Na Boedapest en Pamukkale in Turkije verkend te hebben, was het een logische stap om uit te vinden wat de rest van de wereld te bieden heeft op het vlak van warmwaterbronnen: voor al wie op zoek is naar rust en relaxatie in een op-en-top natuurlijk kader.

Zuid-Europa: volledig akkoord!

In Spanje: Outariz

De thermen van Outariz in Spanje zijn een ideaal ontspanningsoord. Er zijn tal van bronnen waarvan de temperatuur varieert van 20 tot 50 graden Celsius. Er zijn twee verschillende circuits voor toegang en de prijzen zijn echt heel erg redelijk. Je kunt de bronnen ook ’s avonds bezoeken, wat extra sensatie en mysterie oplevert!

In Italië: Saturnia

“Bellissimo!” De thermen van Saturnia vinden hun oorsprong in de zuiverste Romeinse traditie, en het is een plek als geen ander. In het hart van Toscane, met tal van idyllische dorpjes met typisch Italiaans karakter, zijn deze warmwaterbronnen als het ware een kers op de taart. Het rijke water heeft daarenboven ook een gunstige invloed op de gezondheid. Voor een nóg uniekere ervaring worden er ook shows gegeven!

Immens veel ruimte voor een immens geluksgevoel

In Hongarije: het meer van Hévíz

De thermen van Széchenyi, van Rudas of die van Király... Één ding is zeker: Boedapest staat bekend om zijn warmwaterbaden. Maar Hongarije heeft veel meer te bieden dan dat! Het land heeft ook het grootste thermale meer ter wereld, waar je ook in kunt zwemmen. Het meer heeft een oppervlakte van wel 47.500 m², en verwelkomt zowel in de zomer als in de winter, jaar in jaar uit, tal van toeristen. Je kunt er zwemmen tussen de waterlelies of lekker dobberen op een luchtmatras - alles is mogelijk op deze magische plek!

In Ijsland: de blauwe lagune

Ben je verkouden geraakt door het kille Ijslandse klimaat? Vrees niets, want met het toverdrankje ‘Blue Lagoon’ ben je in een oogwenk verlost van je reuma en andere kwaaltjes. Oké toegegeven, het is in feite geen drankje, maar de eigenschappen zijn wél zeer gunstig voor het lichaam, wat vooral te danken is aan de silica. Het is een waar genot om te baden in dit zuivere, heerlijk warme water! Een tip: ga ook naar de spa, ook al moet je ervoor betalen, want het is echt de moeite (en je geld) waard.

Ook Azië heeft heel wat te bieden

In Japan: Osenkaku

Wat is er beter dan lekker op adem komen het land van de rijzende zon? Met een groepje vrienden of met je partner, in het midden van de natuur, omgeven door bergen en prachtige bomen kom je helemaal tot rust. Het is de perfecte plek om te ontspannen, het water is er ongeveer 30 graden en er is een ruime keuze aan hotels. En goed nieuws voor de naturalisten onder ons: mannen mogen er naakt zwemmen.

In Taiwan: Bayan

Het uur der waarheid is aangebroken: het eiland Taiwan onthult al haar geheimen. Het Nationaal Park van Yangmingshan herbergt adembenemende warmwaterbronnen die je een tweede jeugd schenken. Of je nu in familie reist, met een stel vrienden of je partner, je hebt nu alle troeven in handen om te genieten van de beste natuurlijke thermale baden. Welke verdienen jouw voorkeur?