Niks beter voor je kinderen dan een leuke activiteit na school. Op die manier stimuleer je hun nieuwsgierigheid, kunnen ze zich ontspannen en laten ze al dat huiswerk even achter zich. Of het nu gaat om beweging, concentratie, verbeelding of creativiteit, al deze sporten en activiteiten bevorderen hun groei waardoor je zoon of dochter belangrijke troeven ontwikkelen voor hun toekomst.

Groepssporten: samen voor de overwinning

Voetbal

Voetbal is ongetwijfeld de populairste sport met wereldwijd de meeste beoefenaars. Groepsgevoel is er essentieel. Een eerder verlegen en timide type kan zich helemaal uitleven dankzij de kracht van de groep en tegelijk een excellente motoriek ontwikkelen : snelheid, uithouding, lenigheid, beheersing, … Jong en oud, iedereen kan deze sport beoefenen. Groepsgevoel, uitdaging en fair-play staan centraal. Wat heb je nodig? Beenbeschermers, voetbalschoenen, sokken, … Bij Nike et Adidas vind je de volledige uitrusting.

De dans

Hip-hop, break dans, modern, jazz, … Allemaal sporten die meisjes meestal leuk vinden. Zoals bij voetbal is er geen leeftijd aan verbonden. Als je kind zich graag uitleeft op het ritme van de muziek, schrijf je het best in bij een of andere dansschool. Voor je het weet, beheerst je kleine meid alle danspasjes en is ze een toonbeeld van lenigheid en spierkracht.

Individuele sporten: een ijzeren mentaliteit

Judo

Bezit je kind een tomeloze energie? Dan is een gevechtssport, zoals judo, misschien een goed idee. Perfect om zich uit te leven, kracht en lenigheid te ontwikkelen. Bij gevechtssporten zijn bepaalde waarden en regels erg belangrijk. Ideaal als je wilt dat je kind zijn energie op een positieve manier leert gebruiken.

Zwemmen

De zwemsport is een heel complete sport waarmee je alle spieren van je lichaam ontwikkelt. Vanaf 4 jaar kan je kind leren zwemmen en de technieken op zijn eigen ritme verder ontwikkelen. Bij La Redoute, vind je een mooie collectie zwembrillen en  badpakken. Zo voelt je kind zich al snel als een vis in het water.

Een beetje cultuur en wat creativiteit: een ware kunst !

Plastische kunsten

Picasso, hou je vast! Want dankzij de plastische kunsten ontwikkelt je kind zijn creativiteit en leert het houden van kunst. Tekenen, keramiek of schilderen geven je oogappel de kans zijn verbeelding de vrije loop te laten en zijn ideeën op papier te zetten met potlood of penseel. De jongsten ontdekken de kleuren en leren spelen met vormen en materialen. Heb je een kleine Van Gogh in huis? Dan kan je hem al van jongs af inschrijven voor deze activiteiten. Meer informatie vind je op het gemeentehuis of het cultuurcentrum.

Circusschool

Een andere originele activiteit is de circusschool. Hangt je kind graag de clown uit? Dan is de circusschool uitstekend om te bewegen en behendigheid te leren. Bewegingen leren coördineren, balanceren, je schrik overwinnen en zelfvertrouwen aankweken, … Dat zijn kwaliteiten die je aanleert in de circusschool.

Muziek

Een activiteit die concentratie en toewijding vereist, dat is de muziekschool. Al dat harde werk loont wel de moeite. Want als je een mooie melodie kunt bespelen op je instrument is de voldoening groot. Bovendien ontwikkelt je kind dankzij de muziek zijn luistervaardigheid en zijn geduld, beide onontbeerlijke kwaliteiten voor school. Inschrijven doe je op het op het conservatorium of bij andere verenigingen. Start je de muzieklessen liever thuis? Dan kan je gebruik maken van uitstekende instructie-cd’s voor verschillende instrumenten die je kan kopen bij MediaMarkt. Wil je kind er al meteen invliegen? Leuk, maar denk eraan om je oogappel niet te zwaar te belasten. Nieuwsgierig zijn is leuk, maar het risico bestaat dat zoon- of dochterlief te veel tegelijk wil doen en daardoor niks grondig leert. Beter één of twee activiteiten dan een hele waaier. Luisteren naar je kind is het belangrijkste. Zo krijgt het de kans om die activiteit te ontdekken die hem of haar het meeste bevalt.