboog (inclusief zwart), maar ook wasco en rode lipstick. Deze fundamenten vind je bij EYES LIPS FACE. Experimenteer gerust met accessoires, zoals valse wimpers, nepbloed, kunsthuid, nepwonden of zelfs kleurlenzen!

Wauw-effect

Er bestaan een aantal grimetechnieken die je ieder jaar opnieuw kunt gebruiken. Het witte gelaat met zwart omrande ogen en de engelenlach met hechtingen aan de mond zijn er slechts twee van. Je kunt ook je wenkbrauwen verstoppen en ze iets hoger, iets lager of helemaal niet tekenen! Nu nog een paar lange, valse wimpers onder je ogen en een zwarte mond en werkelijk niemand wil nog in je buurt zijn!

Een beetje inspiratie

Nu je de basis voor een geslaagde Halloweenmake-up onder de knie hebt, is het tijd voor enkele voorbeelden. Het zijn twee supereenvoudige ideeën die je erg snel kunt uitvoeren. In minder dan vijf minuten ben je klaar.

Sexy Halloweenkat

Iets technisch eenvoudigers dan dit ideetje zul je niet snel vinden! Je begint met je teint te aan te brengen zoals je dat iedere ochtend doet. Vervolgens teken je dierenoogjes met een gitzwarte eyeliner. Kleur ook je oogleden, neus en bovenlip zwart. Tussen je neus en je bovenlip teken je een lijn. Werk af met enkele dunne snorharen en een stel kleurenlenzen, in promotie beschikbaar bij ALENSA.

Mimespeler voor één nacht

Ook om deze optie kun je niet heen. Of je nu man, vrouw of kind bent, je outfit blijft (op enkele zaken na) dezelfde. Eerst en vooral breng je een witte tint aan. Daarna kleur je met zwarte schmink de zone rond je ogen. Onder je ogen zet je een stipje. Teken een rooskleurig, hartvormig mondje en breng wat blush aan op je wangen. Ziezo, je bent klaar. Bij deze ben je in staat om zelf een prachtige make-up aan te brengen zonder diep in je buidel te hoeven tasten. Zo zie je maar dat realistische (maar vaak afgezaagde) vermommingen heus geen fortuin kosten. Halloween is een magische nacht. Met een geslaagde make-up maak je het verschil, je vrienden zullen gruwelijk onder de indruk zijn!