De gevoerde laarzen gaan de kleerkast in. Het is de hoogste tijd om onze tenen wat verse lucht te gunnen! De eeuwige slippers of instekers mogen dan erg praktisch zijn, ze getuigen niet van erg veel esthetisch gevoel. Om je te helpen kiezen tussen alle modellen van zomerschoenen, geven we je hier wat raad over de trend van het seizoen om aan de spits van de mode te lopen.

Kleuren en prints van het seizoen

Net zoals voor je hele garderobe zet de trend van pastelkleuren zich ook door op onze schoenen. Munt, zachtroze en citroengeel stappen dit zomerseizoen met ons mee. Parallel hiermee maken fonkelende nuances hun entree: goud-, koper-, zilver- of metaalkleuren schitteren op onze sandalen en blote voeten. Prints zijn dit jaar populair, in marine-versie met strepen, gebloemd voor een lenteprint, met glamour pailletten of ook nog met etnische inspiraties. De site COSMOPARIS groepeert de blikvangers van het seizoen met een selectie van artikels zoals de collectie ‘glamazone’ of ‘pastel pop’.

Alle trends voor schoenen deze zomer

Espadrilles

Deze oorspronkelijk Baskische schoenen bestaan uit een dikke touwzool van hennep, soms gevlochten. De inwoners van zuidwest Frankrijk dragen al jaren espadrilles, bij ons zijn ze pas onlangs in de mode gekomen. We weten niet echt wat te kiezen: platte zolen of verhoogde …Waarom niet de twee? Ze zijn inderdaad dikwijls heel goedkoop, dus geen enkele reden om jezelf geen pleziertje te gunnen! Je vindt er bij SPARTOO vanaf € 11,39.

Muiltjes

Voor een elegante en heerlijke retro-look zijn muiltjes perfect. De muiltjes met hakken zijn even mooi, maar ze zijn lang niet zo comfortabel want moeilijk om mee te stappen. Het goede nieuws is, dat dit jaar de platte muiltjes de toppers van het seizoen zijn. We nemen ze overal met ons mee, op het strand, in de stad, of zelfs naar kantoor voor een duidelijk zichtbaar ontspannen sfeer.

Sandalen met kantwerk

Kant vinden we al langer terug in onze tops, maar nu wordt het ook geïntroduceerd op onze sandalen. Alle blogsters of it-girls zoals Alexa Chung genieten van deze trend. Op zwarte sexy naaldhakken voor een avondje uit, op roze sandalen versie dansschoentjes, of platte slippers voor een overal bijpassende look… de mogelijkheden zijn onuitputtelijk.

Spartans

Spartans geven al je outfits een silhouet, geïnspireerd door Griekse godinnen. Dit soort hoge sandalen gaan niet onopgemerkt voorbij en geven kleur aan al je strandlooks. Maar opgelet voor strepen door het bruinen. Je loopt het risico de hele zomer lang op zebrabenen te moeten lopen!

Stoffen baskets

Om het even in welk seizoen, baskets zijn altijd een essentieel hebbeding. Tijdens de zomer zijn ze lichter, in stof en met een lagere coupe om zonder sokjes te dragen. Om helemaal trendy te zijn, kies je een platformmodel dat je extra hoogte geeft. Surf naar SARENZA om platformmodel baskets te vinden met kortingen tot - 60%. Je weet nu alles over de voorspellingen van de schoenenmode voor de volgende maanden. Voor welke trend val jij…?