Popcorn is en blijft de allerbeste snack voor bij een goede film. Helemaal naar de bioscoop gaan voor een lekker bakje popcorn... is helemaal niet nodig! Je maakt het gewoon zelf!

Wij staan alvast te springen!

Laten we beginnen bij het begin: hoe maak je zelf lekkere popcorn? Daar bestaan heel wat manieren voor, maar ook heel wat machines - de ene wat eenvoudiger, de andere al wat uitgebreider.

De basics

Popcorn is zowat het eenvoudigste tussendoortje dat je kunt maken. Het enige wat je nodig hebt, zijn maïskorrels en olie. That's it! Als je bovendien geen uitgebreid arsenaal aan keukengerei hebt, is een gewone pan ook al voldoende. Popcorn maken in de pan doe je door er eerst een beetje olie in te verhitten en de maiskorrels in die olie te hullen. Dek de pan af en laat het magische schouwspel beginnen! Al na enkele seconden beginnen de eerste maïskorrels te springen. Dat is het moment om langzaamaan het vuur te doven zodat de popcorn niet verbrandt.

Als het wat meer mag zijn

Wil je niet gewoon zelf popcorn maken, maar is het showgehalte van even groot belang? Speciaal voor jou bestaan er talrijke popcornmachines. Bij KREFEL vind je een siliconen kom voor in de microgolfoven. Een beetje olie, de maïskorrels, kom afsluiten en 3 minuten opwarmen: meer is het niet. Deze originele manier om popcorn te maken kost je minder dan € 20! Een iets verfijndere machine tegen de beste prijs vind je bij KELKOO. Kelkoo is een online prijsvergelijker. Je vindt er de beste prijzen voor een popcornmachine op het internet. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische popcornmachine in heuse retrostijl die veel meer is dan een siliconen pot, maar tegelijk ook erg indrukwekkend en wat duurder. Een popcornmachine in de stijl van de jaren 50 vind je vanaf € 54,80.

Overheerlijke, originele recepten

Nu je al het nodige in huis hebt, is het tijd om je verbeelding de vrije loop te laten. Gezouten popcorn of toch liever gesuikerde popcorn? Aan jou de keuze!

Een speciale versie

Dit is het recept voor popcorn met Tagada-aardbeien: laat de maïskorrels in wat olie opspringen. (Maïs voor popcorn vind je in elke CARREFOUR.) Wanneer alle korrels popcorn zijn geworden, leg je ze op een vel bakpapier. Ondertussen laat je in een kookpot 120 g Tagada-aardbeien en 50 g boter smelten. Roer de hele tijd door met een spatel. Voor de rest is het heel eenvoudig: giet het mengsel over de popcorn en stop alles nog een tiental minuten aan 180 °C in de oven. Dit smakelijk roze popcornrecept tovert een glimlach op het gezicht van groot en klein.

Kruidige recepten

Treed eens buiten je comfortzone en maak popcorn met kaas en paprika! Je begint op dezelfde manier. Laat de maïskorrels in wat olie opspringen tot popcorn. Overgiet vervolgens met zo'n 40 g gesmolten zoute boter en strooi er 80 g geraspte Parmezaanse kaas en een soeplepel paprikapoeder over. Meng alles goed door elkaar zodat alle popcorn mooi omhuld is. Dien warm op! Hou je niet echt van paprika, dan kun je dat ingrediënt vervangen door gemalen zwarte peper of look en peterselie. Of ga nog een stapje verder en doe er wat piment d'Espelette, zout of komijn op! Meng alles goed door elkaar en serveer weer warm. Geniet van de overheerlijke popcorn!

Zoet-zoute popcorn

Voor de lekkerste zoet-zoute popcorn, probeer eens de combinatie van curry en kokos uit! Giet 40 g gezouten boter over de warme popcorn en bestrooi met twee theelepels curry, een mespuntje zout, een lepeltje bruine suiker en twee grote lepels geraspte kokosnoot. Meng door elkaar en genieten maar! Natuurlijk kun je altijd kokosnootolie gebruiken in plaats van boter... Met al deze originele smaakcombinaties, kun je moeiteloos je aperitiefavonden met popcorn  opvrolijken en je gasten met verstomming slaan!